?>

Kocaeli, Tacikistan'a 1 milyar dolarlık ticaret hedefi koydu

Tacikistan Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Tacikistan'a milyar dolar ticaret hedefi koydu.

EKONOMİ - 5 yıl önce

KOCAELİ (İGFA) - Tacikistan Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti ağırlayan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Necmi Bulut, pandeminin Tacikistan ile daha fazla ticaret yapmaya engel olamayacağını söyledi. 'Pandemi biterse yüz yüze, bitmezse de online olarak iki ülke iş insanlarını mutlaka ticaret masasında buluşturmayı istiyoruz" diyen Başkan Bulut, üyelerin ihracatlarına daha fazla etki etmemesi için güvenli limanlar aradıklarını söyledi.

Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, Tacikistan İstanbul Başkonsolosu Murod Saidzoda, Tacikistan Büyükelçiliği Müsteşarı Parviz Sodiqi ve DEİK Tacikistan Türk Konseyi Başkanı Cihangir Saatçioğlu'nu ağırlayan KOTO Yönetimi, iş insanlarının Tacikistan işe iş ilişkileri masaya yatırıldı. İki ülke Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan 1 milyar dolar ticaret hedefini hatırlatan Başkan Bulut, KOTO olarak gerekli tüm çalışmaları yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Tacikistan Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyonda, Tacikistan'ın Pakistan, Hindistan ve İran ile komşu olmasına rağmen en fazla ihracatı Türkiye ile yaptıklarını ifade ederek ülke ekonomisine dair önemli bilgiler verdi. Görüşmede, 2 ülkenin Sanayi Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan, Türkiye'nin Tacikistan'da yürütülen kümelenme çalışmalarına mentorluk etmesi, Vergi, Gümrük, Teşvik mekanizmaları, Tacikistan'ın Türkiye vatandaşlarına uyguladığı vize politikası, sektör eşleştirmeleri, Tacikistan'ın kimya, temizlik malzemeleri ve alüminyum öncelikli sektörlerindeki talepleri görüşüldü.

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da araç içnde 3 kilo kubar esrar ele geçirildi

2021-02-16 16:36 - ASAYİŞ

Süper Lig'de 26. haftanın hakemleri belli oldu

2021-02-17 15:49 - SPOR

Kayseri'den hakemlere 'Büyük' tepki

2021-02-15 15:34 - SPOR

Fenerbahçe- Karagümrük maçı ilk 11'ler

2021-02-13 17:50 - SPOR

Fatih Karagümrük 1-2 Fenerbahçe

2021-02-13 21:00 - SPOR

Aydın Nazilli'de fuhuş operasyonu

2021-02-12 13:01 - ASAYİŞ

Sokak hayvanları projesi Türkiye'ye örnek oldu

2021-02-16 14:04 - YAŞAM

Beşiktaş, yarı finale yükseldi

2021-02-11 23:34 - SPOR

Bursa Nilüfer'de 108 aile donmak üzere! (Özel Haber)

2021-02-15 15:55 - GÜNDEM

Erdoğan: "Dünyaya mı sığmadınız..."

2021-02-12 14:08 - GÜNDEM

İlgili Haberler

70 Bin TL'ye satılan çamaşır makinesi ikinci elde 6 bin TL

13:05 - EKONOMİ

120 Kişiye İş Kapısı Oldu

12:55 - EKONOMİ

Faiz İndirildi, Vade 72 Aya Çıkarıldı

12:52 - EKONOMİ

Basın İçin Ortak Çalışma Vurgusu

12:47 - EKONOMİ

Borçlu Abonelere Elektrik Verilmeyecek

12:36 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Uzmandan yaz uyarısı: Sıcak hava kalp hastaları için ciddi risk oluşturuyor

09:45 - SAĞLIK

Vatandaşın ekmeğiyle kim oynuyor?

13:23 - GÜNDEM

YURTLİG’de Zirveye Çıkan Sporcular Ödüllendirildi

13:22 - SPOR

Çocuklar Geleceğin Mesleklerini Yerinde Öğreniyor

13:22 - YAŞAM

Dalgıç Ekibi Göreve Hazır

13:19 - YAŞAM