Mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Güven Kuzu'da yeni dönem için yeniden adaylığını sürdürüyor.
KUZU’NUN ODA YÖNETİMİNDE 27 YILLIK GEÇMİŞİ
Güven Kuzu, 1999 yılında ilk kez Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak göreve geldi. Kuzu, 2004, 2009, 2013, 2018 ve 2022 yıllarında yapılan seçimlerde de başkanlık görevine seçildi.
Böylece Kuzu, yaklaşık 27 yıldır Siirt Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde başkan olarak görev yapıyor. Yeni dönem seçimlerinde de başkanlık için aday olan Kuzu'nun geçmiş dönemlerdeki oda yönetimi tecrübesi seçim sürecinin gündemindeki başlıklardan biri olarak öne çıkıyor.
ANKARA TEMASLARI VE TOBB İLİŞKİLERİ
Kuzu'nun oda başkanlığı döneminde Ankara'daki temasları da gündeme geliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ilgili bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla gerçekleştirilen temaslarda Siirt iş dünyasının talep ve beklentilerinin gündeme taşınmasına yönelik çalışmalar yürütüldüğü belirtiliyor.
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da daha önce yaptığı açıklamalarda Kuzu ile Ankara'da birlikte çalıştıklarını ve Siirt TSO üyelerinin sorunlarının ilgili mercilere aktarılması konusunda temaslarda bulunduğunu ifade etmişti.
ULUSLARARASI PLATFORMDA DA GÖREV YAPIYOR
Güven Kuzu'nun görevleri Siirt TSO başkanlığıyla sınırlı değil. Kuzu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığını yürüttüğü ICC Türkiye Milli Komitesi'nde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.
Söz konusu görev kapsamında Kuzu, Türkiye'nin uluslararası ticaret alanındaki kurumsal yapılanmalarından biri içerisinde görev üstleniyor.
GÖZLER 1 EKİM'DEKİ SEÇİMLERDE
Siirt TSO'da seçim sürecinin en önemli aşaması 1 Ekim'de gerçekleştirilecek organ seçimleri olacak. Oda üyelerinin kullanacağı oylarla yeni dönem oda organlarında görev yapacak isimlerin belirlenmesi bekleniyor.
Seçimlerin ardından 9 Ekim'de gerçekleştirilecek başkanlık ve yönetim seçimleriyle Siirt Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni dönem yönetimi kesinleşecek.
Gözler, şimdi 1 Ekim'de kurulacak sandıklara çevrilmiş durumda.