?>

Siirt'te tarım öğretimi yıldönümüne online kutlama

Siirt Üniversitesi, Tarımsal Eğitim'in başlangıcının 175'nci yıldönümü dolayısıyla online toplantıda bir araya geldi.

EĞİTİM - 4 yıl önce

SİİRT (İGFA)- Zoom üzerinden yapılan toplantıya; Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Dekan Prof. Dr. Çetin Karademir, ÜAK Ziraat ve Orman ve Su Ürünleri Komisyonu başkanlık görevini yürüten eski Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İrfan Onay, Siirt Üniversitesi öğretim üyeleri ve ilimizin ziraat mühendisleri katıldı.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Karademir, güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını vurgularken, ziraat mühendislerinin tarım için çok önemli olduğuna değindi. İyi yetişmiş, ufku geniş, kendine güveni olan ve bilgiye ulaşmayı bilen mezunların tarımıma katkı sağlayacağını dile getiren Karademir, ziraat mühendislerinin tarımsal üretimin bel kemiği olduğunu dile getirdi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak de toprak öğretimin 175'nci yılı olmasına karşın toprak ve tarım eğitiminin insanlık tarihinde çok eski olduğunu açıkladı.Üniversitelere yeni verilen misyonlardan birisinin de; bölge ve ülke kalkınmasına destek olmasını sağlayacak projeler geliştirilmesini, ARGE çalışmaları yapılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Şındak, "Yeni çalışmaların ortaya konması, yeni üretim sistemlerinin geliştirilmesi, farklı bitkisel üretim olanaklarının araştırılması belki coğrafyaya uygun yeni ürünlerin tespit edilmesi gibi birim tohumdan/alandan elde edilen verimin arttırılmasına yönelik çalışmaları birebir yaparak yadakurumlararası işbirliği içerisinde yapılmasına destek olmak ‘Tarım ve Hayvancılıkta' ihtisaslaşan bir üniversite olarak bizim görevimizdir" dedi.

Toplantı, Tarımsal Öğretimin 175. Yıldönümü etkinliğine konuk olarak gelen Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Açar'ın "Fıstık Üretimi Üzerine Yenilikler" adlı sunumu ile devam etti.

ÜAK Ziraat ve Orman ve Su ürünleri komisyonu başkanı eski Rektör Prof. Dr. Murat Erman'ın kapanış konuşması yapması ile son buldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Altın yumurtlayan tavuk

2021-01-17 09:52 - YAŞAM

MKE Ankaragücü'nden yeni transfer

2021-01-17 13:24 - SPOR

Türkiye ile Moğolistan iş birliğine gitti

2021-01-21 18:39 - EKONOMİ

Müsabakalara kar yağışı damga vurdu

2021-01-16 18:14 - SPOR

Göztepe, Ünal Karaman ile prensipte anlaştı

2021-01-19 11:25 - SPOR

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk istifa etti!

2021-01-19 17:29 - SPOR

AK Parti'den 'Hayvan Hakları Yasası' açıklaması: Önümüzdeki haftalarda yasalaştıracağız

2021-01-20 14:59 - GÜNDEM

Mert Hakan Yandaş PFDK'ya sevk edildi

2021-01-15 16:43 - SPOR

Yeniden Refah Partisi Kayseri'den istifa açıklaması (ÖZEL HABER)

2021-01-21 11:36 - GÜNDEM

Malatya'da fuhuş şebekesi çökertildi!

2021-01-21 18:08 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Siirtli Eğitimci Yazar Sadullah Taşan’dan, Batman ve Kurtalan’da Öğrencilere İlham Veren Etkinlikler

15:53 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden Genç Beyinlerden Büyük Fikirler

17:01 - EĞİTİM

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Mehmetçik İlkokulundan Yıl Sonu Etkinliği

14:04 - EĞİTİM

Siirt'te eğitimde liyakat öne çıktı: Cengiz Kayra Baykan'a atandı

10:25 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM