Yurtdışından Türkiye'ye gelip pektus ameliyatları hakkında eğitim aldılar

- Yurtdışından Türkiye'ye gelip pektus ameliyatları hakkında eğitim aldılar Çekmeköy'de pektus hastaları ameliyat edildi, yabancı doktorlar operasyonları izledi Pektus hastası 4 kişi Çekmeköy'de yapılan operasyonlarda ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu.

SAĞLIK - 2 yıl önce

- Yurtdışından Türkiye'ye gelip pektus ameliyatları hakkında eğitim aldılar

Çekmeköy'de pektus hastaları ameliyat edildi, yabancı doktorlar operasyonları izledi

İSTANBUL - Pektus hastası 4 kişi Çekmeköy'de yapılan operasyonlarda ameliyat edilerek sağlığına kavuşturuldu. Farklı ülkelerden gelerek operasyonlara izleyici olarak katılan yabancı doktorlar, Türkiye'de yapılan pektus ameliyatları hakkında bilgi sahibi oldu. Yabancı doktorlar, Türkiye'de yapılan pektus ameliyatlarında uygulanan teknikleri yerinde öğrenme fırsatı buldu. Operasyonların ardından düzenlenen seminerlerde, yurtdışından gelen doktorlar pektus hakkında bilgilendirildi.

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Çekmeköy Devlet Hastanesinde bulunan ek hizmet binasında, yurtdışındaki konunun uzmanı doktorlara Türkiye'de yeni teknikler ve yollar öğretmek, pektus hastalığına farkındalık oluşturmak, hastalığın hastaya etkilerini tartışmak ve hastalık tedavilerinde izlenen yolları değerlendirmek amacıyla toplantı düzenlendi. Pektus Derneği ve Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenlenen toplantıya Türkiye'den Prof. Dr. Mustafa Yüksel, Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Doç. Dr. İlhan Ocakcıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi N. Onur Ermerak, Prof. Dr. Mustafa Yüksel gibi uzman doktorlar ile Kosova, Karadağ, Almanya, Filistin, Irak, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Dubai gibi ülkelerden de 15 doktor katılım sağladı.

Yabancı doktorlar pektus ameliyatları hakkında yeni teknikler öğrendi

Toplantı kapsamında 4 pektus hastası, hastanede ameliyata alınarak sağlığına kavuşturuldu. Yurtdışından gelerek operasyonlara izleyici olarak katılım sağlayan doktorlar, Türkiye'de yapılan pektus ameliyatlarını yerinde izleme fırsatı bularak konu hakkında bilgi sahibi oldu. Yabancı doktorlar operasyonları izleyerek pektus ameliyatları hakkında yeni teknikler öğrendi.

Ameliyatların ardından pektus hastalığını ve tedavilerini masaya yatırmak amacıyla seminerler düzenlendi. Konuşma gerçekleştiren uzman doktorlar, yurtdışından gelen doktorlara konu hakkında bilgilerini aktardı.

"Bu konuda dünyada lider sayılırız. Oldukça başarılı ameliyatlarımız var"

Pektus Derneği Başkanı Profesör Doktor Mustafa Yüksel, "Sancaktepe Profesör Doktor İlhan Varank Hastanesinde dünyanın farklı ülkelerinden gelen on beş yabancı doktora eğitim verdik. Bu ameliyatı öğrenmek için geldiler Türkiye'ye. Ameliyata da Almanya'dan gelen bir göğüs cerrahı, uzman hekim arkadaşımızla beraber girdik. Canlı yayın yapıldı. Salonda yaklaşık elli kişi bu ameliyatı canlı olarak izliyor. Bu ameliyatı her yıl düzenli olarak yapmaktayız. Genellikle bu hastalığa, hastaların farkındalığını arttırmak amacıyla aktiviteler düzenliyoruz. Ama bu toplantı, bu ameliyatı dünyadaki cerrahlara öğretmek amacıyla organize edildi. Dün bir ameliyat yaptık yabancı doktorların izlemesi için. Bugün üç ameliyat gerçekleştireceğiz, bir tanesini şimdi yaptık. On yedi yaşında bir genç delikanlı idi. Bir bar taktık. Türkiye'de üretilen ürünleri kullanıyoruz bu hastalarda. Bu konuda dünyada lider sayılırız. Oldukça başarılı ameliyatlarımız var. Dün gelen hastamız Makedonya'dan gelmişti. Doktorlarıyla birlikte geldiler ve onlarla birlikte ameliyata girip hastalarını ameliyat ettik" dedi.

Almanya'dan gelen Dr. Lauren Titze'nin ameliyatlar hakkında söylediklerini aktaran Prof. Dr. Yüksel, "Lauren Freiburg'da çalışıyor o da aynı ameliyatı orada yapıyor. Şu ana kadar yaklaşık 20 ameliyat yapmış. Ancak ameliyatlarının değişik bir teknikle daha uzun sürdüğünü söylüyor. Burada daha yeni teknikler görmek için geldiğini söylüyor. Oldukça etkilendi. Tekniğimiz onlarınkine göre daha hızlı ve yeni bir teknik" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İstanbul'a dönen Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughnan bikinili pozlarıyla büyüledi

2021-11-27 23:01 - MAGAZİN

Instagram'a meydan okudu! Çıplak pozlarını paylaştı

2021-11-27 14:33 - MAGAZİN

Müslüme'nin dedesi Hasan Yağal'ın savunması şoke etti!

2021-11-27 18:33 - MAGAZİN

İbrahim Tatlıses, oyuncu Simay Barlas'a övgü yağdırdı: Diğer kadınlar onu örnek alsın

2021-11-27 14:01 - MAGAZİN

MasterChef yarışmacıları Dilara Başaran ve Sergen Özen hakkında bomba aşk iddiası

2021-11-25 19:33 - MAGAZİN

Miray Daner, yeni sevgilisi Oğulcan Engin'le fotoğrafını paylaştı

2021-11-24 08:33 - MAGAZİN

Hülya Avşar sırt dekolteli kıyafetiyle resmen meydan okudu

2021-11-28 19:02 - MAGAZİN

Masumlar Apartmanı'nın 49. bölüm ön izlemesi yayınlandı! Naci, Safiye'yi öpüyor

2021-11-24 09:00 - MAGAZİN

'Kırmızı Işık, Yeşil Işık'taki bebeği seslendirmişti! Henüz Squid Game'i izlememiş!

2021-11-29 13:32 - MAGAZİN

Önce sokakta sonra arabada öpüştüler

2021-11-26 18:33 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Opr. Dr. Bayhan, “Bölgede Obezite Tavan Yaptı”

14:40 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite ve Destek Müdürü Engin Erik: Hastanemiz Bölgenin Gözbebeği Oluyor

10:29 - SAĞLIK

Siirt’te otomobil ile minibüs çarpıştı: 7 yaralı

13:32 - SAĞLIK

Kalp ve Damar Hastalıklarına Bağlı Riskleri Azaltmada Hasta ve Hekim işbirliği Çok Önemli

20:11 - SAĞLIK

Siirt’te 30 cm’lik dev enfekte (amfizematöz) polikistik böbrekte nefrektomi yapıldı

10:48 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

Siirt Belediyesi Arızalı Yolcu Otobüslerini Bakım Ve Onarım İçin Gaziantep'e Gönderdi  

12:09 - GÜNDEM

Siirt’te Peynir Bidonunun İçine Gizlenmiş Uyuşturucu Madde Ele Geçirildi

11:36 - ASAYİŞ

Siirt'te Bir İş Yerine Silahlı Saldırı; 1 Yaralı

11:15 - GÜNDEM

Siirt Belediye Eş Başkanları Esnafı Ziyaret Etti

11:08 - POLİTİKA

Siirtli Gençler Amedspor Maçını Dev Ekrandan İzledi

11:01 - GÜNDEM