Siirt’te ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik önemli bir yatırım daha hayata geçirildi. Kent genelindeki yol çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 1525 ton asfalt bitümü tahsisi onaylandı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nezdinde yürütülen girişimlerin ardından sağlanan destekle birlikte, il genelinde kapsamlı asfaltlama ve yol yenileme çalışmalarının hız kazanacağı belirtildi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, Siirt’in ulaşım standartlarını yükseltmek için Ankara’da yoğun temaslarda bulunduklarını ifade etti.
Gül, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şehirlerimizin altyapısını güçlendirmeye devam ediyoruz. Siirt merkezden en uzak köyümüze kadar vatandaşlarımızın ulaşımını kolaylaştıracak yatırımları sürdürüyoruz. Şehrimize kazandırılan 1525 tonluk asfalt bitümü, yol standartlarımızı daha ileri seviyeye taşıyacaktır” dedi.
Milletvekili Gül, desteklerinden dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a teşekkür etti.
Yapılan planlamaya göre asfalt bitümü;
Siirt Belediyesi ve İl Özel İdaresi’ne 300’er ton,
Pervari’ye 175 ton,
Eruh ve Şirvan’a 150’şer ton,
Baykan’a 125 ton,
Tillo’ya 75 ton,
Atabağı, Kayabağlar, Gökçebağ ve Beğendik beldelerine ise toplam 250 ton olarak dağıtılacak.
Tahsis edilen kaynakla birlikte hem kırsal bölgelerdeki grup köy yollarında hem de ilçe merkezlerindeki ana arterlerde bakım, onarım ve asfalt yenileme çalışmalarının gerçekleştirileceği bildirildi. Kent genelinde ulaşım konforunun artırılması ve lojistik altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor.
