?>

Gaziantep Büyükşehir'den istihdam atağı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında nitelikli iş gücü yetiştirilmesi amacıyla Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi (MEGİP) ile teorik ve uygulamalı eğitimler birleştirilerek istihdama katkıda bulunulacak. Protokol kapsamında belediyeye bağlı şirketlerden seçilen kursiyerlerin yer alacağı eğitimde yüzde 50'sinden az olmamak üzere başarılı olan adaylar belediyede istihdam edilerek iş hayatlarını sürdürecek.

EKONOMİ - 5 yıl önce

Kentteki istihdam oranını vatandaşa ulaştırdığı eğitimlerle gün geçtikçe artıran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin ile ortaklaşa hareket ederek Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Projesi Protokol İmza Töreni düzenledi. Buna göre mesleki eğitim ve kursları organize edilerek Büyükşehir Belediyesi'nin de ihtiyaç duyduğu şoförlük, otomotiv mekanikeri, halkla ilişkiler, peyzaj ve büro yönetimi gibi iş alanlarında belediyeye bağlı şirketlerde çalışan yaklaşık 250 personele 8 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitime katılacak kursiyerlerin; Kursiyer Zaruri Gideri, Genel Sağlık Sigortası, İş Kazası ve Meslek Hastalığı primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Eğitimin sonunda ise başarılı olan kursiyerler belediyede istihdam edilerek çalışma hayatlarına devam edecek.

ŞAHİN: GENÇLERİMİZİ DOĞRU YÖNLENDİRMELİYİZ

Konu hakkında açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, insana dokunan, istihdam üreten, uzmanlaştıran ve performansa dayalı bir projenin imzasını attıklarını belirterek, 'Yeni yılda özellikle gençlerimizin istihdam edilmesi üzerine elimizde gelen gayreti sürdürmeye devam edeceğiz. Baktığımızda şehrimiz bir sanayi şehridir. İmzalanan projenin itibariyle kalifiye eleman yetiştirme maksadıyla eğitim alacak personeller ihtiyaç duyulan alanlarda yetkinlik kazanacak. Kariyer.net'teki başarının devamını da aynı şekilde bu protokolle devam etmek istiyoruz. Diploma sahibi her gencimizi kendi ihtisas alanına uygun iş bulması konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrin kalkınması adına elimizde bulunan beşeri sermayenin gücünü doğru kullanarak kentin avantajına çevireceğiz. Çok genç bir nüfusumuz var. Gençlerimizi doğru yönlendirmeliyiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum' diye konuştu.

MEGİP İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI SUNACAK

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Siraç Ekin çok güzel bir projenin hayata geçirilmesi adına burada bulunduklarını ifade ederek, 'Projenin içerisinde yer alan teorik ve uygulamalı eğitim, kalifiye eleman yetiştirme amacına önemli bir katkı sunacak. Bugün sanayicilerimizin önem verdiği hususların başında kalifiye eleman geliyor. MEGİP projesiyle eğitim görecek kursiyerlerimiz, normal ve uygun yerlerde işin ehli insanların yanında alacakları ön eğitim ile yetiştirilecek. Ardından gerek sektör nezdinde gerekse de kamuda uygun iş alanlarında istihdam edilecek niteliğe kavuşmuş olacaklar. Yetiştirilen kursiyerler, sektörde bir şekilde kalifiye eleman olarak girebilecek' şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum'da sağlık çalışanlarına kayak eğitimi

2021-01-02 22:08 - SAĞLIK

Ankara'da sanal sergi rüzgarı

2021-01-02 21:13 - YAŞAM

Gaziantep Büyükşehir'den istihdam atağı

2021-01-02 22:20 - EKONOMİ

Sağlıkçılara moral desteği

2020-12-28 10:36 - GÜNDEM

Belediye Başkanı Rafet Vergili önemli açıklamalarda bulundu

2020-12-29 20:13 - GÜNDEM

Mandilmos mesire alanı yeniden hayat buluyor

2020-12-29 22:34 - GÜNDEM

Tarihi Meryem Ana Kilisesi'nde restorasyon çalışmaları başladı

2020-12-26 22:30 - GÜNDEM

Yeni yılın ilk hediyesi İBB'den

2021-01-02 12:48 - GÜNDEM

2020 yılında 363 bin meyve fidanı dağıtıldı

2020-12-28 16:04 - GÜNDEM

Acılık çevre yolu bağlantısı araç trafiğine açıldı

2020-12-28 13:08 - GÜNDEM

İlgili Haberler

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

13:05 - EKONOMİ

120 Kişiye İş Kapısı Oldu

12:55 - EKONOMİ

Faiz İndirildi, Vade 72 Aya Çıkarıldı

12:52 - EKONOMİ

Basın İçin Ortak Çalışma Vurgusu

12:47 - EKONOMİ

Borçlu Abonelere Elektrik Verilmeyecek

12:36 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM