?>

Elektrik Panoları Kullanılamaz Hale Geldi!

Dicle Elektrik, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle yaşanan olumsuzlukların milyonlarca liralık altyapı yatırımını heba ettiğini açıkladı. Şirket, sadece 2025’in ilk 10 ayında 39 alçak gerilim panosunun kaçak elektrik nedeniyle oluşan aşırı yüklenmeden dolayı zarar gördüğünü belirterek, bu tür olayların hem kamu kaynaklarının israfına hem de abonelerin mağduriyetine neden olduğunu vurguladı.

TEKNOLOJİ - 8 ay önce

Kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji dağıtımı hedefiyle hizmet verdiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 6 ilde yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, kaçak tüketimin şebekeye verdiği zararlarla mücadele etmeye devam ediyor. Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Suruç ilçelerinde son günlerde yaşanan dört ayrı olay nedeniyle devre dışı kalan gerilim panoları, kaçak kullanımın enerji altyapısı üzerindeki yıkıcı etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panoları’nın (ASOP) aşırı yük nedeniyle kullanılamaz hale gelmesi sonucu yüzlerce abone saatlerce elektriksiz kalırken, milyonlarca liralık yatırım da heba oldu.

Yeraltı kabloları delinerek kaçak hat çekiliyor

Viranşehir ilçesine bağlı Şarkpınar ve Bahçelievler mahallelerinde, yüzlerce aboneye elektrik sağlayan iki ASOP, yeraltı kablolarına yapılan yasa dışı müdahaleler sonucu oluşan aşırı yük nedeniyle devre dışı kaldı. Yapılan incelemelerde, çok sayıda abonenin panoya yeraltından gelen kabloları delerek ev ya da işyerlerine kaçak bağlantı yaptığı belirlendi. Bu durumun yalnızca panolara değil, dağıtım şebekesine ve diğer abonelere de büyük zarar verdiği vurgulandı.

Panolar yenilendi

Benzer bir durum Suruç ilçesinin Hürriyet ve Dikili mahallelerinde de yaşandı. Burada da 2 ayrı ASOP, kaçak bağlantıların oluşturduğu aşırı yüklenme nedeniyle zarar gördü. Dicle Elektrik ekipleri, hizmetin aksamaması adına yanan panoları hızla yenileriyle değiştirerek yeniden devreye aldı.

Yanan pano sayısı 39’a çıktı, uyarı yinelendiDicle Elektrik, 2025 yılının ilk 10 ayında kaçak kullanım nedeniyle toplam 39 ASOP’un aşırı yüklenmeye bağlı olarak zarar gördüğünü açıkladı. Şirket yetkilileri, bu tür olayların hem kamu kaynaklarının israfına hem de abonelerin mağduriyetine neden olduğunu vurgulayarak, vatandaşlara kaçak elektrik kullanımından vazgeçmeleri yönünde bir kez daha çağrıda bulundu. Yetkililer ayrıca, bu tür yasa dışı müdahalelerin ciddi güvenlik riskleri oluşturduğunu da belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Jandarması Kazaları Önlemek İçin Sahada: Sürü Hayvanlarına Reflektif Bant Takıldı

2025-11-15 13:03 - TEKNOLOJİ

Elektrik Panoları Kullanılamaz Hale Geldi!

2025-11-17 10:45 - TEKNOLOJİ

Siirt'te Silahlı Kavga: 5 Kişi Yaralandı

2025-11-11 13:07 - GÜNDEM

Mardin'de Bir İlk : Kadın Veteran Hentbol Takımları Sahaya Çıkıyor

2025-11-12 10:23 - SPOR

Pervari’de Heyelan Yol Trafiğini Aksattı

2025-11-16 16:29 - YAŞAM

Dicle Elektrik’te Kış Hazırlıkları Başladı

2025-11-13 10:46 - YAŞAM

Pervari’de Kar Yağışı Etkili Oldu

2025-11-16 14:10 - GÜNDEM

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü Sigarayı Bırak-Kazan Kampanyası Başlattı

2025-11-15 13:00 - SAĞLIK

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mahmut Taş Atandı

2025-11-14 14:48 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ROP Muayeneleri Başladı

2025-11-14 14:49 - SAĞLIK

İlgili Haberler

DEPSAŞ Enerji’den Müşterilerine Özel Dijital Altyapı Hamlesi

10:54 - TEKNOLOJİ

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

09:43 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Mardin’deki Köy Okullarına Teknoloji Desteği

12:50 - TEKNOLOJİ

Uzmanlardan Siber Zorbalık Uyarısı

10:52 - TEKNOLOJİ

Siirt'te Siber Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

11:58 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Siirt TSO Güven Kuzu, Vali Kızılkaya’ya Taziyelerini İletti

21:32 - YAŞAM

AK Parti Siirt İl Başkanı Av. Abdulhakim Gider Oldu

20:45 - GÜNDEM

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kızılkaya'nın Acı Günü!

16:04 - GÜNDEM

Siirt'te Depozito Dönemi Başladı: Her Şişeye 1 TL

13:03 - GÜNDEM

Temizlik İçin Erken Mesai

12:17 - YAŞAM