?>

Öğrencilerin heyecanına ortak oldular!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Vali Kemal Çeber, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk dersine Nurdağı’nda öğrencilerle beraber girdi.

EĞİTİM - 3 yıl önce

Nurdağı ilçesinde bulunan Nurten Öztürk Ortaokulu’nu ziyaret eden protokol, İstiklal Marşı’nı öğrencilerle beraber okuyarak ilk ders zilini çaldılar. Ziyarette yeni eğitim öğretim sezonunda 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Nurdağı ve İslahiye için hayatın normale dönmesi ve öğrencilerin geleceğe hazırlanması amacıyla imkanların seferber edildiği vurgulandı.

ÇANTA VE KIRTASİYE SETLERİ ÖĞRENCİLERİ SIRALARINDA KARŞILADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin depremden etkilenen İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile şehir genelinde ilkokul birinci sınıf öğrencileri için hazırlanan çanta ve kırtasiye setleri ilk ders günü öğrencilerin sıralarında hazır edildi. Yaklaşık 100 milyon TL’lik çalışmayla öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bütün malzemeler karşılandı.

ŞAHİN: “EĞİTİM ŞEHRİ GAZİANTEP” HEDEFİ İÇİN BURADAYIZ, EĞİTİM ORDUMUZUN EMRİNDEYİZ 

Okul ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem afeti sonrası eğitimle iyileşileceğini aktararak şunları söyledi:

“Eğitim şehri Gaziantep’te Nurdağı’ndaki evlatlarımızın önündeki hedefe odaklanmaları ve Nurdağı’nda öğrencilerimizin başarılarını sürekli kılmamız gerekiyor. Valiliğin koordinasyonunda bütün ekip ‘Eğitim Şehri Gaziantep’ hedefi için buradayız, eğitim ordumuzun emrindeyiz.”

ÇEBER: BİZ OLABİLDİĞİNCE EN İYİ İMKANLA HAZIRIZ

Vali Kemal Çeber ise şehir genelinde 1341 okulda 680 bin öğrencinin ilk ders zili ile eğitim öğretim sezonuna başladığı bilgisini vererek şu ifadeleri kullandı: 

“Yaz tatili boyunca bütün eğitim camiamız ve diğer kurumlar okullarımızı hazırlamak için elinden geleni yaptı. Biz olabildiğince en iyi imkanla hazırız. En büyük destekçimizde her konuda olduğu gibi bu konuda da Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Fatma Şahin oldu. Bugün burada dağıtılan gibi yaz boyunca da okullarımızın hazırlanmasında Büyükşehir Belediyesi yardımcı oldu. Nurdağı ilçemizde de 8 bin 900 öğrenci okula başladı. Depremden en çok etkilenen ilçemiz burası. Her imkanımızla eğitim öğretime hazırız. Çocuklarımızın, evlatlarımızın mutluluğu, geleceği, yarınlarımız için tüm kadro Gaziantep’te Gaziantep Modeli ile bir aile olarak en iyi şekilde eğitim öğretim sezonunun geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hafta Sonu Tillo Kale Doldu

2023-09-08 11:02 - YAŞAM

Mat Triko'nun Önü Açılırsa Siirt'i Tekstil Merkezi Yapacak

2023-09-07 12:34 - YAŞAM

O Guinness Rekorlar Kitabına Aday...

2023-09-07 13:04 - YAŞAM

Adil Sani Konukoğlu: “TEKNOFEST geleceğimizin teminatı gençlerimize ilham oluyor”

2023-09-06 11:35 - TEKNOLOJİ

Toparlanma ağustos ayında da devam etti

2023-09-04 17:14 - EKONOMİ

Siirt'te Pekmez Yapımı Başladı

2023-09-08 10:24 - YAŞAM

Şimmem Salıho Bir Ayda Tükendi

2023-09-08 11:14 - YAŞAM

Sahibini ısıran at kuduz çıktı, köy karantinaya alındı

2023-09-10 17:35 - GÜNDEM

Gaziantep’te "dur" ihtarına uymayan şahsın garajında 5 çalıntı motosiklet bulundu

2023-09-10 19:15 - ASAYİŞ

Sumudica Gaziantep'e geldi! Taraftar karşıladı

2023-09-07 16:02 - SPOR

İlgili Haberler

Bu Sınavı Kazanan 36 Ay Boyunca Ücretsiz Teknoloji Eğitimi Alacak

11:19 - EĞİTİM

Kezer Yerleşkesine Genç Ofis Yapılacak

10:52 - EĞİTİM

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri Sınavı Siirt’te Yapıldı

11:15 - EĞİTİM

Kitap Desteği Öğrencileri Sevindirdi

11:04 - EĞİTİM

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu Öncülüğünde Öğrencilere Kırtasiye Desteği

16:53 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM