?>

Sivas'ta çiftçilerin kenevir sevinci

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas'ta endüstriyel kenevir yetiştiriciliği yapmak üzere lif, sap ve tohum amaçlı kenevir ekim izni verdi.

EKONOMİ - 6 yıl önce

SİVAS (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Şubat 2019 tarihinde Sivas'a yaptığı ziyarette, "Kenevir üretimini artırma kararımız çerçevesinde Sivas'ı 20'nci il olarak listeye eklemeyi planladık. Artık Sivas da kenevir üretecek" açıklaması gerçeğe dönüştü.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas Valiliği'ne gönderdiği yazı ile endüstriyel kenevir yetiştiriciliği yapmak üzere lif, sap ve tohum amaçlı kenevir ekim izni verildiğini açıkladı.

Kenevire bağlı uyuşturucu madde üretiminin engellenmesinin sağlanması amacıyla izinli ve izinsiz kenevir yetiştiriciliğine dair yapılacak işlemlere ilişkin usul ve esasların Tarım ve Orman Bakanlığı'nca yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, Sivas Valiliği'nin 6 Ocak 2021 tarihli yazısıyla Sivas'ta kenevir yetiştiriciliği yapmak için izin talebinde bulunduğu hatırlatıldı.

Bakanlık, açıklamada, "Endüstriyel kenevir üretiminin arttırılmasına yönelik çalışmaların desteklenmesi ve kenevir tarımına uygunluğu gibi hususların değerlendirilmesi neticesinde Sivas'ın 2021 üretim yılından itibaren ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olarak endüstriyel kenevir yetiştiriciliği yapmak üzere lif, sap ve tohum amaçlı kenevir ekim izni verilmesi karar verilmiştir" denildi.

Buna göre yönetmelik gereği ekimine izin verilen iller arasına alınan Sivas'ta, çiftçilerin 1 Ocak-1 Nisan 2021 tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara başvurabileceği duyuruldu.

KENEVİR İLE İLGİLİ YASAL ÇALIŞMALAR NELER?

29/09/2016 tarihli, 29842 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında Yönetmeliğe göre; kenevir; lif, tohum, sap ve benzeri amaçlarla yapılan yetiştiricilik yanında, farklı organlarından münhasıran esrar elde edilebilen, mahalli olarak bazı yörelerde kendir, hint keneviri, çedene veya çetene olarak isimlendirilen; cannabis cinsine bağlı bütün tür ve alt türlere ait bitkileri ifade etmektedir. Yönetmelik gereği kenevirin izinsiz ekimi, izinli olsa dahi amacına uygun olmayan üretimi yasaktır.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt Pervari'de COVID-19 vakası kalmadı!

2021-01-26 15:24 - SAĞLIK

Başakşehir'den 'Kocaman' imza

2021-02-01 13:19 - SPOR

İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe'de

2021-01-31 22:19 - SPOR

Siirt Şirvan Kaymakamı Hasar'dan köylere ziyaret

2021-01-29 13:41 - GÜNDEM

Özge Törer'den "tarihi" itiraf

2021-02-01 15:21 - MAGAZİN

Mesut Özil Fenerbahçe'ye imzayı attı

2021-01-27 14:48 - SPOR

Siirt İl Özel İdare Spor'dan transfer atağı

2021-01-27 11:08 - SPOR

Siirt'te elektrikli tandır fırınlarına talep çoğaldı

2021-01-28 12:37 - GÜNDEM

Cinsiyet değiştiren oyuncu, eşinden ayrılıyor

2021-01-27 17:36 - MAGAZİN

Yozgat Çekerek Irmağı'nda rafting başlıyor

2021-01-29 10:09 - SPOR

İlgili Haberler

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ

Kaldırım ve Parke Yenileniyor

11:11 - EKONOMİ

Siirt ekonomisinin en büyük gelir fıstık oldu

12:39 - EKONOMİ

20 Kilometrelik Yol Tamamlandı

12:37 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

TEKNOFEST 2026 SAVAŞAN İHA YARIŞMALARI SİİRT’TE BAŞLIYOR

14:52 - GÜNDEM

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ