?>

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş "Böyle özgürlükleriniz olmaz olsun"

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş son zamanlarda Avrupa'da dolayısıyla İsveç'te İslam'a ve Müslümanlara karşı güya demokratik özgürlükler kapsamı altında Kutsal değerlerimize karşı işlenen suçlar için ağır konuşara

GÜNDEM - 2 yıl önce

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş "Böyle özgürlükleriniz olmaz olsun"

Kilis

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş son zamanlarda Avrupa'da dolayısıyla İsveç'te İslam'a ve Müslümanlara karşı güya demokratik özgürlükler kapsamı altında Kutsal değerlerimize karşı işlenen suçlar için ağır konuşarak Özgürlükleriniz olmaz olsun dedi.

Daha önce sözde siyasetçi Rasmus Paluden denilen ırkçı siyasetçinin ve daha sonra da bir Iraklı şahıs tarafından Kuranı kerimin yakılmasına sert tepki gösteren il Başkanı Karakuş yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum dedi.

AK Parti Kilis il Başkanı M. Metin Karakuş yaptığı açıklamada;

"Bugün lanetlediğimiz İsveç makamlarının Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in orada yakılması eylemine sessiz kalması ve polisler eşliğinde onu koruyarak o eyleme izin vermesini buradan bir kez şiddetle kınıyoruz. Bu nefret suçunun yakma ve yıkma işinin bugüne kadar tarih boyunca hep Avrupa yapmıştır. Bizler de bize yakışan şekilde yapmayı ve yeniden yaşatmayı bizim fıtratımız gereği tarihîn bize verdiği değerler neticesinde bu kör zihniyete, bu orta çağ zihniyetine karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.  Hem de Allah’ın izniyle bizim İslam dinimizin Kutsal kitabı olan Kur’an’ı Kerim’i hem yaşamak hem yaşatmak hem de anlatmak görevini hep beraber gerçekleştireceğiz. Kur’an’ı Kerim’i koruyacak olan Cenab-ı Allah’tır. Ama bizlere düşen de bu tarz olaylara karşı her zaman karşında yer almaktır, tarafımızı belli etmektir. Bizim tarafımızda peygamber efendimiz (SAV)’de bizlere ümmeti olarak inşallah şefaatçi olacaktır. Bizler de Kur’an’ı Kerim’in yakılma eylemini bir kez daha şiddetle kınıyoruz.  Bu insanlık suçunu işleyen İsveç makamlarını da bir kere daha doğruya davet ediyoruz. İstedikleri kadar zorlasınlar artık tacizler karşısında susan, sessiz kalan bir Türkiye yok.

İsveç makamları insanlığa karşı suç olan bir eylemin parçası olmuştur. Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi tüm dinlere ve inanç hürriyetine karşı bir tehdittir. İsveç, insanlığın en önemli değerlerinin tehdit edilmesini teşvik etmiştir. Yapılan bu alçakça eylemi nefretle kınıyoruz. Kafirler o nuru söndürmek istese de söndüremeyecektir. Rabb’imize dua edeceğiz, sakin olacağız, taşkınlığa sebebiyet vermeyeceğiz. Müslüman’a yakışan budur. Samimi bir şekilde hayatımızı Allah’ın Kur’an’ına vakfedeceğiz ve İslam’ı yaşamaya, Resulullah Efendimiz’i örnek almaya devam edeceğiz. Ülkemizin tüm uyarılarına rağmen, İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz” dedi.

Haber Merkezi

 

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, VEFAT EDEN ŞEHİT ANNESİNİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

2023-07-04 09:41 - YAŞAM

TAN VE MEYDANLI AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2023-06-28 09:30 - YAŞAM

Kilis’te Yaz Kur’an Kursları başladı

2023-07-03 16:34 - EĞİTİM

Gaziantep'te dere kenarında iki cansız beden!

2023-06-29 17:54 - ASAYİŞ

Hüseyin Güzel toprağa verildi.

2023-07-02 19:42 - YAŞAM

Kaybolan Zihinsel engelli genç bulundu

2023-07-02 10:41 - YAŞAM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı

2023-07-04 14:00 - YAŞAM

Depremzede öğretmenlerin tayin başvuruları Başlıyor!

2023-07-04 09:56 - EĞİTİM

LGS tercih süreci bugün başlıyor

2023-07-03 09:57 - EĞİTİM

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU, BAYRAM NAMAZI SONRASI VATANDAŞLA BAYRAMLAŞTI

2023-06-28 09:36 - YAŞAM

İlgili Haberler

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM

Siirt’te "Kahraman Jandarma"nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

13:13 - GÜNDEM

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Siirt'te böğürtlen hasadına katıldı

10:22 - GÜNDEM

Siirt’te LGS’ye Girecek Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Desteği

10:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM