?>

Uzmanından sevindirici haber: "Son varyant yüz güldürücü, virüs kendi kendini yok ediyor"

Uzmanından sevindirici haber: quotSon varyant yüz güldürücü, virüs kendi kendini yok ediyorquotORDU Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, quotOmicron varyantı gerçekten yüz güldürücü. Virüs kendi kendini yok ediyor diy

SAĞLIK - 3 yıl önce

ORDU (İHA) - Uzmanından sevindirici haber: "Son varyant yüz güldürücü, virüs kendi kendini yok ediyor"

ORDU Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, "Omicron varyantı gerçekten yüz güldürücü. Virüs kendi kendini yok ediyor diyebiliriz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından illere göre haftalık vaka sayısını ve vaka sayısı en çok artan 10 ili açıkladı. Bakan Koca, sosyal medya hesabında, "12-18 Şubat arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Kovid-19 vaka sayısı il bazında neydi? Bilgiler, haftalık insidans haritasında" dedi ve "12-18 Şubat arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Amasya, Kırşehir, Aksaray, Denizli, Yozgat, Çorum, Samsun, Tunceli, Eskişehir, Artvin" ifadelerini kullandı.

"Farkına varmadan hastalığı geçiren çok kişi var"

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, tüm Türkiye'de korona virüs vakalarında azalma olduğuna değinerek, "Ordu'da vaka sayıları düşüyor, il genellerine bakıldığı zaman yükselen iller olabilir ancak toplama bakıldığı zaman Türkiye'de vaka sayılarında ciddi bir düşüş var, beraberinde ölüm sayılarında da düşüş var. Bu sevindirici bir durum. Bu varyasyondan kaynaklanıyor, omicron varyantı hafif geçiyor, ölüm sayıları azalıyor hatta farkına varmadan hastalığı geçiren birçok kişi var. Hastamız olarak bile kabul edemiyoruz, çünkü hiç hissetmediği için ve test yaptırmadığı için hastalığı bilmeden geçiriyorlar" diye konuştu.

"Son varyant yüz güldürücü, kendi kendini yok ediyor"

"Bu son varyant gerçekten yüz güldürücü, virüs kendi kendini yok ediyor diyebiliriz" diyen Prof. Dr. Enginyurt, "Ama buna rağmen tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor. Çünkü bu son varyasyonun ileride neler oluşturabileceği ile ilgili şuan yorum yapmamız mümkün değil. Bu nedenle tedbirimizi elden bırakmamak gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"Aşının güvenilirliği çok fazladır"

Sağlık Bakanlığı'nın ilerleyen günlerde diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi yakın zamanda bazı kısıtlamaları tamamen kaldırabileceğini düşündüklerini ifade eden Enginyurt, "Ama yine de uzunca bir süre tedbiri elden bırakmamamız gerekiyor, kural olsun ve olmasın tedbirlere devam etmemiz gerekiyor. Bu tablo şunu göstermiştir ki; aşının güvenliği çok fazladır. O nedenle aşılarımızı ve hatırlatma dozlarını yaptırmamız gerekiyor ta ki 'tüm dünyada pandemi kalktı' denilene kadar aşılanmaya devam etmek gerekiyor. Benim izlediğim servis ve polikliniklerde hastalar eğer aşılı ise hastalığı çok hafif atlatıyorlar. Ölüm oranları şuan sadece yaşlı hastalarda ve aşı olmayan yaşı hastalarda görünüyor. O nedenle yaşlılarımız da korumak adına onların aşılarını ve hatırlatma dozlarını yaptıralım" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Ordu'da aşı oranlarının Türkiye'deki aşı oranlarının çok üzerinde olduğunu ve bu konuda vatandaşların ilgisi ve sağlık çalışanlarının gayretinin fazla olduğunu sözlerine ekledi.

İhlas Haber Ajansı / Selim Kuşcu - Sağlık Aile Hekimliği, Tıp Fakültesi, Omicron, Ordu, Sağlık, Haberler
Haftanın Öne Çıkanları

Aleyna Tilki'nin annesi Havva Öztel'den kendi videosuna yorum: Uuuu fena

2022-02-28 14:12 - MAGAZİN

Gürkan Zengin: Türkiye'ye hak ettiği değeri vermeyen bedelini öder

2022-03-01 00:13 - POLİTİKA

Kasımpaşa - Fenerbahçe! İlk 11'ler

2022-02-28 19:38 - SPOR

CHP Grup Başkanvekili Altay: Oy veren herkesin gönlündeki aday Kemal Kılıçdaroğlu

2022-02-23 16:39 - POLİTİKA

PFDK, Sadık Çiftpınar'a 3 maç men cezası verdi

2022-02-25 05:39 - SPOR

Beşiktaş, Sivas deplasmanından 3 puanı aldı

2022-02-26 21:09 - SPOR

Kupada çeyrek final heyecanı başlıyor

2022-02-28 10:12 - SPOR

Kritik maç! Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında çıkış arıyor

2022-02-28 20:11 - SPOR

Metin Şentürk'ten ironik paylaşım! Fenerbahçe taraftarından beğeni yağıyor

2022-02-23 19:09 - SPOR

Nihat Özdemir: Şampiyonluk priminden 1 yıl için feragat edin

2022-02-26 10:12 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Endoskopi Destekli Yüz Kemiği Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi

09:55 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İntörn Hekimlere Sütur Eğitimi Verildi

23:49 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Hasta Ziyaretleri Gerçekleştirildi

23:46 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Basın Platformunun Durağı Trabzon Oldu

21:56 - YAŞAM

NLK Bilgi Teknolojileri A.Ş., Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i Ağırladı

21:54 - TEKNOLOJİ

Siirt’te “Açık Hava Aile Konseri” Coşkusu

15:07 - GÜNDEM

Siirt AK Parti Teşkilatından Geniş Gündemli Basın Toplantısı

14:37 - GÜNDEM

Siirt’te TPAO Tarafından Petrol İçin Kamulaştırma Yapılacak

14:30 - EKONOMİ