?>

Mat Triko'nun Önü Açılırsa Siirt'i Tekstil Merkezi Yapacak

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğinde Siirt TSO ve Milletvekili Mervan Gül'ün desteğiyle Siirt'te üretime başlayan Mat Triko, yoğun talep üzerine ikinci tesis için de harekete geçti.

YAŞAM - 2 yıl önce

Ekrem Mat'ın sahibi olduğu Mat Triko, Siirt Barış Mahallesi eski Nevruz alanında belediye tarafından tahsis edilen alanda 72 kişi ile üretime başladı.

Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdulkadir Demirhan, tesisi gezdi, incelemede bulundu, yatırımcının taleplerini dinledi.

Üretim alanını gezen Gül, fabrikanın kapasitesi hakkında bilgi aldı, Siirt'te triko ağırlıklı tekstilin önünü açmak için bu tür yatırımları fırsat olarak gördüklerini aktardı.

Gül, Siirt'te istihdamı artırmak için OSB'nin genişletilmesine yönelik çalışmaların son noktaya geldiğini dile getirerek, "Az maliyetle çok kişiye iş sağlayan tekstilde Siirt'in önünü açmayı hedefliyoruz. İlimiz yatırım alanınca önemli bir bölge. Özellikle tekstil alanında yoğun potansiyeli değerlendirmek istiyoruz. Şu an bizden yer bekleyen firmalar var. Biz hem mevcut yatırımcıyı güçlendireceğiz hem de yeni yatırımcıların önünü geçecek adımları süratle devreye alacağız." diye konuştu.

Firmanın ikinci bir tesis için yer talebinde bulunduğunu hatırlatan Gül, yatırımcının talebini kısa sürede sonuçlandıracaklarını aktardı. Gül, "Firma ikinci bir tesisle çalışan sayısını 2 katına çırakmayı hedefliyor. Özellikle tüm yatırımcılara sesleniyorum; Gelip yatırım yapsınlar, onların karşılayabileceği tüm bürokratik sorunlarla bizzat ilgileneceğiz." dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Demirhan da tekstilde Siirt'in önünü açmak için Vali ve Milletvekili ile birlikte koordineli çalıştıklarını ve bu konuda oda olarak her zaman yatırımcının yanında olduklarını söyledi.

Demirhan, batıda turuncu devrimini yaşayan tekstilin doğuya kaydığını, Siirt olarak bu fırsatları değerlendirmek için her türlü adımı atacaklarını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden firma sahibi Ekrem Mat ise 1500 metre kapalı alandaki fabrikada 72 kişinin istihdam edildiğini, kapasitenin 150'ye çıkarılacağını, önümüzdeki günlerde gömlek ağırlıklı ikinci bir fabrika daha kurarak toplam istihdam sayısını 300'e çıkarmayı amaçladıklarını belirtti.

Büyük bir fırsat olarak değerlendirilen tekstil yatırımlarında Siirt'in önünün açılaması için tüm kamu kurumlarına büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatan vatandaşlar, Mat Triko gibi firmaların ciddi bir yatırımcı olduğunu, firmanın önünün açılmasıyla şehrin tekstilde önünün açılacağını kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan-Putin zirvesinin başlamasına dakikalar kaldı

2023-09-04 12:50 - DÜNYA

Mat Triko'nun Önü Açılırsa Siirt'i Tekstil Merkezi Yapacak

2023-09-07 12:34 - YAŞAM

Gaziantep'te stadyum doldu taştı

2023-09-02 22:23 - SPOR

Adil Sani Konukoğlu: “TEKNOFEST geleceğimizin teminatı gençlerimize ilham oluyor”

2023-09-06 11:35 - TEKNOLOJİ

Sigaraya dev zam! İşte 4 Eylül zamlı sigara fiyatları...

2023-09-04 14:15 - EKONOMİ

İlk GOL Galatasaray'dan: Gaziantep FK - Galatasaray: 1- 0

2023-09-02 22:00 - SPOR

Toparlanma ağustos ayında da devam etti

2023-09-04 17:14 - EKONOMİ

TEKNOFEST Birincisi Olan GAÜN Takımı Ödülünü Erdoğan’dan aldı

2023-09-02 15:16 - GÜNDEM

YENİ YERLEŞİM BÖLGESİNE AİLE HEKİMLİĞİ TALEBİ

2023-09-01 14:01 - SAĞLIK

Albian Ajeti, Gaziantep FK'da

2023-09-05 10:10 - SPOR

İlgili Haberler

Emrah'tan İl Emniyet Müdürü Öztürk'e ziyaret

10:57 - YAŞAM

Askerlik Şubesi Yeni Binasında Hizmete Başladı

13:11 - YAŞAM

Siirt'te ÇATOM Ziyareti: Kadınların Güçlenmesine Vurgu

10:07 - YAŞAM

Şanlıurfa’da tarımsal sulama alanlarında kaçak tüketim yüzde 96’ya ulaştı

15:52 - YAŞAM

Siirt Havalimanı 2025 Yaz Uçuş Tarifesi Yayınlandı

23:34 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM