?>

Yaylalarda huzur ortamının oluşmasıyla köylüler bal üretiyor

Yaylalarda huzur ortamının oluşmasıyla köylüler bal üretiyor

EKONOMİ - 4 yıl önce

Siirtli bal üreticileri, zengin floraya sahip Pervari ilçesine bağlı Çobanören Yaylası'nda huzur ortamında bal üretiyor.

Organik bal üretimi için yılın büyük bölümünü arılarla ilgilenen ve güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarla huzurun sağlandığı yaylada geçiren arıcıların yüzü huzur ortamının oluşmasıyla gülüyor. Sahte balların "Pervari balı" etiketiyle satıldığı uyarısında bulunan bal üreticisi Mehmet Koyuncu, bu konuda vatandaşları uyararak tanıdık ve bilindik yerlerden bal alınması gerektiğini dile getirdi. Koyuncu, “Pervari balını üretiyoruz. Dededen kalma işi yapıyoruz. Şu anda bin 700 rakımdayız. Binlerce çiçek var. Hakiki baldır. Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Ben buradan vatandaşlarımız uyarıyorum farklı yerlerden bal alıyorlar Pervari balı olarak gösteriyorlar bizim balımız değil. Bizim balımız tamamen organik baldır” dedi.

Ürettikleri balı Türkiye'nin her yerine gönderdiklerini belirten Muhammed Haşim Acar, Pervari balının birçok hastalığa iyi geldiğini söyledi. Bal tüketicilerini sahte bala karşı uyaran Acar, “Yıllardır bu işi yapıyoruz. Emeğimiz ekmeğimiz her şeyimiz hep bu arılar üzerinde. Kasım ayında da hasadımız olacak. Balımız hakiki bir bal. Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. Pervari balımız meşhur bir balımız. Buradan da vatandaşlarımızı uyarıyorum sahte ballara kanmasınlar bu orijinal bir bal birçok hastalığa da iyi geliyor herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bittiğince Siirt'in "Kuskunkıran"ı olacak

2022-08-26 19:22 - YAŞAM

Bu okul üniversiteye öğrenci kazandırıyor

2022-08-25 16:29 - EĞİTİM

Yaylalarda huzur ortamının oluşmasıyla köylüler bal üretiyor

2022-08-31 10:49 - EKONOMİ

Hibe desteği alan genç çiftçilere destek

2022-08-24 10:54 - YAŞAM

Siirt'ten acı haber: 6. kattan düştü

2022-08-25 16:32 - YAŞAM

Hırsızlara karşı jandarma nöbette

2022-08-25 16:34 - YAŞAM

Yangına karşı piknikçiler uyarılmalı

2022-08-26 19:16 - YAŞAM

Sıcaktan bunalan çocuklar yüzme havuzlarında serinliyor

2022-08-29 12:11 - GÜNDEM

"Türkiye'nin en kaliteli balının üretildiği..."

2022-08-25 16:26 - GÜNDEM

İl dışında 'Kurtalan Ekspres' rüzgarı 

2022-08-24 10:52 - YAŞAM

İlgili Haberler

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

1525 Tonluk Asfalt Desteği

13:12 - EKONOMİ

Kuzu, Türkiye-Cezayir Forumunda

13:11 - EKONOMİ

Çiftçiye Destek Görüşmesi

13:02 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ

“Anne Sevgisi En Yüce Değerdir”

12:27 - GÜNDEM