?>

Panorama 25 Aralık Müzesi eşsiz bir Eseri daha Envanterine ekledi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle hikayesi, milli mücadele yıllarına dayanan bir eser daha Panorama 25 Aralık Müzesi’nde görücüye çıktı.

YAŞAM - 3 yıl önce

Panorama 25 Aralık Müzesi eşsiz bir Eseri daha Envanterine ekledi!

Gaziantep

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle hikayesi, milli mücadele yıllarına dayanan bir eser daha Panorama 25 Aralık Müzesi’nde görücüye çıktı.

Gazi şehrin 11 ay boyunca düşmana karşı verdiği mücadeleyi tüm ayrıntılarıyla ziyaretçilerine tekrar yaşatan, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Panorama 25 Aralık Müzesi,  Kurtuluş savaşı sürecinde Anadolu’nun birçok bölgesinde milli mücadelenin kahramanlarını komuta eden Selahaddin Adil Paşa’nın çalışma masasını müzeseverlerin beğenisine sunuyor.

ANTEP SAVUNMASI KAHRAMANLARINI KOMUTA EDEN PAŞANIN ÇALIŞMA MASASI ARTIK GAZİANTEP’TE

Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, müzenin çok değerli bir eseri daha envanterine kattığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu eser, Gaziantep’te Kurtuluş savaşı sırasında ikinci kolordu komutanı olan sonrasında Sakarya savaşında, Afyon’da, Dumlupınar’da, Uşak’ta, Manisa’da Anadolu’nun her yerinde Antep Savunması kahramanlarına komutanlık yapan Selahaddin Adil Paşa’nın İstanbul’daki çalışması esnasında kullandığı masadır.  Bu masayı Macar bir zannatkar tarafından yapılmış. Masanın müzemizde yer alması için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in özel girişimleri söz konusu oldu.  Selahaddin Adil Paşa’nın torunlarının 100 yıldan beri gözleri gibi baktığı bu eser artık müzemizde. Bu masanın bütün meraklıları tarafından görülmesi gerekiyor.”

100 YILLIK ESER, ANADOLU’YA DAİR BİRÇOK KİTABIN YAZIMINDA DA ROL OYNUYOR

Araştırmacı, yazar Yaşar Yılmaz, Selahaddin Adil Paşa’nın müzede görücüye çıkan bu masayı 1900’lü yılların başlarında, bugünkü İstanbul Üniversitesi’nin giriş binasında kullandığını ifade ederek, “Bu masa, bize eşimin Selahaddin Adil Paşa’nın torunu olması dolayısıyla intikal ettiğinde, Anadolunun  Gözyaşları, Anadolunun Antik Tiyatroları gibi eserlerin de içerisinde bulunduğu 9 kitabı bu masada  yazdım.  İyi ki de bu masayı muhafaza etmişiz. Bu masanın Panorama 25 Aralık Müzesi’nde sergilenmesinden dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Haber Mehmet Ali Zahteroğulları

Kaynak: vizyonhavadis.com

Haftanın Öne Çıkanları

’Sirik’ Otu Piyasaya Çıktı

2023-04-24 14:24 - GÜNDEM

BÜRYAN ZAMLANDI...

2023-04-24 12:35 - EKONOMİ

Gaziantep'te zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı var..

2023-04-23 09:33 - ASAYİŞ

Gaün 60 Takımla Teknofest'te Yarışacak              

2023-04-27 16:37 - TEKNOLOJİ

Toroslar EDAŞ Kilis’i bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı

2023-04-26 16:34 - TEKNOLOJİ

TEKNOFEST 2023’e HKÜ’den Rekor Katılım: 367 Takım, 1294 Öğrenci

2023-04-25 16:36 - TEKNOLOJİ

Rektör Prof. Dr. Özaydın: Teknofest’i önemsiyoruz

2023-04-28 15:36 - TEKNOLOJİ

Tutuklu Yılmaz Öztürkmen'den Vali ve Başsavcı iddialarına sert açıklama.

2023-04-22 20:29 - GÜNDEM

Büyükşehir’den Çiftçilere dev destek! Arı ve Hayvan yetiştiricilerine yem, ekipman ve ilaç dağıtımı yapıldı

2023-04-28 17:35 - GÜNDEM

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU, ‘MEYDAN PARK AVM’NİN AÇILIŞINA KATILDI

2023-04-26 13:40 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Siirt SGK İl Müdürü İlbaş, Personelin Sosyal Güvenlik Haftası'nı Kutladı

13:39 - YAŞAM

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

İpek Yolu Kervanı Türkiye’den COP17’ye Uzanan Yolculuğa Başladı

12:31 - YAŞAM

ÇAMURA SAPLANAN BÜYÜKBAŞ HAYVAN KURTARILDI

12:24 - YAŞAM

Günün Manşetleri

Siirt’te Apartman Dairesinde Yangın Çıktı! Ev Kullanılamaz Hale Geldi

18:38 - YAŞAM

Devlet Desteğiyle Hayvancılık Güçleniyor

12:34 - EKONOMİ

“Manevi Değerler Birliğin Temelidir”

12:34 - YAŞAM

Siirt Şirvan'da Okul Bahçelerine Lavanta Fidanları Dikildi

12:32 - EĞİTİM

  TÜRKİYE’DE GLUTENSİZ ÜRETİM YAPAN İLK KADIN KOOPERATİFİ SİİRT’TE AÇILDI

12:28 - EKONOMİ