?>

SANKO Sanat Galerisi’nde “Doğanın Nefesi” temalı resim sergisi

Ressam Pınar Kuseyri, tuval üzerine karışık tekniklerle yaptığı eserlerinden oluşan “Doğanın Nefesi” temalı sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Ressam Kuseyri, sergi açılışında yaptığı konuşmada, sanatın birleştirici gücünün toplumsal gelişim açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Sanatın birleştirici ve iyileştirici gücünden her bireyin yararlanmasını öneren Kuseyri, “Sanat, toplumun sosyal gelişiminin yanı sıra bireylerin ruhen iyileşmesine de katkı sunuyor. Sanatın iyileştirici gücünden yararlanmak isteyen bireyler mutlaka sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmelidir” dedi.

Eserlerini “az çoktur” anlayışıyla yaptığını belirten Kuseyri, resimlerinde Uzakdoğu felsefesinin ön planda olduğunu anlattı.

“Sanatta mükemmel ve doğru yoktur, sanatçı sürekli doğayı ve yaşadığı yeri izlemeli ve kendini geliştirmelidir” diyen Kuseyri, şunları kaydetti: “Resimlerimde genellikle doğa, üzüm bağları, ağaçlar ve yaprakları çalışıyorum. Eserlerimde makro kadraj soyutlamalarıyla gözden kaçırdığımız detayları, hissiyatları soyutlamalar eşliğinde, renk vurgusuyla sunuyorum. Yağlı boyaların yanında, Japon felsefesi ve suluboya tekniğinde yine coğrafyaya özgü malzemelerle ürettiğim resimlerimde kendi kişisel belleğimi hâtıralarıma ve doğaya yönelerek eserlerimi oluşturuyorum. Bir yaprak detayının ardında, koskocaman bir ormanı ve daha fazlasını hayal ettirmeyi izleyiciye bırakıyorum. Resimlerimdeki gibi akışta kalmayı katı ve karamsar olmamayı ve tesadüflere yer vermemeyi izleyiciyle paylaşıyorum.”

Yeni yılın ilk sergisini Gaziantep’te açtığı için büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Kuseyri, “Eserlerime ev sahipliği yaparak Gaziantepli sanatseverler ile buluşturan, sanata ve sanatçıya verdiği değeri bizlere her zaman hissettiren SANKO Sanat Galerisi’ne şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hüseyin Yıldırım, SANKO Holding tarafından bastırılan Gaziantep Müzesi’nin bilimsel yayını “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli kitabı ressam Kuseyri’ye takdim etti.

Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Ressamlar Aysel Sayın, Gül Öztürkmen Demir, Nurten Çatıkkaş Kale, davetliler ve sanatseverler katıldı.

Kuseyri’nin 35 eserinin yer aldığı “Doğanın Nefesi” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 12 Ocak 2024 tarihine kadar her gün 10.00- 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Pınar Kuseyri, küçük yaşlarda halı ve kilim motifleri çizmeye başlamıştır. İlk ve orta eğitiminin ardından ekonomi eğitimi almıştır. 2001 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesi hocalarından, desen dersleri alarak, kendini sanatsal olarak geliştirmeye başlamıştır. Daha sonra pastel, suluboya, akrilik ve yağlıboya çalışmalarında bulunmuştur. Kuseyri, 2009 yılında, Japon suluboya resim sanatı derslerine başlamış ve en üst Dan (kur)’ı bitirip, bu konuda dersler verdi.

Sanatçı, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümünü, Yüksek Lisansını tezli ve ‘’Onur Belgesi’’ alarak bitirmiştir. Litografi, doğal kağıt yapımı, ecoprint baskı, seramik, heykel, cam füzyon, ahşap baskı, fotoğraf ve sanat tarihi eğitimleri alan Kuseyri, kişisel ve karma birçok sergiye katılmış, sanat tarihinde önemli yere sahip hocalarla birlikte uluslararası çalıştaylar ve sergilerde yer almıştır. Çalışmalarını İstanbul ve Bodrum’daki atölyelerinde sürdüren Sanatçı resimlerinde, tuval, kağıt ve ahşap üzerine, mürekkep, akrilik ve yağlıboya kullanarak, tamamen spontane ve ekspresif (doğanın olduğu gibi temsili yerine duyguların ve iç dünyanın ön plana çıkarıldığı 20. yüzyıl sanat akımı) şekilde resim yapmaktadır. Herhangi bir görsel kullanmadan, fırça darbeleriyle, lekesel olarak çalışmaktadır. Resimlerinde hafızasındaki görseller ve içinde yaşadığı doğadaki düşüncelerini yansıtmaktadır. Doğaya ait ne varsa, resimlerinde yer alan detaylardır.

Resim yapmak Sanatçının hayattaki amacıdır ve doğa, resimleri için sonsuz kaynak sunmaktadır.

Kaynak: KentHaber27.com

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şındak, “Üniversite Hızla Gelişiyor”

2023-12-28 16:00 - EĞİTİM

Ankette En çalışkan milletvekili o isim çıktı.

2023-12-31 11:26 - POLİTİKA

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Türkiye-Özbekistan İş Forumu’na Katıldı

2023-12-27 16:53 - YAŞAM

Rekolte Düştü Fiyatlar Arttı

2024-01-02 11:16 - EKONOMİ

2023 Gazeteci Ödülleri Belli Oldu

2024-01-02 23:17 - GÜNDEM

2023'e Emine Erdoğan damgası! Tarihe geçti!

2024-01-01 09:10 - GÜNDEM

03 . 01 . 2024 Resmi Gazete

2024-01-03 09:09 - GÜNDEM

Siirt'te Firari Terör Zanlısı, Jandarma Operasyonuyla Yakalandı ve Tutuklandı!

2023-12-30 13:07 - ASAYİŞ

Siirt CHP’den Pençe Kilit Bölgesinde Şehit Olan 12 Asker İçin Açıklama

2023-12-27 12:55 - GÜNDEM

Gaziantep’te kuyumcuya kanlı baskın!…

2023-12-29 21:05 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

Sabahın karanlığında oraya koştular

10:38 - GÜNDEM

Bu cadde acilen düzenleme bekliyor

11:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ