Otizmli Nefes 3 yıl sonra anne, baba dedi! Aile sevince boğuldu

Almanya'da yaşayan Erkut-Burcu Ertürk çiftinin kızları 3 yaşındaki Nefes otizm sebebiyle konuşamayınca aile Türkiye’nin yolunu tuttu. Nefes aldığı eğitim sayesinde ilk kez anne,baba kelimelerini kullanınca aile sevince boğuldu.

YAŞAM - 2 yıl önce

Almanya’da yaşayan Erkut-Burcu Ertürk çiftinin kızları Nefes, 3 yıl önce dünyaya geldi. Konuşma çağına gelen Nefes’te bir şeylerin ters gittiğini anlayan aile hemen doktorların yolunu tuttu. Konuşamayan, ailesi ile göz kontağı kurmayan Nefes için hastanelere başvuran aileye, kızlarının otizm olduğu söylendi. Duyduklarıyla önce şaşkına dönen aile, ardından arayışlara başladı. İnternet üzerinden araştırma yapan anne Burcu Ertürk, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile karşılaştı. Hiç düşünmeden Almanya’dan yola çıkan anne, kızını Kocaeli’ye getirdi. At terapisi, duyu bütünleme, tomatis, bireysel terapi, oyun terapisi, karanlık oda terapisi ve merkezde bulunan hayvanların katkısıyla Nefes, salıncakta sallandığı esnada ilk kez ‘Anne’ kelimesini kullandı. Sevince boğulan anne, hemen kızına sarıldı.

170 kiloya ulaşınca ameliyat oldu, 40 kilo verince uyku apnesinden kurtuldu

 KIZIMIZI BİR ODAYA TIKMADIK Süreci anlatan anne Burcu Ertürk, “Nefes konuşmuyor, kendini yerlere atıyordu. Göz kontağı hiç yoktu. Seslendiğimizde hiç tepki vermiyordu. Biz önce kulağında bir şey var zannettik. Kulak uzmanına gittik, her şeyin normal olduğunu söylediler. Tekrar doktorlara gittik ve otizm teşhisi koydular. Dünya başıma yıkıldı. Ne yapacağımı şaşırdım. Hemen bir çözüm aramaya başladık ve bu kurum ile karşılaştık. İnternet üzerinden baya araştırdık. Büyük, geniş alan olarak sadece burayı bulduk. Biz kızımızı bir odaya tıkmak istemedik. Hayvanlarla iletişim kursun istedik. Hayvanlarla çok fazla göz kontağı kuruyor artık, onların sesini çıkartıyor” dedi. 

   ANNE KELİMESİNİ 3 YIL BEKLEDİM "Anne kelimesini 3 sene bekledim" diyen Burcu Ertürk, “Başka çocuklar 'Anne' dediklerinde, ben kızımın ağzının içine bakardım. Acaba bir gün 'Anne' diyecek mi? Onlar gibi koşacak mı? Benimle göz kontağı kurup sarılacak mı? Nefes’te biraz zor gelişti ama neticesi çok güzel oldu. Şu an isteklerini söylüyor, kendisi yemek yiyor, suyunu içiyor. Yemeği bittiğinde mutfağa götürüyor" diye konuştu.      DÜNYALAR BENİM OLDU İlk 'Anne' kelimesi duyduğu anı anlatan Burcu Ertürk, “Salıncakta sallıyordum. Bende bir arkadaşımla konuşuyordum. Birinin, ‘Anne’ dediğini duydum. Hemen arkadaşıma dönüp, kimin seslendiğini sordum. O an bir kez daha ‘Anne’ sesini duyunca Nefes’in konuştuğunu anladım. Hemen sarıldım, dünyalar benim oldu. Bir ‘Anne’ kelimesini duymak için 3 bin kilometre yol kat ettim. Psikiyatrist kızımda otizm belirtilerinin artık kalmadığını söyleyince, dünyalar bizim oldu. Sadece uyaran eksikliği var, bunun da eğitim ile gideceğini söylediler. Bu anlatılmaz” şeklinde konuştu. Etrafına gülücükler saçan 3 yaşındaki Nefes, eğitimcilerini de sevince boğuyor. Her gün gelişen Nefes, otizmli çocuklar için de umut olacak.

KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan Çifti Aşka Geldi

2022-03-05 23:12 - MAGAZİN

Tatil için Paris'e giden Fırat Albayram ve Ceyda Kasabalı çifti dolandırıldı

2022-03-05 14:12 - MAGAZİN

Ebru Akel Yeni Sevgilisiyle İlk Kez Görüntülendi!

2022-03-06 00:13 - MAGAZİN

Ukrayna saflarına katıldılar: Amacımız Putin ve Rusya'dan intikam almak

2022-03-05 07:09 - DÜNYA

Futsal 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın Elit Tur maçları aday kadrosu açıklandı

2022-03-05 12:44 - SPOR

Şaşkınlık Yaratan Benzerlik!

2022-03-05 21:39 - MAGAZİN

Türkiye'yi sallayan röportaj! Derbinin hakemi Zorbay Küçük'ün babası, maçın favorisini açı

2022-03-05 11:38 - SPOR

Apple, Elektrikli Araç Üretiminde Kendi Tedarikçileri ile Çalışabilir

2022-03-06 05:39 - TEKNOLOJİ

Kendisinden 17 Yaş Küçük Sevgilisiyle Görüntülendi

2022-03-05 15:38 - MAGAZİN

Mali'de orduya bomba yüklü tuzak: 37 asker öldü

2022-03-05 06:09 - DÜNYA

İlgili Haberler

Siirt’in Köylerinde Yol Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

20:06 - YAŞAM

Siirt Belediyesi, Konforlu Bir Ulaşım İçin Asfalt Ve Onarım Çalışması Başlattı

17:10 - YAŞAM

Siirt Belediyesi Mazgal Ve Rögarlara Sıkışan Atıkları Temizliyor

13:37 - YAŞAM

Tanzi Köyü İlkbaharda Saklı Cennet Gibi…

10:47 - YAŞAM

Siirt Belediyesi’nin Haşereyle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

16:05 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt Belediyesi'nde Çarşamba Günleri Vatandaş Buluşmaları

20:14 - GÜNDEM

Siirt’in Köylerinde Yol Çalışmaları Aralıksız Devam Ediyor

20:06 - YAŞAM

Diyanet-Sen'den Yetkili Sendika Açıklaması

15:14 - GÜNDEM

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Törenlerle Kutlanacak

14:52 - GÜNDEM

DEM Parti Siirt İl Yönetiminden Kobani Açıklaması 

14:40 - POLİTİKA