?>

Malatya'da Sultansuyu Harası 'hipodrom'a dönüşmeli

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar ortak çağrı yaparak Sultansuyu Harası Alanına Hipodrom yapılmasını istedi.

EKONOMİ - 4 yıl önce

MALATYA (İGFA) - Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar ve yönetim kurulu üyeleri CHP İl Başkanlığını ziyaret ederek başkan Enver Kiraz ile görüştü.

Ziyarette konuşan Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar 'Akçadağ Dayanışma Derneği yaklaşık yirmi aydır kurulan bir dernek. İki ay önce bir yönetim değişikliği yaptık. Yönetimimizde Akçadağ ilçemizi kucaklayan, Alevi'siyle, Sünni'siyle, Argalı'sıyla, Kürneli'siyle bir bütünlük oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Ortak değerimiz, amacımız Akçadağ. İlçemize kim değer katar bunlarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz' dedi.

Sultansuyu Harası'nın son zamanlarda gündemde olduğunu anımsatan Maskar, 'Birilerine peşkeş çekilmemesi için biz haraya sahip çıkacağız dedi. Oraya bir hipodrom yapılmasını istediklerini belirten Maskar, 'Hipodrom olursa şehrin o tarafları da gelişsin. En azından Akçadağlı, Malatyalı'ya da farklı memleketten hemşerimiz para kazanıp ekmek yiyebilsin, ailesine bakabilsin ve iş imkanı sağlasın. Vagon Onarım Fabrikası'nın Kızılay'a devredilmesi güzel bir şey oldu. Bir sürü vatandaşımız iş sahibi olacak. Biz tekrar bizleri misafir ettiğiniz için İl Başkanımız Enver Kiraz'a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.'dedi.

'HEPİMİZİN DERDİ MALATYA OLMALI'CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, Akçadağ ilçesinin önemli bir nüfusa sahip olduğunu anımsatarak, son dönemlerde hem dernekleriyle hem birlikleriyle birçok ilçeye de topluma da örnek olabilecek çalışmalar yürütüldüğüne dikkati çekti. Bu tür dernekleri her zaman destekleyen bir yapı içerisinde olduklarını anlatan Başkan Kiraz, 'Çünkü bunlar kendi kültürünü, gelenek ve göreneklerini yaşatmak için yola çıkmış olan, anlayışı da siyaset üstü sürdüren, kendi bulunduğu yörede birliği ve beraberliği sağlamaya çalışan, bir arada yaşamanın şartlarını arayan yapılar, bu anlamda önemli görüyoruz. Başkanımızın da ifade ettiği gibi hepimizin derdi Akçadağ, Malatya. Bu memlekette birlikte yaşıyoruz. Hep birlikte bu memlekette huzur içinde yaşamanın yollarını bulmalıyız'dedi.

'SULTANSUYU ÖZELLEŞMEMELİ, BÜYÜYÜP GELİŞTİRİLMELİ'Kiraz, 'Akçadağ Dayanışma Derneği Başkanı Murat Maskar'ın Sultansuyu Harası için söylediklerine katılıyorum. Oraya hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Zaman zaman çeşitli dedikodulara alet olan bir yer. Taşınacağı, özelleştirileceği şeklinde ifadeler kullanılıyor. Buna karşı olduğumuzu Sultansuyu'nun Malatya'nın çok önemli bir değeri olarak bırakın özelleştirmeyi, aynı alana hipodrom yapılarak büyütülüp geliştirilmesini istiyoruz. Sultansuyu Türkiye'de hiçbir yerde görülmeyecek güzelliklere sahip safkan, Arap taylarının büyüyüp yetiştirildiği çok önemli bir merkez. Bu merkezdeki tarihi binaların yıkılmak istenmesine, sosyal tesislerin kiralanmasına karşıyız. Bu tür adımlar Malatya'ya zarar verecektir. Apar topar yapılan kiralama işlemi iptal edilmelidir.

Haftanın Öne Çıkanları

MKE Ankaragücü 2-1 Galatasaray

2021-03-03 21:02 - SPOR

Konya'da gol sesi çıkmadı

2021-02-26 18:31 - SPOR

Milletvekili Osman Boyraz'dan memleketine anlamlı yardım

2021-03-01 18:03 - GÜNDEM

İrfan Can Kahveci: İnşallah Fenerbahçe'den Avrupa'ya gideceğim

2021-03-02 12:30 - SPOR

Türk profesör Prof. Dr. Berrin Tansel'e NASA'dan ödül

2021-02-28 09:49 - GÜNDEM

Derbinin tarihi belli oldu

2021-03-02 17:41 - SPOR

Kenan Doğulu'dan şok Beren Saat paylaşımı!

2021-02-26 11:16 - MAGAZİN

Derbinin VAR hakemi belli oldu

2021-02-28 11:36 - SPOR

TOFAŞ'ın rakibi Galatasaray

2021-02-26 12:59 - SPOR

Derbide 11'ler belli oldu

2021-02-28 17:58 - SPOR

İlgili Haberler

Siirt’te TPAO Tarafından Petrol İçin Kamulaştırma Yapılacak

14:30 - EKONOMİ

Siirt TSO Başkan Vekili Çalapkulu: “Yatırımcının Yanındayız”

15:59 - EKONOMİ

Siirt’in Şifalı Bitkisi Işkın ABD’de Araştırmalara Konu Oldu

10:35 - EKONOMİ

Şanlıurfa’da Mart Ayında Elektrik Tüketimi Son 3 Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı…  

09:37 - EKONOMİ

Dicle Elektrik’ten Kadın İstihdamına Katkı: 12 Yılda Kadın Çalışan Sayısı Yüzde 563 Oranında Arttı

10:50 - EKONOMİ

Günün Manşetleri

Basın Platformunun Durağı Trabzon Oldu

21:56 - YAŞAM

NLK Bilgi Teknolojileri A.Ş., Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i Ağırladı

21:54 - TEKNOLOJİ

Siirt’te “Açık Hava Aile Konseri” Coşkusu

15:07 - GÜNDEM

Siirt AK Parti Teşkilatından Geniş Gündemli Basın Toplantısı

14:37 - GÜNDEM

Siirt’te TPAO Tarafından Petrol İçin Kamulaştırma Yapılacak

14:30 - EKONOMİ