?>

DEVA Partisi'nden adalet açıklaması

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, 20 Şubat ‘Dünya Sosyal Adalet Günü' dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM - 5 yıl önce

ANKARA (İGFA)- Mustafa Yeneroğlu, 20 Şubat'ın Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından, toplumsal yaşamda ve gelir dağılımında yaşanılan eşitsizliklerin insan onuruna yaraşır şekilde giderilmesine vurgu yapmak amacıyla 'Dünya Sosyal Adalet Günü' olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Dünyada gelir ve kaynak dağılımındaki adaletsizlikler nedeniyle milyonlarca insanın açlık çekerek, sağlıklı gıdaya ulaşamadığına, savaş ve felaketlerin en ağır sonuçlarını yaşamak zorunda bırakıldığına vurgu yapan Yeneroğlu, 'Ülkemizde ise son dönemde artan kamu borcu, yüksek enflasyon, yüksek döviz kuru gibi ekonomik verilerin işaret ettiği artan işsizlik ve yoksulluk ile birlikte kişi başına düşen milli gelirin ciddi oranda düştüğü büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Uluslararası Demokrasi ve Seçim Destek Kurumu'nun (IDEA) 'Demokrasinin Küresel Durumu 2020 Raporu'nda Türkiye, sosyal haklar ve eşitliğin sağlanması açısından maalesef dünya ortalamasının oldukça altındadır. Özellikle COVID-19'un etkilerinin ölçüldüğü verilerde, sosyal haklar ve eşitlik bakımından ülkemiz endişe verici bir gerileme yaşamaktadır' diye konuştu.

SOSYAL ADALET İLKESİ YOK SAYILIYOR

Türkiye'de kamu kaynaklarını, iktidar tarafından imtiyazlı gruplara sosyal adalet ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde paylaştırıldığı iddiasında bulunan Yeneroğlu, 'Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitime geçildiğini açıkladığında evinde bırakın bilgisayarı ve interneti, televizyonu dahi bulunmayan vatandaşlarımızın ancak farkına varılabilmiştir. Okul çağındaki çoğu çocuğumuzun maddi imkân ve teknolojik altyapı-ekipman yoksunlukları nedeniyle eğitime ulaşamaması sosyal adalet ilkesinin yok sayılmasının açık bir kanıtıdır. Sosyal adaleti tesis etmeksizin toplumsal barışın ve refahın tesisini beklemek hayalden ibarettir. Tüm bu sorunların çözümü, ILO ve AB standartlarına uygun şekilde sendikal mevzuatların yeniden düzenlenmesi, çalışanların haklarının güvence altına alındığı, engellilerin, gençlerin ve kadınların pozitif ayrımcılığa sahip olduğu, insan onuruna yaraşır bir çalışma hayatının ve adil paylaşımın temin edileceği bir düzenin yeniden meydana getirilmesi ile mümkündür' açıklamasında bulundu.

DEVA PARTİSİ'NİN HEDEFİ

DEVA Partisi olarak hedeflerini de açıklayan Mustafa Yeneroğlu, 'Sosyal devlet ilkesiyle, rekabetçi ve özgürlükçü ekonomik yapıyı uyumlu şekilde bir araya getirmek ve sosyal eşitsizlikleri ortadan kaldırarak toplumun tüm kesimlerinin temel ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri, tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir hayat sürdüğü ve kimsenin hak ettiğinden fazlasını almadığı bir sosyo-ekonomik düzenin temellerini atmaktır' dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

Fenerbahçe- Karagümrük maçı ilk 11'ler

2021-02-13 17:50 - SPOR

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

2021-02-13 21:00 - SPOR

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Bursa Nilüfer'de 108 aile donmak üzere! (Özel Haber)

2021-02-15 15:55 - GÜNDEM

Kocaeli İzmit'in duvarları sevgililere hazırlandı

2021-02-14 16:50 - YAŞAM

İlgili Haberler

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM

Kepçenin Altında Kalan İşçi Hayatını Kaybetti

11:11 - GÜNDEM

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Çocuklar Kahvaltı Programında Buluştu

11:18 - YAŞAM

Siirtli Çocuklar Yaz Kampında Mersin’in Keyfini Çıkardı

11:17 - YAŞAM

İki Köyün İçme Suyu İçin İhaleye Çıkılıyor

11:16 - EKONOMİ

Siirt Özel İdaresi’nin Gelir-Gideri Açıklandı

11:16 - EKONOMİ

PTT’den Sahte Mesaj Dolandırıcılığı Uyarısı

11:14 - GÜNDEM