?>

Uzmanından sömestr tatili öncesi uyarı: Kalabalık ortamlara girmeyin

Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydın, 'Koronavirüsün yanı sıra domuz gribi olarak bilinen Influenza A ve B de çok yaygın. Sömestr tatilinde çocuklarınızı kalabalık ortamlardan uzak tutun' dedi.

YAŞAM - 5 yıl önce

Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydın, "Koronavirüsün yanı sıra domuz gribi olarak bilinen Influenza A ve B de çok yaygın. Sömestr tatilinde çocuklarınızı kalabalık ortamlardan uzak tutun" dedi.

İnfluenza enfeksiyonlarının son zamanlarda çocuklar arasında oldukça sık olarak görüldüğünü söyleyen İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Salih Aydın ‘’ Okulların açılmasıyla birlikte kapalı alanlarda daha fazla vakit geçirilmesiyle influenza vakalarında artış gözlenmektedir. Ani başlayan ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, yaygın kas ağrıları, yorgunluk, halsizlik, iştahsızlık, bulantı, kusma yakınmalarıyla kendini gösteren bu hastalıkta değişen derecelerde solunum yolu tutulumlarına bağlı bronşit, zatürre gibi sorunlar da görülebilmektedir. Özellikle küçük bebekler ve kronik hastalığı olan çocuklarda hastane yatışlarına ve hayatı tehdit eden ciddi klinik tablolara yol açabilmektedir’’ diyerek uyardı.

‘’KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN. TEMİZLİK KURALLARINI UYGULAYIN’’

Çocukları influenza enfeksiyonundan korumak için sömestr tatilinde kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak tutulması çok önemlidir diyen Aydın, hastalıktan korunmanın yollarını şöyle sıraladı:

"Hasta bireylerin çocukları sevmesi, öpmesi engellenmelidir. Ellerini yıkayabilecek yaşta ise çocuğa etkin bir el yıkama öğretilmeli ve uygulanmalıdır. Küçük bebeklerin bakımını yapanların sık sık ellerini yıkamaları da çok önemlidir. İnfluenza damlacık yoluyla bulaşan bir enfeksiyon olduğundan kapalı ortamlar sık sık havalandırılmalıdır. Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için iyi bir uyku, yeterli ve dengeli beslenme, bol sıvı tüketilmesi de oldukça önemli hususlardır."

‘’ÇOCUKLAR MUTLAKA AŞILANMALI’’

Dr.Salih Aydın, "Tüm bu önlemlere dikkat edilmesinin yanında her yıl grip mevsiminin başlangıcında 6 aydan büyük bütün çocuklar mutlaka influenzaya karşı aşılanmalıdır. Her yıl aşılanma gereği olmasının nedeni, aşının sağladığı bağışıklığın bir sonraki yıl azalmasıdır. İnfluenza aşıları, her yıl bir sonraki influenza mevsiminde dolaşımda olacağı öngörülen virüs tiplerinden üçünü içerecek şekilde tekrar hazırlanmaktadır" diyerek sözlerini tamamladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Transparan elbiseyle sahne alan Gülşen, cesur dansıyla sevenlerini ikiye ayırdı

2022-01-17 08:07 - MAGAZİN

Kayınbiraderinin doğum günü partisine giden Beren Saat, transparan kıyafetiyle ilgi oldu

2022-01-14 13:01 - MAGAZİN

Transparan elbiseyle sahneye çıkan Gülşen, kalça dansı yaptı

2022-01-17 07:33 - MAGAZİN

Sevgilisinin eski kocası taciz mesajları yağdırdı! Ünlü psikiyatr canından bezdi

2022-01-20 09:39 - SAĞLIK

Gülşen'in ilk imaj danışmanı isyan etti: Sana ilk emeği veren olarak...

2022-01-17 02:03 - MAGAZİN

AB'nin 'Bol miktarda et tüketin' kampanyası tartışma yarattı

2022-01-16 21:07 - DÜNYA

Minik oyuncu sınıf arkadaşlarıyla birlikte 'Kesişme: İyi ki Varsın Eren' filmini izledi

2022-01-16 20:07 - MAGAZİN

Son dakika haberleri: Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı 54 bin 100 oldu

2022-01-16 20:07 - SAĞLIK

Nijerya'da katliam! Silahlı saldırganlar köyü bastı: 50 ölü

2022-01-16 20:34 - DÜNYA

2022 Instagram Gizli Hesap Görme! Instagram Takip Etmeden Profili Görme Yöntemi (Ayrıntılı Çözüm)

2022-01-17 20:34 - YAŞAM

İlgili Haberler

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

SİİRT İRAP’IN 2. ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10:18 - YAŞAM

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Genç Girişimcileri Ağırladı

10:14 - YAŞAM

Genç Girişimciler Siirt’te Buluştu

10:13 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ