?>

Parkinson hastalığında, hasta yakınlarına önemli görevler düşüyor!

11 Nisan, tüm dünyada Dünya Parkinson Hastalığı Günü olarak kabul ediliyor. Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur, Parkinson hastalığı yönetiminin ekip işi olduğunu ifade etti.

SAĞLIK - 5 yıl önce

İSTANBUL (İGFA) - Parkinson hastalığı konusunda toplumsal farkındalık ve bilinçlendirme yaratmak adına 11 Nisan tarihi tüm dünyada Dünya Parkinson Hastalığı Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Parkinson Hastalığı Günü için açıklamalarda bulunan Türkiye Parkinson Hastalığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Raif Çakmur; hekim ile hasta ve hasta yakınlarının uyumunun, hastalık yönetimi açısından en önemli faktörlerden biri olduğunu ifade etti. Bu konuda özellikle hasta yakınlarına büyük iş düştüğünü belirten Prof. Dr. Raif Çakmur, günlük hayatta dikkat edilecek küçük ayrıntıların, Parkinson hastalarının yaşam konforunun yükselmesine yardımcı olabileceğini söyledi. “Parkinson hastası yakınınız eğer hareketlerde zorluk yaşıyorsa kolay giyilebilecek kıyafetler seçmek, ev ortamındaki halı gibi eşyaları sabitlemek, varsa kabloları bir araya getirip engelleri ortadan kaldırmak hastanızın günlük hayatını kolaylaştırır” diyen Prof. Dr. Çakmur, “İleri evre Parkinson hastaları, pandemi döneminde uygulanan 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle yeterince sosyalleşemedikleri için hareketsizleştiler. Ek olarak hastaların bu dönemde enfeksiyon riskinden ötürü hastaneye gitmemeleri ve hekim kontrollerini aksatmaları nedeniyle hastalıklarının daha da ilerlediğini gözlemledik" diye konuştu. 

Prof. Dr. Çakmur, ileri evre Parkinson hastalarının bu dönemde hekim kontrollerini düzenli bir şekilde gerçekleştirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Çakmur, “Hastalığın erken tanısı ve başlangıcından itibaren sürecin uzmanlarca belirlenmesi büyük önem taşıyor. Zamanında ve doğru müdahale ile hastalık semptomlarının kontrolü büyük ölçüde mümkün" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kilitli parke taşlı onarım işleri yaptırılacaktır

2021-04-06 21:33 - GÜNDEM

Arnavut kaldırımı yapım işi yaptırılacak

2021-04-05 22:39 - YAŞAM

Bina kazan dairesi işi yaptırılacaktır

2021-04-05 22:42 - YAŞAM

Laboratuvar malzemeleri satın alınacak

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

Bakım onarım hizmeti alınacaktır

2021-04-05 22:43 - YAŞAM

Polis Haftası kutlandı

2021-04-07 15:37 - YAŞAM

Siirt'te trafik kazası: 3 yaralı

2021-04-05 16:58 - ASAYİŞ

Pompa bakım onarım hizmeti alınacaktır

2021-04-07 23:06 - GÜNDEM

Siirt’te balık avlamak isteyen adamın elinde dinamit patladı

2021-04-05 16:55 - ASAYİŞ

Kuru gıda malzemeleri satın alınacaktır

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

İlgili Haberler

KKKA ve Kene Uyarısı

13:08 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Özalp Hasta Kabulüne Başladı

11:27 - SAĞLIK

Siirt EAH'de "Dünya El Hijyeni Günü" Etkinliği

11:19 - SAĞLIK

Eruh’ta Çocuk Doktoru Eksikliği: Aileler Çözüm Bekliyor

19:04 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mayıs Ayı Cilt Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Önemli Uyarılar

14:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM