?>

Kayseri'den yüzde yüz yerli üretim

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tramvay araçlarının hareket sistemleri olan bojilerde bulunan ve yolculuk konforu ile birebir ilgili olan kauçuk ve yay parçalarının yük altında kontrolünü sağlayan otomatik çalışan bir test cihazı olan Boji Pres'i üretti.

GÜNDEM - 4 yıl önce

KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ulaşım A.Ş. mühendis ve teknikerlerinin çalışması sonucunda tasarlanarak Kayseri sanayisi ile birlikte yüzde 100 yerli olarak Kayseri'de üretilen 'Boji Pres' cihazını yerinde inceledi.

Araç ağır bakımlarının ardından boji dengelemelerinin yapılarak sarsıntısız ve rahat bir yolculuk sunulması amacıyla aracın yürüyen aksamlarının ayarlanması işleminde kullanılacak olan yerli üretim Boji Pres, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. bünyesindeki tüm boji çeşitlerinde kullanılabileceği gibi gelecekte alınması ihtimal tüm marka araç bojileri üzerinde de kullanılabilecek global bir ürün olarak tasarlandı.

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu'dan bilgiler alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projenin tamamının yerli üretim olduğuna dikkat çekti. Ekibi kutlayan Büyükkılıç, 'Burada ‘boji press' üretimi diye bildiğimiz bu testle ilgili olan sistemi, yine Kayserimizin tüm imkânlarını kullanarak tamamı yerli bir şekilde yapılmış olan önemli bir çalışmaya imza atılmış durumda. İnşallah daha bu tür çalışmaları hızlandırmalarını arttırmalarını, Kayserimize ve ülkemize katma değer sağlamalarını diliyorum. ‘Know how' şeklindeki bilgi oluşumunu da sağlamaları bizim için önemli' diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

Fenerbahçe- Karagümrük maçı ilk 11'ler

2021-02-13 17:50 - SPOR

En çok takip edilen Türk oyuncu oldu

2021-02-19 16:20 - MAGAZİN

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

2021-02-13 21:00 - SPOR

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı ertelendi

2021-02-18 13:20 - GÜNDEM

Kocaeli İzmit'in duvarları sevgililere hazırlandı

2021-02-14 16:50 - YAŞAM

Paris Hilton nişanlandı

2021-02-18 16:25 - MAGAZİN

İlgili Haberler

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM

Siirt/Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

15:09 - GÜNDEM

Modern İşgalcilere Kim Dur Diyecek! Kafe İşletenler Kaldırımları Satın Mı Aldı?

14:44 - GÜNDEM

Son Günlerde Ülke Genelinde Artan Sarsıntılar… Siirt'te Kentsel Dönüşümü Kaçınılmaz Kılıyor

14:08 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Siirt Türk Telekom Fen Lisesi'nden GAP Yeşil İnovasyon'da Büyük Başarı

12:32 - EĞİTİM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Normal Doğum Bilinçlendirme Etkinliği Düzenlendi

10:11 - SAĞLIK

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Personeline Bilgi Güvenliği Eğitimi Verildi

10:09 - SAĞLIK

Siirt'te İşçiler 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

15:03 - GÜNDEM

Siirt’te Su Krizi Aşıldı: Hesko İsale Hattı'ndaki Arıza Giderildi

16:07 - GÜNDEM