?>

Moody's: Rusya-Ukrayna çatışması mevcut riskleri şiddetlendiriyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ve buna bağlı yaptırımların enflasyonist baskılar ile tedarik zinciri aksamaları gibi mevcut riskleri şiddetlendirdiğini bildirdi.

EKONOMİ - 4 yıl önce

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ve buna bağlı yaptırımların enflasyonist baskılar ile tedarik zinciri aksamaları gibi mevcut riskleri şiddetlendirdiğini bildirdi.

Moody's'den yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'yı "işgali" ve hükümet yaptırımları ile ticari askıya almalar yoluyla artan uluslararası tepkinin, dünya çapında yeni ekonomik ve finansal riskler ile güvenlik riskleri yarattığı aktarıldı.

Bu gelişmelerin mevcut enflasyonist baskıları ve tedarik zinciri aksamalarını şiddetlendirdiğine işaret edilen açıklamada, Moody's'in temel makroekonomik varsayımlarını yeniden değerlendirdiği ve gelecek günlerde yeni tahminlerin sunulmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, askeri çatışmanın ve uluslararası yaptırımların küresel kredi koşullarına etkisinin boyutunun bunların süresine ve ağırlığına bağlı olacağı ifade edildi.

Krizin uzunluğu hala belirsiz olsa da şiddetinin halihazırda yüksek olduğu belirtilen açıklamada, emtia fiyat şoklarının enflasyonist baskıları kötüleştireceği ve tüketici güvenini azaltacağı aktarıldı.

Açıklamada, Rusya'ya yönelik yaptırımların, işlerin askıya alınmasının ve finansal piyasa oynaklığının finansal yansımaları olacağı kaydedildi.

Yükselen veya daha geniş bir askeri çatışma senaryosunda ilave güvenlik sorunlarının ortaya çıkabileceğine işaret edilen açıklamada, söz konusu risklerin bölgeye, sektöre ülke profiline göre değişiklik göstereceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Geçen Ay Ayrılan Müjde Uzman ve Oğuzhan Uğur Cephesinde Flaş Gelişme

2022-03-12 02:39 - MAGAZİN

Burcu Biricik'in eski hali şaşırttı! 11 yıl önceki yarışma görüntüleri gündem oldu

2022-03-11 23:12 - MAGAZİN

Habertürk Tv'de İlginç Anlar! Habertürk Sunucusu Hülya Hökenek'in Eşi Bakın Kim Çıktı

2022-03-10 21:09 - MAGAZİN

Prof. Dr. Vefik Arıca anlattı: Çocuklarda dikkat eksikliği için fosfatidilserin

2022-03-10 13:18 - SAĞLIK

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan Çifti Aşka Geldi

2022-03-05 23:12 - MAGAZİN

Necati Şaşmaz'ın Yeni Mesleği Şoke Etti!

2022-03-10 03:39 - MAGAZİN

YouTube'da yüzbinlerce abonesi bulunan fenomen Tolunay Ören, ilk kazancını söyledi

2022-03-11 12:16 - MAGAZİN

Pınar Deniz, Yiğit Kirazcı ayrılığıyla ilgili ilk kez konuştu: Kötü biten ilişkim yok

2022-03-10 18:39 - MAGAZİN

Bergüzar Korel Kızıyla Keyifli Anlarını Paylaştı!

2022-03-10 04:12 - MAGAZİN

Galaya Yeni Sevgilisiyle El Ele Katıldı

2022-03-11 02:39 - MAGAZİN

İlgili Haberler

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

13:05 - EKONOMİ

120 Kişiye İş Kapısı Oldu

12:55 - EKONOMİ

Faiz İndirildi, Vade 72 Aya Çıkarıldı

12:52 - EKONOMİ

Basın İçin Ortak Çalışma Vurgusu

12:47 - EKONOMİ

Borçlu Abonelere Elektrik Verilmeyecek

12:36 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM