?>

Bursa Uludağ Üniversite'nin bitki çayları şifa dağıtıyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi bünyesinde üretilen ve satışa sunulan bitki çayları kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Fakülte bünyesinde üretilen nane, kekik, adaçayı, ıhlamur ve benzeri bitki çayı türlerine üniversite personeli ve vatandaşlardan yoğun talep geliyor.

YAŞAM - 5 yıl önce

BURSA (İGFA) - Tarla Bitkileri Bölümü'nden Doç. Dr. Oya Kaçar'ın öncülüğünde tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yürüten BUÜ Ziraat Fakültesi, Bursa ve benzer ekolojilerde tarımı yapılabilecek tıbbi ve aromatik bitkilerin belirlenmesi, yetiştiricilik tekniklerinin ortaya konulması, öğrencilere uygulama alanı oluşturulması hedefiyle üretimlerine devam ediyor. Tıbbi ve aromatik bitkilerin sergilendiği bir koleksiyon bahçesini de bünyesinde bulunduran Fakültede, lisans-lisansüstü düzeyde çalışmaların yürütüldüğü deneme alanları da yer alıyor.

KİMYASAL İLAÇ KULLANILMIYOR

Araştırma alanında tıbbi, aromatik, parfüm ve kozmetik, boya, soğanlı ve çalı formundaki bitkilerin gruplarına giren türler bulunduğunu açıklayan Doç. Dr. Oya Kaçar; 'Yapılan çalışmalarda ortaya çıkan ürünler Dekanlığımızın katkıları ile Fakültemizin satış birimlerinde tüketiciye sunuluyor. Bu yıl ürünlerimiz arasında kış çayı, limonotlu karışık bitki çayı, kekik, nane, adaçayı, ıhlamur, reyhan, oğul otu ve lavanta bitki çayları bulunuyor. Yetiştirilen tıbbi ve aromatik bitkilerin tarımında kimyasal ilaç kullanılmaması, doğru türler ile çalışılması, etken maddenin yüksek olduğu dönemlerde hasatların gerçekleştirilmesi, uygun koşullarda kurutulması ve uygun materyallerde paketlenmesi ürünlerimizin öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor' diye konuştu.

KIŞ AYLARINDA BİTKİ ÇAYI TÜKETİMİ ARTIYOR

Görükle kampüsü içerisindeki mağazalarda (Tıp Fakültesi Poliklinikler girişi ve PTT yanı) satışa sunulan ürünlere akademik ve idari personelin yanı sıra vatandaşların da büyük bir ilgi gösterdiğini söyleyen Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayrettin Kuşçu; 'Doğal yollarla üretilen ve son derece hijyenik koşullarda paketlenen ürünlerimize gelen talepler bizi memnun ediyor. Kış aylarında insanlar bitki çaylarını daha fazla tüketiyor. Bu yıl önemli bir hasat elde ettik. Herkes gönül rahatlığıyla bitki çaylarımızdan alabilir. Salça, domates suyu, sirke, zeytin, zeytinyağı ve farklı ürünlerimizi de mağazalarımızda halkımızın beğenisine sunmaya devam ediyoruz' açıklamasında bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Bursa Nilüfer'de 108 aile donmak üzere! (Özel Haber)

2021-02-15 15:55 - GÜNDEM

Malatya Doğanşehir Kaymakamı'na Kızılay'dan plaket

2021-02-18 13:40 - YAŞAM

Paris Hilton nişanlandı

2021-02-18 16:25 - MAGAZİN

Malatya Doğanyol'da deprem konutları yükseliyor

2021-02-20 10:24 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Siirt SGK İl Müdürü İlbaş, Personelin Sosyal Güvenlik Haftası'nı Kutladı

13:39 - YAŞAM

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

İpek Yolu Kervanı Türkiye’den COP17’ye Uzanan Yolculuğa Başladı

12:31 - YAŞAM

ÇAMURA SAPLANAN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KURTARILDI

12:24 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Maçları Siirt’te Oynanacak

20:03 - SPOR

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM