?>

Siirt'te 1 Mayıs Böyle Geçti…

Siirt'te 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-iş bünyesindeki Hizmet-İş üyeleri ve Siirt Belediye- İş sendikası üyeleri işçi bayramını kutladı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Siirt 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan grup adına açıklamaya yapan Hak-İş Siirt İl Başkan Yardımcısı Mehmet İhsan Karsak, bugün 81 ilde dayanışmayı ve mücadeleyi haykırmak için alanlara çıktıklarını söyledi.

Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Karsak, "48 yıldır emeğimizin ve alın terimizin hakkı için, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele edilmesi için, vergide adaletin sağlanması için ve sendikal örgütlülüğün artması için meydanlardayız." dedi.

İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı zulümlerin sona ermesi için uluslararası toplumun hareket geçmesi çağrısında bulunan Karsak, şöyle konuştu:

"Sendika olarak, İsrail’in ve katil Netenyahu'nun uluslararası hukuk önünde en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Soykırıma karşı sessiz kalan AB, ABD ve onun kuklalarını, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere, Arap Birliği ve pek çok sözde İslam ülkesini yeterli tepki ve destek vermedikleri için kınıyoruz. Uluslararası toplumu Filistin’de yaşanan zulme karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Filistin topraklarında akan kanın ve katliamların durdurulması, Gazze’de onurları için, Özgür Filistin için canları pahasına mücadele eden kardeşlerimizi insan haklarının sağlanması için tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz."

 “AŞIMIZA, EKMEĞİMİZE, EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAK İÇİN”

Belediye-İş Sendikası 1 Mayıs işçi Bayramında bir araya geldi.

Sendika Başkanı Halit ve sendika üyeleri 15 Temmuz meydanında açıklama yaptı.

Akınay, "Dünyanın dört bir yanındaki emekçiler, işçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta demokrasiye, adalete, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair taleplerini haykıracak. Biz emekçiler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üreteniz. Bizler alın teriyle çalışan bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğiyle var edenleriz. 1 Mayıs’ta demokrasi, hukuk, adalet ve laik demokratik cumhuriyet taleplerimizi bir kez daha dile getireceğiz. Biz emekçiler demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin emekçiler için olmazsa olmaz olduğunu yaşayarak öğrendik. Laikliğin olmadığı bir ülkede demokrasinin, demokrasinin olmadığı ülkede hukukun olmadığını, Anayasal ifade, örgütlenme ve toplu sözleşme haklarımız gasp edilirken gördük. Hukukun olmadığı bir ülkede emekçilerin haklarının değil, buyrukların egemen olduğunu gördük. Emeğimizin üstünden büyük zenginlikler kazananlar, bizlere yoksulluğu, sefaleti, borçları ve geleceksizliği dayatıyorlar. Sermayenin vergileri bir gecede sıfırlanırken, yüksek vergi kesintileri nedeniyle emekçiler, Ocak ayında aldıkları ücretleri Mayıs ayında alamıyor. Bu da yetmez gibi ÖTV ve KDV gibi zengine de fakire de aynı oranda uygulanan adaletsiz dolaylı vergiler nedeniyle daha da yoksullaşıyor. Emekçi halkımız, emekliler hayat pahalılığından en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Milletvekili Sarıtaş, Siirt Belediyesinin Borçlarını TBMM'ye Taşıdı

2024-04-25 13:39 - POLİTİKA

Siirt Üniversitesi ve Alparslan Ortaokulu İşbirliği ile Bilim ve Sanat Şenliği Gerçekleştirildi

2024-04-29 12:34 - GÜNDEM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalite ve Destek Müdürü Engin Erik: Hastanemiz Bölgenin Gözbebeği Oluyor

2024-04-26 10:29 - SAĞLIK

Siirt'te hakkında 14 yıl 7 ay hapis cezası bulunan şahıs yakalanarak tutuklandı

2024-05-01 13:32 - ASAYİŞ

Opr. Dr. Bayhan, “Bölgede Obezite Tavan Yaptı”

2024-04-26 14:40 - SAĞLIK

SİÜ, 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyonu Konferansında

2024-04-29 15:34 - EĞİTİM

4 Ayrı Suçtan Aranan Firari Şahıs Yakalandı

2024-05-01 13:25 - ASAYİŞ

SİÜ’de Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Tamamlandı

2024-04-26 15:13 - EĞİTİM

Siirt’te otomobil ile minibüs çarpıştı: 7 yaralı

2024-04-25 13:32 - SAĞLIK

Siirt Belediyesine 11 yeni müdür atandı

2024-04-27 15:46 - GÜNDEM

İlgili Haberler

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

Yaylalar huzur buldukça üretim artıyor, arıcılar bölgeyi sahipleniyor

12:41 - GÜNDEM

Bu köyde herkesin bir serası var

12:53 - GÜNDEM

Aşırı sıcaklar nedeniyle gündüz ara veren işçiler gece çalışmaya başladı

12:36 - GÜNDEM

Toplu taşımaya çekidüzen verilmeli

12:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Eski İl başkanı Muhdi Koyuncu da CHP’den istifa etti

22:23 - POLİTİKA

HAYAT 112 Acil Mobil Uygulaması İçin Kamu Spotu Yayında

15:11 - GÜNDEM

SİİRT VE MALATYA PROTOKOLÜ, BOZKURTOĞLU ÇİFTİNİN MUTLU GÜNÜNDE BULUŞTU

13:19 - YAŞAM

Barajlarda su seviyesi düşüyor

12:43 - YAŞAM

SİİRT'İN ZİRVESİNDEKİ GİZEM: İRUN KALESİ KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR

12:43 - YAŞAM