?>

Mustafa Bozgeyik'in hedefi Barak Ovası sulama projesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, köy köy dolaşarak tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra çözüm için hayata geçirmeyi planladığı projeleri anla

POLİTİKA - 3 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, 14 Mayıs seçimlerine yönelik çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. Gaziantep’in Oğuzeli ilçesi nüfusuna kayıtlı geniş bir aileye mensup olan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, köy köy, mahalle mahalle gezerek elini sıktığı selam verdiği her vatandaşın sorunlarını dinliyor. 

Bozgeyik, vatandaşların ilgi odağı haline geldi 

Gaziantep'te tarım ve hayvancılığının en çok yapıldığı Oğuzeli, Karkamış ve Nizip ilçelerindeki tüm köyleri gezerek projelerini anlatan MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, ziyaret ettiği bölgelerdeki vatandaşların da ilgi odağı haline geliyor. 

Mustafa Bozgeyik'in hedefi Barak Ovası sulama projesi 

MHP Gaziantep Milletvekili adayı Mustafa Bozgeyik, özellikle hayata geçirmeyi planladığı projelerinden biri olan Barak ovası sulama projesinin bir önce bitirilmesi ve ovada bulunan verimli tarım arazilerinin su ile buluşturulup, özellikle hububat olmak üzere bütün stratejik tarım ürünlerinin ve verim kalitesi yüksek tohumların toprak ile buluşturulması için gayret göstereceğini ifade etti. Konu ile ilgili açıklama yapan Mustafa Bozgeyik, "Günümüz dünyasında tarım ve hayvancılık en önemli ve değerli, devletlerin savunma, güvenlik politikaları kadar önem arz etmektedir. Barak ovası ilimizin Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerini de kapsayan bir alanda bulunmaktadır,. Çukurova'nın iki katı büyüklüğündeki bu ova sulu tarıma tam kapasite ile geçildiğinde, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesi iki katına çıkacak. Hem de şehirden kırsala göçü başlatacaktır. İnşallah vekil olarak seçildiğimizde Barak ovası sulama projesinin bir an önce bitirilmesi için gayret edeceğimin bilinmesi ni isterim" dedi. 

Bozgeyik: "Tarım arazilerindeki doğal çevre korunacak"

Ziyaret ettiği bölgelerdeki doğal çevrenin korunması için hayata geçirmeyi planladığı projelerinden de bahseden Mustafa Bozgeyik, "Arazi kulanım planları yapılmalı ve uygulamalar bu plan doğrultusunda yapılmalıdır. Yanlış arazi kullanımının önüne geçilmeli ve verimli tarım arazilerinin tarım dışında kullanılmamasına özen gösterilmelidir. Tarım arazilerinde konaklama tesisleri, konutlar, sanayi alanları kurulmamalıdır. İlimizin toprak kirliliği haritası çıkarılmalı ve bu doğrultuda gerekli iyileştirme çalışmaları yapılmalıdır. Sanayi ya da evsel atıklarla tarım alanları kirletilmemeli ve gerekli denetimler yapılmalıdır. İlimizde yanlış tarım tekniklerinin uygulanmasının önüne geçilmelidir. Uygulamalar mühendis denetiminde tekniğe uygun olarak yapılmalıdır. Fırat nehri havzasının korunması amacıyla ilimiz sınırları içerisinde yer alan kum ve çakıl ocakları denetlenmelidir. (Vakumlama metodu ile çalışan ocakların çalışmalarına son verilmelidir.) Yerleşim alanı ve çevresinde bulunan taş ocaklarının çevreye olan olumsuz etkileri dikkate alınmalı ve bu alanların kapatılarak doğaya yeniden kazandırılması çalışmalarına başlanmalıdır. İlimizde ender bulunan çayır ve mera alanlarının ıslahlarının yapılarak korunması sağlanmalıdır. Ekolojik karakteri bozulan sulak alanların restorasyonu ve rehabilitasyonu için eylem planları geliştirilmedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

’Sirik’ Otu Piyasaya Çıktı

2023-04-24 14:24 - GÜNDEM

Resmi Gazete'de 18.04.2023tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı

2023-04-18 09:26 - GÜNDEM

Milat Halı sahibi Halil Kaplan’ın eşi vefat etti.

2023-04-20 23:02 - YAŞAM

Ak Parti Kilis Milletvekili Adayı Dr. Fazıl ARISOY Kimdir?

2023-04-18 15:59 - GÜNDEM

BÜRYAN ZAMLANDI...

2023-04-24 12:35 - EKONOMİ

Gaziantep'te zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı var..

2023-04-23 09:33 - ASAYİŞ

Resmi Gazete'de 20.04.2023tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı

2023-04-20 10:37 - GÜNDEM

SİİRT’TE RAMAZAN BAYRAMI KUTLANDI

2023-04-21 23:08 - GÜNDEM

44 günde tamamlanan Nurdağı'ndaki köy evleri teslim ediliyor

2023-04-22 11:05 - GÜNDEM

“Çay bizden sohbet sizden”

2023-04-19 16:01 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Yerel Yönetimler Bakanlıkta

13:09 - POLİTİKA

Özturan’dan Ankara Temasları​

11:20 - POLİTİKA

Özturan’dan TBMM’de Ziyaret

13:07 - POLİTİKA

CHP Milletvekili Genç'ten gazetemize ziyaret

13:01 - POLİTİKA

Gurbetteki Siirtlilerden Gazetemize ziyaret

16:52 - POLİTİKA

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM