?>

'Yariyo' ile ücretsiz paylaş, takas yap, hayvan sahiplen

Paranın geçmediği, iyi niyet temsili bir uygulama olan Yariyo; eskilerin ‘kullanılmayan eşyaları ihtiyacı olana verme’ alışkanlığını, günümüz paylaşım trendlerine uyarlıyor.

YAŞAM - 4 yıl önce

Zehra ORUÇGirişimci Cenk Tunç, iyilik zinciri ve paylaşma olgusu olarak tasarladığı Yariyo uygulaması ile hem döngüsel ekonomide çarkların dönmesine vesile olurken, ‘Senin paran burada geçmez” sloganı ile ikinci el ürünlere tamamen ücretsiz bir şekilde ihtiyacı olanların ulaşabilmesini sağlıyor. Uygulamayı pandemi koşullarının da dikkate alınmasıyla 2020 yılında aktife aldıklarını söyleyen Cenk Tunç, sayfa içerisinde ikinci el ürünlerin ücretsiz bir şekilde paylaşıldığı veya ürünlerin takas edilebildiği, aynı zamanda hayvan sahiplenilebilen bir sosyal yardımlaşma platformu olarak hizmet verdiklerini belirtti.

EKOLOJİYE FAYDA

Yariyo sayesinde öncelikli hedeflerinin komşuluk ilişkilerinin artmasını sağlamak olduğunu belirten Cenk tunç, “Amaç yakın çevremizdeki kişilerle paylaşım yapmak, birbirinin ihtiyacını ekonomik bir çıkar gözetmeden çözmek. Bunu başardığımızda ekolojiye fayda sağlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin 4 yıllık eğitim kitaplarını paylaşması 1 milyon civarı ağacı kurtarır, bir kot pantolonun üretiminde harcanan su 10 bin litreyi buluyor. Bir t-shirt üretiminde ise 2 bin 700 litre su harcanıyor. Su savaşlarının olacağı öngörülen bir dünyada bu tüketim hacmi çok fazla. Üretilen her şeyi iyi değerlendirmek gerekli. İkinci el paylaşım ile tüm bunlardan tasarruf etmek, su ayak izini küçültmek mümkün. Hedefimiz bilinçli bir toplum ile yeniden bir Türkiye yaratacak kadar ekolojiye katkı sunmak” şeklinde konuştu. Yariyo uygulamasının aynı zamanda hayvan sahiplenme platformu olduğunun da bilgisini veren Cenk Tunç, öte yandan uygulamadaki tüm reklam gelirlerinin de sokak hayvanlarına mama olarak kullanıldığını belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Laboratuvar malzemeleri satın alınacak

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

Polis Haftası kutlandı

2021-04-07 15:37 - YAŞAM

Pompa bakım onarım hizmeti alınacaktır

2021-04-07 23:06 - GÜNDEM

Kuru gıda malzemeleri satın alınacaktır

2021-04-07 23:07 - YAŞAM

ÇOCUK HAKLARI DURAĞI AÇILDI

2021-04-07 15:39 - YAŞAM

Gemlikli şehidin kızı da artık polis

2021-04-10 18:09 - GÜNDEM

Anne kız lösemiyi birlikte yendi

2021-04-12 18:19 - SAĞLIK

Kurtalan’da 15. okuma etkinliği

2021-04-07 15:35 - EĞİTİM

EVİN ODUNLUĞUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

2021-04-13 12:29 - YAŞAM

PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu

2021-04-09 19:18 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Görev Yeri Değişen Bürokratlara Vefa Buluşması

10:28 - YAŞAM

 Siirt Adliyesinde Uzlaştırma Günü Kutlandı

15:45 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borcunu Ödeyen Çiftçilere Jeneratör Desteği!

10:34 - YAŞAM

Gazeteci İsmet Açıkgöz Baba Oldu

14:57 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borçlu Abonelere Uyarı: Gerekirse Kablolar Toplanacak!

12:26 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM