?>

Siirt Belediyesi Su Tasarruflarına İlişkin Önemli Kararlar Aldı!

Vatandaşa Çağrı: Suyu Amaç Dışı Kullananlara Yasal İşlem Uygulanacak!

GÜNDEM - 11 ay önce

Siirt Merkez, Kurtalan ve Tillo ilçeleri ile Kayabağlar, Atabağı ve Gökçebağ beldelerine içme suyu temini; Hizan (yüzey suyu) ve Hesko (yeraltı suyu) kaynaklarından sağlanmakta, ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli dezenfeksiyon işlemleri uygulanarak, standart parametrelere uygun şekilde şebeke sistemine verilmektedir.

Ancak son dönemde, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağış miktarının mevsim normallerinin altında kalması nedeniyle su kaynaklarımızın debisinde azalma meydana gelmiştir. Bununla birlikte, yaz aylarında artan içme suyu tüketimi, kaynaklarımızın sürdürülebilir kullanımı açısından kritik bir öneme sahiptir.

İçinde bulunduğumuz bu ciddi kuraklık sürecinde, kentimizin tüm mahallelerine kesintisiz, verimli ve etkin içme suyu ulaştırılabilmesi için vatandaşlarımızın su kullanımında azami tasarruf göstermeleri büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda Belediye Encümeni kararıyla:

•             İçme suyu şebekesinden bağ, bahçe ve tarımsal sulama yapılması,

•             Araç yıkama, bahçe sulama, halı ve kilim yıkama, balkon temizliği ile konut ve iş yerlerinin yıkanması yasaklanmıştır.

Yasaklara aykırı hareket ederek içme suyu şebekesini amacı dışında kullanan kişiler hakkında, ilgili mevzuatlar çerçevesinde en üst düzeyde cezai işlem uygulanacak; gerektiği takdirde konu adli mercilere iletilerek takibi sağlanacaktır.

Suyun her damlası değerlidir. Bugünü ve yarını düşünerek, komşularımızı da gözeterek suyu dikkatli ve tasarruflu kullanmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Su kaynaklarımızın korunması ve adil paylaşımı adına tüm vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini önemle rica ederiz.

Ayrıca, kuraklık nedeniyle ortaya çıkan su sorunlarının kalıcı şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla alternatif içme suyu kaynakları üzerine çalışmalarımız devam etmektedir:

Siirt 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi İşi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 18 Haziran 2025 tarihinde ihalesi yapılacaktır.Bu kapsamda mevcut 50.000 Mekreküp olan arıtma kapasitesi 100.000 Metreküp olacaktır.Ayrıca Mevcut tesisin Rehabilitasyonu,SCADA (Merkezi Denetleme,Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) kurulumu ile 3000 Metreküp’lük yeni su deposu inşa edilecektir.

 Ayrıca Siirt İlinin uzun yıllar su ihtiyacını karşılamak amacıyla Alkumru Barajından su temini projesi devam etmektedir. Proje kapsamında ayrıca 20.000 Metreküp kapasiteli yeni depo projesi de bulunmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt'te Feci Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı!

2025-06-10 15:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şiddetli Rüzgar Ağacı Kırdı

2025-06-11 16:14 - GÜNDEM

Güneydoğu LED ile Aydınlanıyor: Dicle Elektrik’ten 900 Kilometrelik Dev Yatırım  

2025-06-11 10:50 - EKONOMİ

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Görev Yeri Değişen Bürokratlara Vefa Buluşması

2025-06-11 10:28 - YAŞAM

Emekliler Derneği Siirt Şubesi, gazetecilerle bir araya geldi

2025-06-10 14:37 - GÜNDEM

Siirt’te İki Aile Arasındaki Anlaşmazlık Silahlı Kavgaya Dönüştü: 1 Ölü, 1 Yaralı

2025-06-09 13:40 - GÜNDEM

Rektörlerin Bilimsel Karnesi Açıklandı: Siirt Rektörü Nihat Şındak Alt Sıralarda

2025-06-10 16:11 - GÜNDEM

Mucizenin Adı Rabia Bebek

2025-06-11 13:04 - GÜNDEM

Siirt’te Düğünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-06-07 11:37 - GÜNDEM

Siirt Belediyesi Su Tasarruflarına İlişkin Önemli Kararlar Aldı!

2025-06-12 10:17 - GÜNDEM

İlgili Haberler

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM

Siirt Protokolünden Şehit Ailesine Ziyaret

12:26 - GÜNDEM

HAYIRLI OLSUN TRAFİĞİ SÜRÜYOR

12:25 - GÜNDEM

Siirt’te Şampiyonluk Kutlamasında Facianın Eşiğinden Dönüldü!

01:47 - GÜNDEM

BİK Bölge Müdürü Yürekli’den Siirt’te Yoğun Temas Trafiği

13:17 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM