?>

Son 53 yılın en sıcak yeri 45,9 dereceyle komşu ilçemiz oldu

Türkiye’de son 53 yılın en sıcak ayı Temmuz olarak kayıtlara geçti. En yüksek sıcaklık 45,9 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşandı. Yüksek sıcaklıkların devam ettiği ilçede vatandaşlar mecburi olmadıkça dışarı çıkmıyor.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından geçen ayın Türkiye’de son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu. Kurum, en yüksek sıcaklığın 45,9 dereceyle Cizre’de, en düşük sıcaklığın 5,2 dereceyle Erzurum’da yaşandığını açıkladı.

Son 53 yılın Temmuz ayında en yüksek sıcaklığın ölçüldüğü Şırnak Cizre’de sıcak havalar etkisini sürdürüyor, sokaklar boş kaldı. 12.00-17.00 saatleri arasında sokak ve caddelerin boşaldığı ilçede hayat adeta duruyor. Yusuf Yıldız isimli vatandaş, "Burada acayip sıcaklar var. Ben Van’dan geldim, kaç gündür Cizre’deyim bu sıcaklara alışkın değilim. Bizim şehrimiz bu kadar sıcak değil. Sıcaktan dolayı şehir bomboş durumda. Emin olabilirsiniz ayaklarımın altı yanıyor. Gerçekten burası çok sıcak, geldiğimiz yer çok serin ve havası iyi. Bu sıcaklarda duran insanlara Allah yardımcı olsun. Bayağı sıcak gerçekten dayanılmıyor" dedi.

Yüksek sıcaklıktan dolayı dışarı çıkamadıklarını ifade eden Emin Kerim Dabakçı ise "Sıcaklık aşırı derecede var. Sıcaklık şuan 45 derece hissediliyor. Her yıl Cizre’de sıcaklık rekoru kırılıyor. Sıcaktan dolayı gerçekten dışarı çıkamıyoruz. Aşırı ter ve nem var. Sıcaktan dolayı dışarıda yürüyemiyoruz. Yaşlı olan hastalarımız sıcaktan dolayı rahatsızlanıyorlar" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Son 53 yılın en sıcak yeri 45,9 dereceyle komşu ilçemiz oldu

2024-08-20 09:25 - GÜNDEM

TMMOB’dan Gazeteleri Sarsacak Karar: Genel Kurul İlanları Artık Gazetelerde Yayımlanmayacak!

2024-08-15 12:26 - GÜNDEM

Yeni BİK Müdürü Ali Nuhoğlu’na Güneydoğu’dan Hayırlı Olsun Ziyareti

2024-08-14 13:48 - YAŞAM

Dilaver Tanık, Antalya’da 100 Bin Parça Giysi Yardımı Yaptı

2024-08-19 14:20 - YAŞAM

Köylüler barajı sonrası yaşadıkları sorunlara çözüm istiyor

2024-08-13 13:57 - YAŞAM

Diyarbakır'da Kaçak Oranlarını ve Kesinti Sürelerini Düşürdü

2024-08-19 14:22 - YAŞAM

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM

Sabahın karanlığında oraya koştular

10:38 - GÜNDEM

Bu cadde acilen düzenleme bekliyor

11:20 - GÜNDEM

GGC’nin 40. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri sahiplerini buldu

13:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Bakan Uraloğlu: "Siirt’e 24 Yılda 62,6 Milyar TL Yatırım Yapıldı"

13:43 - GÜNDEM

10 Yaşındaki Çocuğun Boğazından Canlı Sülük Çıkarıldı

11:16 - SAĞLIK

Şiddete Karşı Kurumlar Bir Arada

11:14 - YAŞAM

DOKTORUN GÜLER YÜZÜ ANJİYO KORKUSUNU YENİYOR

11:11 - SAĞLIK

Kamudan Siirt TSO seçimlerine müdahale mi?

11:03 - GÜNDEM