?>

Siirt'te Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 2. Etap Yarışması

Türkiye Hava Sporları Federasyonunca Siirt’te organize edilen Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Şampiyonası 2. Etap Yarışması başladı.

SPOR - 2 yıl önce

Vali Kemal Kızılkaya'nın desteğiyle Fisken Tepesi'nde düzenlenen ve farklı illerden 47 yarışmacının katıldığı yarışmada, yamaçtan havalanan katılımcılar, hedefe inmeye çalıştı.

Siirt Beron Sportif Havacılık Kulübü Kaptan Pilotu Soner Yılmaz, farklı illerden pilotların yer aldığı yarışmaya Siirt olarak ilk defa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kentin yamaç paraşütü açısından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Yılmaz, "Federasyon başkanımız da bu yerleri keşfetti ve daha fazla etap yarışmalar verebileceğini söyledi. Siirt'imizin doğası çok güzel, çok bakir. Bizler yamaç paraşütüyle ilgilenen tüm arkadaşlarımız sadece yarışmaya değil, ayrıca kartallarla uçmak istiyorlarsa, çünkü buranın termal akımları da güzel, buraya bekliyoruz. Katılımcılar illerden geldiler. Tüm arkadaşlar da memnun kaldılar." dedi.

Milli sporcu İbrahim Dinçer de Bursa bölgesinden katıldığı yarışmanın oldukça keyifli anlat yaşattığını anlattı.

"Farklı bölgelerden uçmak Anadolu'nun her yerini görmek güzel bir duygu. Bölgede başarılı arkadaşlarının çalışmaları çok güzel." diyen Dinçer, şöyle devam etti:

"Herkes özveriyle çalışıyor. Ben yukarıda gördük köyün çocuklarını, onlar gökyüzü yarışmalarına aşina olmaları beni çok mutlu ediyor. Daha önce 2020 Şırnak'ta etap yarışmasına katıldım. Eruh'tan geçtikten sonra Siirt'i biraz yeşil görmek bizi butlu etti. Bizim yeşil Bursa'ya benzettim. Çok güzel bir tabiat burası, havası çok güzel. Yamaç paraşütü olarak birçok bölge var. Karşı dağlar uzun mesafe için başarılı uçuşlar yapılabilecek alanlar olarak gözüküyor. Potansiyeli olan bir bölge, değerlendirilebilir."

Katılımcılardan ‪Derik Bakur Sportif Havacılık Derneği Başkanı Tarık Ayebe  de ilk etabı Burdur'da yapılan yarışmanın ikinci etabını güzel bir ortamda gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

"Siirt uçuş için çok güzel. Burada yarışan milli sporcularımız da var. Gerek kadın gerek erkek milli sporcularımız hedef şampiyonası için yarışıyor. Bütün yamaç paraşütü pilotu arkadaşlara başarılar diliyorum." diyen Ayebe, bölgede bu tür şampiyonaların daha fazla yapılmasını istedi.

Siirt'teki yarışmanın 2. etabı pazar günü tamamlanacak.

 

Haftanın Öne Çıkanları

KİYÜ Yeni Profesör ve Doçentler Kazandı

2023-09-16 13:02 - EĞİTİM

Tatvan Devlet Hastanesi'nde 'gebe okulu' açıldı

2023-09-16 12:55 - SAĞLIK

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencilerine Oryantasyon Programı Düzenlendi

2023-09-13 16:28 - EĞİTİM

Siirt Kültür Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Amcalar oldu

2023-09-11 19:22 - YAŞAM

Gaziantep'te Mangal Yasağı Ne Zaman BİTİYOR?

2023-09-16 10:10 - YAŞAM

Fadıloğlu, Fenerbahçe'ye transfer olan Beril’i ağırladı

2023-09-13 15:23 - GÜNDEM

Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirtli gençlere iş alanı oluşturmak için çalışıyor

2023-09-12 12:40 - YAŞAM

2023 YKS ek yerleştirme dönemi

2023-09-12 16:43 - EĞİTİM

Depremzede öğrenciler inşaat mühendisi olmak istiyor

2023-09-15 10:25 - EĞİTİM

Gaziantep Ticaret Borsası eylül ayı meclis toplantısı yapıldı

2023-09-15 15:02 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt'te Fenerbahçe taraftarları şampiyonluğunu kutladı

13:06 - SPOR

Gururumuz Özer, Kilis'i tek mağlubiyetle şampiyon yaptı

13:25 - SPOR

Muhittin Gürhan İstanbul koşusunda da altın madalya aldı

14:07 - SPOR

Siirtli Sporcu İstanbul Yarı Maratonu'nda Zirveye Çıktı

10:01 - SPOR

Dünya Ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcumuz Evin Demirhan Yavuz’dan Gençlik Ve Spor İl Müdürüne Ziyaret

16:29 - SPOR

Günün Manşetleri

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM