?>

Karla Kaplı Arazide Kaçak Elektrikle Sulama!

Şanlıurfa’da günlerdir etkili olan yağışlara ve karla kaplı tarım arazilerine rağmen tarla sulaması yapan çiftçilerin kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı.

GÜNDEM - 5 ay önce

Dicle Elektrik ekipleri, Harran’daki tarlada kaçak trafo kullanıldığını belirlerken, aynı gün Eyyübiye’de mobil bir trafoya daha el koymak üzere savcılığa başvurdu. Her iki trafonun da yaklaşık 100 konutun ihtiyacını karşılayacak güçte olduğu belirtildi.

İnsan ve çevre odaklı hizmet anlayışıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sürdürülebilir enerji dağıtımı hedefleyen Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadele şaşırtan bir olayla karşılaştı. Harran’da tarım arazisini karla kaplı olmasına rağmen sulanmaya devam etmesi görenleri şaşırtırken, sulamada kullanılan sitemlerin ise kaçak elektrikle çalıştırıldığı ortaya çıktı. Kar suyunun tarım arazisindeki sayısız faydasına karşın arazinin ayrıca sulanması kısıtlı su kaynağının israfı açısından da olumsuzluklar içeriyor.  Dicle Elektrik ekipleri İlgili sahadaki kontrollerinde yaklaşık 50 dönümlük tarlanın 100 kVA’lık kaçak trafo ile sulandığını ortaya çıkardı.

100 konuta yetecek enerji ile tarlada kaçak sulama

Tarlaya kurulan ve sulamada kullanılan 100 kVA’lık trafonun hiçbir yasal bağlantısı olmadığı tespit edilirken, eş zamanlı olarak Eyyübiye ilçesi Dilimli Mahallesi’nde dronla yapılan bir değer denetimde ise traktör römorkuna yerleştirilmiş mobil kaçak trafo tespit edildi. Her biri yaklaşık 100 konutun enerji ihtiyacını karşılayabilecek güçte olan iki ayrı kaçak trafoya el konulması için Dicle Elektrik hukuk birimi tarafından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Yetkililer, tarımsal sulamada kaçak elektrik kullanımının sadece ekonomik değil, aynı zamanda ciddi bir arz güvenliği problemi yarattığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Yasal olmayan her müdahale, sistemin dengesini bozuyor. Bu durumdan elektrik şebekesinin yanı sıra faturalarını dürüstçe ödeyen vatandaşlarımız da zarar görüyor. Bu tür eylemlerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadeleri kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Siirt’te 3 Bin 900 Kişiye İş Kapısı Açılıyor

2026-01-28 11:38 - GÜNDEM

Siirt’te Ocak Ayı Güvenlik Bilançosu: 75 Aranan Şahıs Yakalandı

2026-02-02 14:10 - ASAYİŞ

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Servet Yolbaş, Görevi Devraldı

2026-01-27 13:33 - SAĞLIK

Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yenileniyor

2026-01-28 09:47 - GÜNDEM

Başhekim Prof. Dr. Servet Yolbaş'tan hasta ziyareti

2026-01-28 15:14 - SAĞLIK

Siirt EAH Başhekimi Prof. Dr. Servet Yolbaş'ın Başkanlığında İhtiyaçlar Masaya Yatırıldı

2026-02-03 10:02 - SAĞLIK

Vali Kızılkaya, 2025–2026 Eğitim Öğretim Yılı İkinci Dönem Açılış Törenine Katıldı

2026-02-02 12:29 - EĞİTİM

Siirt’te Otomobil Refüje Çarptı: Sürücü ve Eşi Yaralandı

2026-01-28 15:06 - GÜNDEM

Siirt'te "Köklerden Geleceğe Teşkilat Çalıştayı" Düzenlendi

2026-02-02 11:20 - GÜNDEM

Karla Kaplı Arazide Kaçak Elektrikle Sulama!

2026-02-03 10:19 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu Toplandı

13:18 - GÜNDEM

Anayasa Mahkemesi Üyesi Akçil’den Siirt Temasları

13:17 - GÜNDEM

Çay ve Yavuz Basın İçin Görüştü

13:14 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay, bölge toplantısına katılacak

13:05 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM

Haşere ve Kenelere Karşı Mücadele

13:19 - YAŞAM