?>

Recep Uyar hoca son yolculuğuna uğurlandı

Bursa'da görevli olduğu Yeşil Cami'de ziyaretçilerine makamlarıyla okuduğu ezanlarla tanınan ve kalp krizi sonucu 59 yaşında vefat eden müezzin Recep Uyar, son yolculuğuna uğurlandı.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Yeşil Cami müezzini Recep Uyar, görevli olduğu Yeşil Cami'de son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa İl Müftüsü İzani Turan, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, bir din gönüllüsü olan Recep Uyar için son görevlerini yerine getirmek üzere toplandıklarını söyledi.

Uyar'ın, ezanı dünyaya tanıttığını belirten Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Bir müezzin ki daima camisinin içinde cemaatini bekledi. 1 kişi, 100 kişi, bin kişi fark etmeksizin sanki ilk göreve başlamış gibi aynı heyecanla camisini tanıttı. Arkadaşlarıyla beraber Yeşil Cami'nin dünya sathında tanınmasına vesile oldu. Son derece sevecen, sevilen, sevdiğimiz bir dostumuz, bir kardeşimizdi. Allah Resulü Efendimiz'in ifadesiyle 'Mümin o kimsedir ki kendisiyle iyi geçinilir, kendisi de başkasıyla iyi geçinir.' İyi geçindiğini, iyi geçinildiğini, bir ispatı olarak camimiz ve cemaatimiz şahit oldu. Cenab-ı Hak, yolculuğunu mübarek eylesin. Elbette ki derin üzüntümüz var. Başta ailesine, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum."

Recep Uyar'ın naaşı, öğle vakti Müftü Turan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Emirsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine, Uyar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç ve Ahmet Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, eski bakanlardan Faruk Çelik, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

OKUDUĞU EZANLARLA ZİYARETÇİLERİN GÖNÜLLERİNİ FETHETMİŞTİ

Dünyanın ve Türkiye'nin pek çok yerinden Yeşil Cami'ye gelen ziyaretçiler, müezzin Recep Uyar'ın, vakitlerine göre makamlarda okuduğu vakit ezanlarını dinleyip sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çalışmalarından etkilendiği müezzine tespih ve gümüş muhafazalı Kur'an-ı Kerim hediye etmişti. İzmit'te 20 yıl imam hatiplik yaptıktan sonra 2002'de Bursa'daki Yeşil Cami'ye müezzin olarak atanan Uyar, o tarihten itibaren görevini sürdürüyordu.

KAYNAK : Bursadabugün
Haftanın Öne Çıkanları

Merakla beklenen Bergen filminin ilk fragmanı yayınlandı

2021-12-24 08:31 - MAGAZİN

Macron'un karısı, erkek olarak doğduğunu iddia edenlere dava açacak

2021-12-21 08:31 - DÜNYA

'Kimse aşkımızı sorgulamasın' diyen Cem Adrian'dan, Didem Soydan'la kucak kucağa

2021-12-24 12:32 - MAGAZİN

Sıla Türkoğlu ve Halil İbrahim Ceyhan cephesinde sürpriz gelişme

2021-12-25 17:32 - MAGAZİN

Seks Müzesi paylaşımı başına bela oldu! Hapis yolu göründü

2021-12-25 23:32 - MAGAZİN

Yargı final mi yapıyor? Pınar Deniz açıkladı

2021-12-23 20:02 - MAGAZİN

"Gerekirse simit yenecek" diyen Hülya Avşar'dan bomba açıklama

2021-12-23 17:32 - MAGAZİN

Yeni sevgilisiyle ilk kez el ele görüntülendi

2021-12-25 21:32 - MAGAZİN

Kalp Yarası'nın Ayşe'si Yağmur Tanrısevsin'den aşk açıklaması

2021-12-22 19:31 - MAGAZİN

Klipte rol icabı aşktan gerçek aşka: Melek Mosso ve Serkan Sağdıç sarmaş dolaş görüntülendi

2021-12-21 08:31 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Siirt İl Sağlık Müdürlüğüne Yeni Atama

09:46 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM