?>

Son dakika: ABD vermedi, Güney Kore kendi geliştirdi!

Güney Kore, yerli uçak projesi KF-21 Boramae (Hawk) için, teknoloji transferi konusunda da anlaşmıştı ancak ABD Kongresi bu transfere engel koymuştu. Güney Kore, teknolojilerin yerli imkanlarla üretilmesiyle projeye devam etti, hedef 2022.

TEKNOLOJİ - 4 yıl önce

Son dakika haberi... Kuzey Kore ile sık sık gerilim yaşayan Güney Kore, hava kuvvetlerini güçlendirmek için adeta dört koldan çalışıyor.

Güney Kore'nin, ABD şirketi ve F-35'in ana yüklenicisi Lockheed Martin'in ortaklığında geliştirilen KF-21 Boramae (Hawk) için, 2022 en kritik yıl olacak. KF-21 prototipi çeşitli yer testlerinden geçerken, ilk uçuşu için geri sayıyor.

ABD'nin Lockheed Martin firmasından 40 adet F-35A savaş uçağı satın alan ülke, aynı zamanda kendi yerli uçak projesinde de hız kesmiyor.

KF-21 Boramae (Hawk) olarak adlandırılan savaş uçağı projesinin ilk prototipi, geçen yıl ortaya çıkmıştı. Görüntülenmesinden sonra birkaç KF-21 prototipi, çeşitli yer testlerine tabi tutuldu. Uçağın uçuş testleri için geri sayım başlarken, proje için en kritik yılın 2022 olacağı bildiriliyor.

ABD F-35 SATTI, TEKNOLOJİYİ VERMEDİ! KF-21 İÇİN KENDİLERİ GELİŞTİRDİ

Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri'nin 40 adet F-35A savaş uçağı satın aldığı Lockheed Martin, aynı zamanda KF-X programının da resmi ortağıdır. Sözleşmenin ana maddelerinden biri, KF-21'in geliştirilmesi için gerekli olan dört "çekirdek teknoloji" olarak sınıflandırılan teknoloji transferlerini içeriyordu.

Dört "çekirdek teknoloji" şunlardı: Aktif Elektronik Olarak Taranan (AESA) Radar, Radyo Frekansı (RF) Karıştırıcı, Elektro-Optik Hedefleme Bölmesi (EO-TGP) ve Kızılötesi Arama ve İzleme (IRST).

Ancak, ABD Kongresi teknolojilerin çok hassas olduğu yönünde çıkışlarla, süreci yavaşlattı. Bu, KF-X programını tehlikeye attı ve Güney Kore'deki birçok kişi programın bu teknolojiler olmadan uygulanabilirliğinden şüphe etti.

Bununla birlikte, derinlemesine bir fizibilite çalışmasından sonra, Savunma Geliştirme Ajansı (ADD), bu teknolojilerin yerli olarak geliştirilebileceği sonucuna vardı. Bu fizibilite çalışması, KF-X programını tekrar rayına oturttu ve bugün olduğu yere getirdi.

EN ZORU AESA, BAŞARIYA ULAŞTI

AESA radar geliştirme, şüphesiz dört çekirdek teknoloji arasındaki arasında en yüksek profilli geliştirme programıydı. Tüm hesaplara göre, sistem sorunsuz şekilde ilerliyor.

Güney Kore Silahlı Kuvvetleri, radarın hava testlerinde son derece iyi performans gösterdiğini duyurdu.

Diğer sistemlerin geliştirilmesinin de Ar-Ge yoluyla yerli veya uluslararası ortaklarla iş birliği içinde geliştirildiği belirtiliyor.

KAYNAK : Star.com.tr
Haftanın Öne Çıkanları

Şevval Şahin'den iç ısıtan fotoğraflar

2022-01-05 02:31 - MAGAZİN

73 yaşındaki Erman Toroğlu, el ele görüntülendiği genç sevgilisiyle evlendi

2022-01-01 23:01 - MAGAZİN

Acun Ilıcalı'nın 15 yaşındaki kızı Yasemin, neredeyse annesiyle aynı boyda!

2022-01-02 01:01 - MAGAZİN

Erman Toroğlu dünya evine girdi! Bakın kiminle evlendi

2022-01-02 01:31 - MAGAZİN

72 yaşındaki Erman Toroğlu, el ele görüntülendiği genç sevgilisiyle evlendi

2022-01-01 22:01 - MAGAZİN

Ozan Çolakoğlu'ndan eşi Gülşen'in sahne kıyafetlerine yorum : Çok beğeniyorum

2022-01-02 15:01 - MAGAZİN

Tüdanya yıllar sonra ortaya çıktı! İşte son hali...

2021-12-31 13:31 - MAGAZİN

Hakan Ural'ın yıllar sonra yaptığı Sibel Can itirafı: Ben bunun bedelini ödedim

2022-01-01 15:02 - MAGAZİN

Pınar Altuğ'un gözlerden uzak büyüyen kızı büyüdü! Annesinin boyuna yaklaştı

2022-01-02 09:01 - MAGAZİN

73 yaşındaki Erman Toroğlu, el ele görüntülendiği genç sevgilisiyle nikah masasına oturdu

2022-01-01 22:31 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Fotoğrafın Dünden Bugüne Yolculuğu

09:43 - TEKNOLOJİ

Dicle Elektrik’ten Mardin’deki Köy Okullarına Teknoloji Desteği

12:50 - TEKNOLOJİ

Uzmanlardan Siber Zorbalık Uyarısı

10:52 - TEKNOLOJİ

Siirt'te Siber Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor

11:58 - TEKNOLOJİ

Geleceğin İzinde Meslek Keşfi Başladı

11:53 - TEKNOLOJİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM