?>

Pamukkale Belediyesi'nden jest: Pandemi geçene kadar kira yok

Pamukkale Belediyesi, 2021 yılının ilk meclis toplantısını tamamladı. Denetim Komisyonu üyelerinin belirlendiği toplantıda Pamukkale Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü kurulması kararlaştırılırken, pandemiden etkilenen belediyenin kiracılarından kira alınmama kararı da meclisten geçti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

Pamukkale Belediye Meclisi yeni yılın ilk haftasında ocak ayı toplantılarını gerçekleştirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki'nin başkanlığında toplanan mecliste 2020 yılının hesap, kayıt ve işlemlerinin denetiminde görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyeleri seçildi. Gizli oylama ile yapılan seçim sonunda komisyona Birtan Şahan, Hüseyin Kaya, Işık Yalçın, İlmi Köse ve Süleyman Sırrı Kaya seçildi.

DENİZLİ KEKİĞİ TESCİLLENDİ

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, meclis üyelerine önemli bir konuda bilgi aktardı. 'Dünyada kullanılan kekiğin yüzde 75'i Denizli'de üretiliyor' diyen Başkan Örki, 'Bunun büyük bölümü de ilçemizde üretiliyor. Ama bu ürün İzmir Kekiği olarak biliniyor. Bu konuya büyük önem veriyoruz. Bu nedenle bir süredir yapılan çalışmalar sonunda coğrafi işaret almak için Türk Patent Enstitüsü'ne yaptığımız başvuru sonuç verdi. Denizli Kekiği adıyla tescil edilen ürünün patent ilanı 3 ay askıda kalacak. Sonrasında resmi işlemler tamamlandığında artık kekik Denizli Kekiği olarak tescil edilmiş olacak. Bu da ürünün pazarlamasında Denizli adını küresel pazarda önemli bir yer edindirmiş olacak' dedi.

YENİ MÜDÜRLÜK KURULDU

Pamukkale Belediye Meclisi'nde gündeme gelen konulardan biri de yeni bir müdürlük kurulması oldu. Pamukkale Belediyesi'nin iş ve işlemlerini daha etkin şekilde yapabilmesi için Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü kurulması görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda Pamukkale Belediyesi'nin 21. Müdürlüğü Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü oldu.

KİRACILARA DESTEK

Öte yandan ocak ayı meclis toplantısında Pamukkale Belediyesi'nin kiracıları ile ilgili önemli bir karar alındı. Buna göre belediyenin kiracısı olan ve pandemi nedeniyle faaliyetlerine ara veren 34 işyerinden tekrar faaliyete geçene kadar ya da yeni bir genelge yayınlanana kadar kira alınmayacak. Yine pandemiden dolayı işleri bozulan ve faaliyetlerine devam eden 16 firmanın ise kira bedellerinde yüzde 50 indirime gidilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca 2020 yılı Kasım ayında alınan kararla kurulan ve deprem konusunda çalışmalar yapacak olan Meclis Araştırma Komisyonu'nda görev dağılımı da yapıldı. Komisyon Başkanlığı Rahmi Taşdan getirildi, Recep Uzunca başkanvekili olurken Erkan Tıkıroğlu, Kerem Karalp ve Şeyma Değirmenci de üye olarak komisyonda görev yapacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Burcu Biricik'ten estetik itirafı

2021-01-03 18:39 - MAGAZİN

Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç: 'Huzurlu ve güvenli bir kentteyiz'

2021-01-04 16:35 - GÜNDEM

'Pandemide kamburluk riski herkesi etkiliyor'

2021-01-04 16:18 - SAĞLIK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin temelleri atılıyor

2021-01-03 17:46 - POLİTİKA

Fethiye'de polis memuru Özcan Turan yaşamını yitirdi

2021-01-04 16:50 - ASAYİŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Yemen'e taziye mesajı

2021-01-03 18:36 - POLİTİKA

Jandarma kapı kapı dolaşıp KADES'i tanıttı

2021-01-04 15:40 - ASAYİŞ

2021 Sağlık Çalışanları Yılı oldu

2021-01-03 17:14 - SAĞLIK

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Sağlıklı Kentler Birliği DSÖ'nün konferansına katıldı

2021-01-03 17:23 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM