?>

Pamukkale'de okullar öğrenciler için hazırlanıyor

Denizli'ye bağlı Pamukkale Belediyesi, 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak 2020-2021 eğitim öğretim yılı öncesi ilçedeki ilk orta dereceli okulları dezenfekte etti.

EĞİTİM - 4 yıl önce

DENİZLİ (İGFA) - Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında ilçenin her alanında dezenfekte işlemlerini sürdüren Pamukkale Belediyesi, ilçede bulunan köy okulu statüsündeki 30 ilk ve orta okulu dezenfekte etti. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı ile az nüfuslu mahallelerin tüm ilkokul ve ortaokulları ile anaokullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim yapılmasını kararlaştırmıştı. Bu karar ile harekete geçen Pamukkale Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, eğitimin başlayacağı okullarda dezenfekte çalışması yaptı. Okulların tüm ortak kullanım alanlarının yanı sıra sınıflar ve idari bölümler de dezenfekte edilerek, öğrenci ve eğitimciler için sağlıklı bir ortamda hazırlandı. Ekipler, 1 Mart 2021 tarihinde açılacak olan ilkokullar ile 8 ve 12. Sınıfların eğitim göreceği okullarda da dezenfekte çalışmalarını gerçekleştirecek.

'ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ'

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe genelinde pandemi sürecinin ilk gününden itibaren titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, 'Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları ortak yaşam merkezleri başta olmak üzere okullar, parklar, sağlık ocakları, PTT şubeleri, camiler, polis ve jandarma karakolları, yurtlar ile kamu binaları, esnaflarımızın işyerlerini düzenli olarak dezenfekte ediyoruz. Özel ekiplerimizle ilçede vaka görülen vatandaşlarımızın apartmanlarının ortak kullanım alanları da dezenfekte ediliyor' dedi.HAZIRLIKLAR YAPILDIMilli Eğitim Bakanlığı'nın 15 Şubat'ta bazı okullarda eğitime başlama kararı aldığını belirten Başkan Örki, 'Ekiplerimiz Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'nden eğitime açılacak okulları tespit ederek bu okullarda çalışma başlattı. Bu kapsamda ilçemizde 30 ilkokul ve ortaokulda eğitim başlayacak. Bu okullarda sınıflar başta olmak üzere ortak kullanım alanları, bahçeler, koridorlar ve lavabolar belediyemiz ekiplerince dezenfekte edildi. İlk etapta okullarımızda dezenfekte çalışmalarını tamamladık. İşimiz tabi ki bitmedi. 1 Mart 2021 tarihi itibari ile okullarımız çocuklarımıza kapılarını açacak. Bizler de ilçemizde bulunan tüm okullarımızı da 1 Mart'a kadar dezenfekte işlemlerini gerçekleştireceğiz' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Shakira'nın yeni imajı takipçilerini hayran bıraktı

2021-02-07 13:59 - MAGAZİN

Erzincan Refahiye refaha kavuşuyor

2021-02-06 09:34 - GÜNDEM

Bursa'da Mollaarap 'riskli alan' ilan edildi

2021-02-07 09:27 - GÜNDEM

Lemos, PFDK'ya sevk edildi

2021-02-10 16:19 - SPOR

Seren Serengil'in son hali şaşırttı

2021-02-07 15:34 - MAGAZİN

Diyarbakır Otogarı taşınıyor iddiası

2021-02-08 17:47 - GÜNDEM

Aslışah Alkoçlar ve Kaan Demirağ dünyaevine girdi

2021-02-06 09:52 - MAGAZİN

Hikmet Karaman Ankaragücü'nde

2021-02-10 16:21 - SPOR

Nefesler tutuldu derbinin ilk 11'leri belli oldu

2021-02-06 18:26 - SPOR

Aydın Nazilli'de fuhuş operasyonu

2021-02-12 13:01 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Siirtli Eğitimci Yazar Sadullah Taşan’dan, Batman ve Kurtalan’da Öğrencilere İlham Veren Etkinlikler

15:53 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden Genç Beyinlerden Büyük Fikirler

17:01 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Mehmetçik İlkokulundan Yıl Sonu Etkinliği

14:04 - EĞİTİM

Siirt'te eğitimde liyakat öne çıktı: Cengiz Kayra Baykan'a atandı

10:25 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM