?>

Tillo Türbesi Yeniden Ziyarete Açıldı

Siirt’in Tillo ilçesinde önemli inanç ve kültür merkezleri arasında yer alan İsmail Fakirullah Hazretleri ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi, tamamlanan tadilat ve güçlendirme çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.

GÜNDEM - 11 saat önce

Siirt’in Tillo ilçesinde önemli inanç ve kültür merkezleri arasında yer alan İsmail Fakirullah Hazretleri ve İbrahim Hakkı Hazretleri Türbesi, tamamlanan tadilat ve güçlendirme çalışmalarının ardından yeniden ziyarete açıldı.

Siirt Valiliği himayesinde, Tillo Kaymakamlığı, Tillo Belediyesi ve İsmail Fakirullah Camiini Yaptırma, Yaşatma, Onarma, Çevresini Güzelleştirme ve Mallarını Koruma Vakfı iş birliğiyle yürütülen çalışmalar tamamlandı.

Uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen tadilat ve güçlendirme çalışmaları, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan uygulamalar kapsamında yapıldı. Çalışmalar nedeniyle bir süre ziyarete kapalı tutulan türbe, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla yeniden vatandaşların ziyaretine açıldı.

Tillo’nun tarihi ve manevi kimliğinin önemli simgelerinden biri olan türbenin yeniden ziyarete açılması, ilçedeki vatandaşlar ve bölgeye gelen ziyaretçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

İsmail Fakirullah Hazretleri ile İbrahim Hakkı Hazretleri’nin manevi mirasını yaşatan türbenin, yeniden ziyarete açılmasıyla birlikte özellikle çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçileri ağırlaması bekleniyor.

Tillo Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, tadilat ve güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından türbenin 1 Eylül itibarıyla yeniden ziyarete açıldığı kamuoyuna duyuruldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Turhan Koyuncu’nun Kaleminden: “Birileri Bana Doğrudan Teminin Açılımını Yapsa”

2026-08-26 16:13 - GÜNDEM

Bir pazara sahip çıkamadık

2026-08-26 15:34 - YAŞAM

GÖRDÜM-DUYDUM-YAZDIM: "SİİRT EĞİTİMDE GERİYE GİTTİ"

2026-08-28 10:00 - EĞİTİM

İlay Aksoy’dan “doğrudan temin” tepkisi: “Binlerce alım ihalesiz yapıldı”

2026-08-28 11:08 - GÜNDEM

Foto Nizam’ın Kaleminden: Siirt Beyaz bir Gelin fotoğrağrafta mı kaldı? Beyaz Evler, Yeşil Fıstıklar ve Güzel İnsanlar

2026-08-26 17:03 - YAŞAM

Siirt’in Yeni Öğretmenevi Projesinde İlk Kazma Vuruldu

2026-08-26 15:54 - YAŞAM

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ambulansların geçişini engelleyen araçlara ceza uygulandı

2026-09-01 12:24 - GÜNDEM

İlk Kez Siirt'e Getirilen TB2'ye İlgi Sürüyor

2026-08-27 15:33 - GÜNDEM

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Siirt'te

2026-08-31 15:25 - POLİTİKA

TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı’dan Siirt Yerel Basınına Destek

2026-08-26 15:31 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Bu proje meralara hayat verecek

12:40 - GÜNDEM

Üreticiler Pervari balının hasadı için gün sayıyor

12:39 - GÜNDEM

Fıstıklar Kül Oldu

12:38 - GÜNDEM

Dalgıç Timi Güçlendi

12:29 - GÜNDEM

TEKNOFEST’te Avcı Drone heyecanı başladı

12:26 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

SOKAK DÜĞÜNLERİNDEN DÜĞÜN SALONLARINA

12:42 - YAŞAM

Takımlar kıran kırana mücadele ediyor

12:40 - TEKNOLOJİ

Bu proje meralara hayat verecek

12:40 - GÜNDEM

Üreticiler Pervari balının hasadı için gün sayıyor

12:39 - GÜNDEM

Tillo Türbesi Yeniden Ziyarete Açıldı

12:39 - GÜNDEM