?>

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen ilk açık kalp ameliyatı başarıyla tamamlandı. Kalp krizi geçiren Şakir Gündüz'ün ameliyatı, Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları tarafından gerçekleştirildi. Ameliyat sonrası hastanın sağlığına kavuştuğu belirtildi.

YAŞAM - 3 yıl önce

Yaklaşık 2 hafta önce kalp krizi Şakir Gündüz (55) Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

Gerekli anjiyografi ve diğer tetkikler sonrası Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Uğur Şener ve Op. Dr. Kadir Çekirdekoğlu Gündüz'ün ameliyat olmasına karar verdi.

Gündüz gerçekleştirilen açık kalp ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın 3 damarının değiştirildiğini ve ameliyatın başarıyla tamamlandığını söyledi.

"Şu anda hastamız serviste, gayet rahat ve herhangi bir problemi yok. Bugün taburcu etmeyi planlıyoruz." diyen Şener, bundan sonra ekip olarak bu tür ameliyatları yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Çekirdekoğlu da eğitimleri esnasında defalarca yaptıkları ameliyatı Siirt'te ilk kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bunun devamlılığını sağlamanın önemli olduğunu bildirdi.

Ameliyatı gerçekleştirmelerinde kendilerine destek olan başhekim Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak ve yetkililere teşekkür eden Çekirdekoğlu, "Bundan sonra dış merkezlere sevklerin önüne geçmiş olacağız. Birçok damar ameliyatı da hem kapalı hem açık yöntemle başarıyla uygulanıyordu. Bir açık kalp ameliyatı kalmıştı, onu da Siirt halkının hizmetine sunmuş bulunuyoruz." dedi.

Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Kaynak da hastanede başarılı ameliyatların gerçekleştirilebilmesi için her türlü gayreti göstereceklerini belirtti.

Koroner anjiyografi ünitesi ile kalp cerrahi ünitesinin eşgüdüm içerisinde çalıştığını dile getiren Kaynak, bu gelişmeyle beraber artık hastaları il dışına sevk etmeden hastanelerinde ameliyat edebileceklerini aktardı.

Hasta Şakir Gündüz de ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu belirterek, doktorlara ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, VEFAT EDEN ŞEHİT ANNESİNİN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU

2023-07-04 09:41 - YAŞAM

Kilis’te Yaz Kur’an Kursları başladı

2023-07-03 16:34 - EĞİTİM

TAN VE MEYDANLI AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2023-06-28 09:30 - YAŞAM

Hüseyin Güzel toprağa verildi.

2023-07-02 19:42 - YAŞAM

Gaziantep'te dere kenarında iki cansız beden!

2023-06-29 17:54 - ASAYİŞ

Muharrem Balat ne zaman toprağa verilecek. İşte cenaze programı

2023-06-28 21:33 - YAŞAM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde İlk Açık Kalp Ameliyatı

2023-07-04 14:00 - YAŞAM

VALİ OSMAN HACIBEKTAŞOĞLU, BAYRAM NAMAZI SONRASI VATANDAŞLA BAYRAMLAŞTI

2023-06-28 09:36 - YAŞAM

Kaybolan Zihinsel engelli genç bulundu

2023-07-02 10:41 - YAŞAM

Kilis’te Ankaragücü Futbol Okulu açıldı

2023-07-01 19:33 - SPOR

İlgili Haberler

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

SİİRT İRAP’IN 2. ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10:18 - YAŞAM

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu, Genç Girişimcileri Ağırladı

10:14 - YAŞAM

Genç Girişimciler Siirt’te Buluştu

10:13 - YAŞAM

Günün Manşetleri

BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

11:42 - YAŞAM

ÇOCUK EVLERİNDE TURŞU MESAİSİ

11:12 - YAŞAM

81 KİLOMETRELİK YOLDA TARİH BELLİ

10:59 - GÜNDEM

5,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: SİİRT’TE DE HİSSEDİLDİ

10:57 - GÜNDEM

JANDARMA FISTIK HIRSIZLARINA GÖZ AÇTIRMIYOR

10:24 - ASAYİŞ