?>

Prof. Dr. Meydanlı ‘’Rahim kanseri, Kadın kanserleri içinde dördüncü sırada yer alan bir kanser türüdür’’

 Medical Point Gaziantep Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, Haziran’ın Rahim kanseri farkındalık ayı olduğuna dikkat çekerek, rahim kanserinin, kadınlarda görülen kanserler arasında sık g?

SAĞLIK - 3 yıl önce

Prof. Dr. Meydanlı ‘’Rahim kanseri, Kadın kanserleri içinde dördüncü sırada yer alan bir kanser türüdür’’

Gaziantep

 Medical Point Gaziantep Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, Haziran’ın Rahim kanseri farkındalık ayı olduğuna dikkat çekerek, rahim kanserinin, kadınlarda görülen kanserler arasında sık görülen dördüncü kanser türü olarak öne çıktığını belirtti.

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, rahim kanseri farkındalığı ile ilgili yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti:

‘’Rahim kanseri için tanımlanmış herhangi bir tarama yöntemi bulunmasa da hastalık kendini en çok menopoz sonrası kanama şikayeti ile belli eder. Menopoz sonrasında meydana gelen kanamalar önemlidir çünkü bu şikayetin altından %10 olasılıkla rahim kanseri çıkmaktadır. Özellikle şişman kadınlar, 52 yaşına gelmesine ragmen adet görmeye devam eden kadınlar ile öyküsünde polikistik over sendromu bulunan kadınlar risk altındadır. Annesinde ya da kız kardeşlerinde rahim kanseri, yumurtalık kanseri ya da meme kanseri öyküsü bulunan kadınlar da ailevi geçiş açısından riskli grupta yer alır. Menopoz sonrası kanaması olan bir hastada rahim kanserini dışlamak için rahmin iç tabakasından biyopsi alınmalı ve biyopsi materyalinin mikroskop altında patolojik incelemesi yapılmalıdır. Rahim kanseri tanısı biyopsi ile konur. Tanı kesinleştikten sonra cerrahi, mutlaka bir jinekolojik kanser cerrahı yani jinekolojik onkoloji cerrahisi yan dal uzmanı tarafından yapılmalıdır.’’ dedi.

Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı Rahim kanserinden korunmak için kadınlarımızın konu hakkında bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Mehmet Mutlu Meydanlı, her kadının ve özellikle menopoz sonrası dönemdeki kadınların, herhangi bir şikayetleri olması bile yılda bir kez jinekolojik muayene olması gerektiğini belirterek rahim kanserinin tedavi edilebilen bir kanser olduğunu kaydetti. Bu hastalıktan korunmak için normal vücut ağırlığının sürdürülmesi ve obeziteden yani şişmanlıktan kaçınmanın kritik öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Muhammed Güvenlier

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kurtalan Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

2023-05-30 19:03 - YAŞAM

Otlu peynir yapımı başladı

2023-05-31 11:52 - YAŞAM

30 Mayıs tarihte bugün ne oldu?

2023-05-30 09:56 - GÜNDEM

Baykan kent ormanına ziyaretçi akını

2023-05-31 14:59 - YAŞAM

Gül'ün rozetini eşi taktı

2023-05-31 12:06 - GÜNDEM

27 Mayıs tarihte bugün Türkiye ve dünyada neler oldu?

2023-05-27 10:06 - GÜNDEM

Tarihte bugün ne oldu? 31 Mayıs

2023-05-31 09:52 - GÜNDEM

SİİRT İL JANDARMA KOMUTANLIĞINDA BİR GÜNLÜK TEMSİLİ ASKERLİK RENKLİ GÖRÜTÜLERE SAHNE OLDU

2023-05-31 14:49 - YAŞAM

01.06.2023 Perşembe günü Defin Listesi

2023-06-01 15:22 - GÜNDEM

AA ekibi iyi bir sınav verdi

2023-05-29 12:05 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KKKA ve Kene Uyarısı

13:08 - SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İbrahim Özalp Hasta Kabulüne Başladı

11:27 - SAĞLIK

Siirt EAH'de "Dünya El Hijyeni Günü" Etkinliği

11:19 - SAĞLIK

Eruh’ta Çocuk Doktoru Eksikliği: Aileler Çözüm Bekliyor

19:04 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Mayıs Ayı Cilt Kanseri Farkındalık Ayı Kapsamında Önemli Uyarılar

14:39 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM