?>

OpenSea'de 200 milyon dolarlık hırsızlık iddiası

NFT pazar yeri OpenSea kullanıcılarına yönelik bir siber saldırıda 200 milyon dolarlık NFT'nin çalındığı iddia edildi. Platform, kullanıcılara yönelik saldırıyı doğrularken, 3 milyon dolarlık NFT'nin çalındığını açıkladı.

TEKNOLOJİ - 4 yıl önce

NFT pazar yeri OpenSea kullanıcılarına yönelik siber saldırı düzenlendiği ve 200 milyon dolarlık NFT'nin çalındığı iddia edildi.

OpenSea, bazı kullanıcıların NFT'lerinin çalındığını doğrularken, oltalama (Phishing) yönetminin kullanıldığını ifade etti.

OpenSea CEO'su Devin Finzer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırıdan 32 kullanıcının etkilendiğini belirtti ve 200 milyon dolar iddialarını yalanladı.

3 milyon dolarlık NFT'nin çalındığını belirten Finzer, hackerın hesabında çalınan NFT satışından elde edilen 1,7 milyon dolarlık ETH bulunduğu ifade etti.

Devin Finzer, saldırganın hesabında kötü niyetli herhangi bir etkinliğin görülmediğini ve bazı NFT'lerin iade edildiğini de aktardı.

Saldırgan güncellemeyi fırsat bildi

Saldırganın OpenSea'nin dün gerçekleştirdiği bir güncellemeden faydalandığı belirtildi. Platform, Ethereum blockchainindeki NFT’lerin yeni bir akıllı sözleşmeye taşınmasını gerektiren bir güncelleme duyurmuştu.

Bilgisayar korsanının OpenSea’nin yeni akıllı sözleşmesine taşınmayan NFT’leri çalmak için oltalama e-postaları kullandığı ortaya çıktı. Bilgisayar korsanları, kullanıcıların sahte mailleri onaylaması ile NFT’lere erişebildi.

Platform, kullanıcılara yeni akıllı sözleşmeye geçişle ilgili tüm onayların iptal edilmesini tavsiye etti.

Öte yandan olayın ardından OpenSea'nin rakibi LooksRare’in LOOKS token’ı yüzde 30 artışla 1,54 dolardan 2 dolara kadar yükseldi.

OpenSea, ocak ayında da siber saldırıya uğramış ve 2.2 milyon dolarlık NFT çalınmıştı.

Phishing nedir?

Phishing, kullanıcıların hesaplarına gönderilen bir e-mail ile kişisel bilgilerin ele geçirilmesine yönelik bir saldırıdır.

Haftanın Öne Çıkanları

Çok Güzel Hareketler 2'den Cemile Canyurt'un önceki mesleği şaşırttı

2022-02-19 21:38 - MAGAZİN

Adını Feriha Koydum'un oyuncuları Hazal Kaya ve Ceyda Ateş yıllar sonra buluştu

2022-02-19 09:39 - MAGAZİN

Bir döneme damga vuran gazeteci Mithat Bereket, Sürmenaj hastalığıyla mücadele ediyor

2022-02-18 21:39 - MAGAZİN

Yıllar önce aldığı tektaş yüzünden alay konusu olan Eser Yenenler, kesenin ağzını açtı

2022-02-15 12:37 - MAGAZİN

Böyle mi anılacaktı! Şampiyonlar Ligi'nde Messi'den kötüsü yok

2022-02-16 10:44 - SPOR

Lerzan Mutlu hayalindeki erkeği anlattı: Sevişmek çok sıradan

2022-02-14 19:09 - MAGAZİN

TEM'de zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

2022-02-17 06:12 - GÜNDEM

Esra Ersoy, kadın takipçisinin yaptığı ahlaksız teklifi ifşa etti

2022-02-19 22:38 - MAGAZİN

Yuri Gorshkov görüşmeleri duyurdu!

2022-02-18 18:39 - SPOR

İlhan Palut: "Hakem yönetiminden tatmin olmadım"

2022-02-14 02:09 - SPOR

İlgili Haberler

Minikler Teknolojiyle Buluştu

13:08 - TEKNOLOJİ

Güven Kuzu: Yerli ve Millî Savunma Sanayimiz Gurur Veriyor

11:22 - TEKNOLOJİ

Genç Mucitler MEB Robot Yarışması’nda Sahne Alıyor

12:32 - TEKNOLOJİ

Çocuklar Tiyatroyla Keyifli Anlar Yaşadı

11:19 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Uzun Hatlara Yüksek Teknoloji Çözümü

14:16 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM