?>

Asırlık kültürü dünyaya tanıtıyor

Türkiye'nin en eski işletmelerinden Osmanlı döneminin önemli şekercisi Hafız Mustafa'yı 2007'de satın aldıktan sonra dünyaca ünlü bir marka haline getiren Girişimci Avni Ongurlar, bugün 1'i Dubai'de olmak üzere toplam 14 şubesiyle Osmanlı tatlı kültürünü hem dünyaya tanıtıyor hem de gelecek nesillere aktarıyor.

YAŞAM - 4 yıl önce

İSTANBUL (İGFA) - Osmanlı'dan günümüze kadar gelmeyi başaran sayılı işletmelerden Hafız Mustafa 1864, poğaçanın mucidi tarihi şekerlemeci olarak biliniyor. Bugün 157 yaşında olan markayı 2007'de satın aldıklarında köklü bir geçmişi de aldıklarını belirten Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongurlar; 'Türkiye'nin en eski 5 markasından birini almıştık. Eminönü'ndeki mağazada sadece 6 çalışanı olan Hafız Mustafa'nın bilinirliği istediğimiz düzeyde değildi. 'Satacağımız ürünü kendimiz üreteceğiz' dedik ve büyük bir imalathane kurduk' dedi.

DEKORUNDAN TABAĞINA KADAR TARİHLE BAĞINI KOPARMAYAN MAĞAZALAR

Ürünlerin yanı sıra mağaza konseptini de markanın geçmişine sadık kalarak yenilediklerini dile getiren Avni Ongurlar; 'Kalitenin yanı sıra marka kimliğini de güçlendiren çalışmalar yaptık. Servis tabağından mağaza dekoruna, çalan müzikten kokuya kadar her şeyi en ince detayına kadar Osmanlı kültürünü örnek alarak planladık' ifadelerini kullandı.

MAKARON, CHEESECAKE YOK BAKLAVA, KAZANDİBİ VAR

Eski İstanbul geleneklerini yaşatan bir tatlıcı olarak her gün 500 çeşit ürün çıkardıklarını belirten Ongurlar, 'Baklavalar, sütlü tatlılar, hamur işleri ve geleneksel içeceklerin yanı sıra kültürümüzün en önemli değeri olan lokumun her çeşidini müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Makaron ya da cheesecake gibi yabancı tatlıları menümüze koymuyoruz. El işçiliğiyle hazırlanan Osmanlı tatlılarını geleneksel reçetelere bağlı kalarak üretiyoruz. Biz sadece esnaf değiliz, geleneksel lezzetleri yaşatan ve gelecek kuşaklara aktaran kültür elçisiyiz' diye konuştu.

İstanbul'un tarihi noktalarında 12 şubesi bulunan Hafız Mustafa 1864'ün Antalya'da ve Dubai'de de 1'er şubesi var. Müşteri kitlesinin büyük bölümü yabancılardan oluşan marka 2019'da 10 milyondan fazla kişiyi mağazalarında misafir etti.

Haftanın Öne Çıkanları

MKE Ankaragücü 2-1 Galatasaray

2021-03-03 21:02 - SPOR

Konya'da gol sesi çıkmadı

2021-02-26 18:31 - SPOR

Milletvekili Osman Boyraz'dan memleketine anlamlı yardım

2021-03-01 18:03 - GÜNDEM

Türk profesör Prof. Dr. Berrin Tansel'e NASA'dan ödül

2021-02-28 09:49 - GÜNDEM

İrfan Can Kahveci: İnşallah Fenerbahçe'den Avrupa'ya gideceğim

2021-03-02 12:30 - SPOR

Derbinin tarihi belli oldu

2021-03-02 17:41 - SPOR

Derbinin VAR hakemi belli oldu

2021-02-28 11:36 - SPOR

Siirt'te üniversiteler ve Kur'an kursları yüz yüze eğitime geçiyor

2021-03-05 11:13 - GÜNDEM

Başkent'te puanlar paylaşıldı

2021-02-26 18:20 - SPOR

Derbide 11'ler belli oldu

2021-02-28 17:58 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Görev Yeri Değişen Bürokratlara Vefa Buluşması

10:28 - YAŞAM

 Siirt Adliyesinde Uzlaştırma Günü Kutlandı

15:45 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borcunu Ödeyen Çiftçilere Jeneratör Desteği!

10:34 - YAŞAM

Gazeteci İsmet Açıkgöz Baba Oldu

14:57 - YAŞAM

Dicle Elektrik’ten Borçlu Abonelere Uyarı: Gerekirse Kablolar Toplanacak!

12:26 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt TSO Başkanı Güven Kuzu: “Vali Kızılkaya, Siirt’e Değer Katan Bir Yönetici”

14:15 - EKONOMİ

Valiler Heyeti Siirt’te Kültürel Ziyaretlerde Bulundu

10:15 - GÜNDEM

Siirt 80. Yıl İlkokulu'nda Futbol Heyecanı

10:01 - EĞİTİM

Kene Isırmalarında Doğru Müdahale Hayat Kurtarıyor

11:20 - SAĞLIK

Siirt’te Feci Olay: Elektrik Akımına Kapılan Yaşlı Çift Hayatını Kaybetti

15:35 - GÜNDEM