USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım Siirt'teydi

Temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kanaat Önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşları ile düzenlenen buluşmaya katıldı.

AK Parti Genel Başkanvekili Yıldırım Siirt'teydi
09-05-2023 10:14
09-05-2023 10:46
SİİRT
Google News

Siirt'te bir düğün salonunda programda konuşan Yıldırım, "Şimdi PKK, PYD, YPG, FETÖ, Avrupa'nın en tanınmış gazeteleri, dergileri koro halinde Tayyip Erdoğan gitsin diyorlar. Tayyip Erdoğan 14 Mayıs'ta gidecek diyorlar. Tayyip Erdoğan'a 20 yıl önce siyasi yasak getirenler başarabildiler mi? Siirt eniştesine sahip çıktı mı? Yüzde 84'le Tayyip Erdoğan'ın Meclis'e gönderdiniz mi?" dedi.

"ARTIK İHA'LAR VAR SİHA'LAR VAR"

Terörün herkese kaybettirdiğini ve gençlerin umutlarını söndürdüğünü dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ne kazandı? Günün sonunda 40 bin şehit, 10 bin neredeyse vatandaşımız ömrünün baharında hayatlarını bitirdiler. Bunun üstüne de 400 milyar dolarlık servetimiz, kaynağımız bitti. Kim kazandı? Sömürgeci ülkeler kazandı. Hiçbir şey kazanmadık ama biz dedik ki bu milleti bölemeyeceksiniz, Kürt'ü Türk'e düşman edemeyeceksiniz. İşte son 20 yıldır kalkınma alanında Siirt'te batıya yaptıklarımızın tam üç katı yatırım yaptık. Niye 3 katını yaptık? Çünkü terör yüzünden buralara yatırım yapamadık. Geçmiş yılların açığını şimdi kapadık. Ama terörün artık kökünü kazandık. Artık terörü arkasında bulunan, onların ipini elinde bulunduranlara da söyleyecek sözümüz var. Yapacak gücümüz var. İHA'larımız, SİHA'larımız, uçaklarımız, helikopterlerimiz düşmana korku dostlarımıza da güven veriyor."

Türkiye'de yol, hastane, köprü, TOKİ evleri ve altyapı çalışmalarını dile getiren Yıldırım, sıra insana daha fazla yatırım yapmaya geldiğini bildirdi.

"Binanın, yolun altyapının bir ömrü vardır. 100 sene en fazla ama insana yapılan yatırım nesilden nesile devam eder. Artık güvenlik sorunumuz olmadığına göre terör sorunu olmadığına göre milletimizi şahlanarak ayağa kalkma zamanıdır." ifadelerini kullanan Yıldırım, söyle devam etti:

"HİZMET İNSAN İÇİNDİR"

"Şrnak'tan geliyoruz. Gabar dağından, Cudi dağından, Kato'dan... Besler Dereler'de terör kol geziyordu. Cudi'de tünelleri, yolları yaparken 90 sefer şantiyemiz yakıldı. İşçilerimiz katledildi ve yine Cizre'de havalimanı yaparken yine iş makinaları yakıldı, çalışanları katledildi. Ama gelin görkünki havaalanı bitti, bir baktım onlar daha önce geldi indiler. Vay anasını. Olsun. Biz ne diyoruz; hizmette siyaset olmaz. Hizmet insan içindir. Bizim liderimiz, bize destek olursa da olmasa da bu millete hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur derler. İnsana hizmet halka hizmet halka hizmet şiarıyla geliyoruz."

Erdoğan'ın kendisine, "Ben de her gün üç il geziyorum orada gidemedim sen git, ama kulağım Siirt'te olacak, Siirt'in sonuçlarında olacak ondan sonra inşallah en kısa zamanda Siirt'e geleceğim. dediğini aktaran Yıldırım, "Onun için bir kez daha soruyorum, eniştenizi ele güne karşı, terör örgütlerine karşı, gitmesini isteyen Avrupalılara karşı sahiplenecek misiniz? 14 Mayıs'ta en güçlü desteği verecek misiniz? Allah bahtınızı açık eylesin gününüz mübarek olsun. Bir olalım iri olalım diri olalım kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım." dedi.

Programda AK Parti Siirt milletvekili adayları da konuştu.

SEÇİM LOKALİNE GİTTİ

Yıldırım, Siirt'teki temasları kapsamında Güres Caddesi'nde vatandaşları ziyaret etti.

AK Parti Seçim Bürosu'nu ziyaret eden Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 14 Mayıs'ta önemli bir seçim için sandık başına gideceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Aralık 1997'de Siirt'te vatandaşlara hitap ederken okuduğu Ziya Gökalp'e ait bir şiir nedeniyle yargılandığını ve hapis cezasına mahkum edildiğini anımsatan Yıldırım, 2003'te yapılan ara seçimlerde AK Parti Siirt Milletvekili Adayı Mervan Gül'ün istifa ederek, yerini Erdoğan'a verdiğini anlattı.

O dönemde Siirt halkının "Yiğit düştüğü yerden kalkar" dediğini vurgulayan Yıldırım. "Dediniz ki, 'Enişte, reis, sen üzülme. Yiğit düştüğü yerden kalkar' ve Siirt üstüne düşenin fazlasını yaptı, Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları da bunu karşılıksız bırakmadı. Bölgemizin, illerimizin, Güneydoğu'muzun kabusu haline gelen terörü bitirdik mi gençler? Sizin kardeşlerinizi dağa çıkaranlara dersini verdik mi? Onlara en güzel cevabı pazar günü sandıkta vereceksiniz." diye konuştu.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından yapılan açıklamalara dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayları açıklanır açıklanmaz hep bir ağızdan Kandil'den PKK, Suriye'den PYD/YPG, Amerika'dan FETÖ, bunlar yetmezmiş gibi Avrupa'nın en ileri gelen gazeteleri, dergileri koro halinde, 'Bu sefer Recep Tayyip Erdoğan seçilemeyecek, kaybedecek' diye çağrı yaptılar. Pazar günü vereceğiniz oylar onlara en güzel cevap olacak."

Terör örgütü PKK'nın gençlerle ilgili bir derdinin olmadığını dile getiren Yıldırım, Kürtlerin de Türklerin de Arapların da terör örgütü PKK gibi bir belası olduğunu söyledi.

"ANNELERİN GÖZLERİNİN YAŞLARI DİNECEK,"

"Aramıza giren bu eli kanlı terör örgütlerini aramızdan kaldırıp attık. Milletimizle buluştuk, Siirt'le buluştuk." diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Şırnak, Hakkari, Van, Mardin, Batman, Diyarbakır, Bingöl ve Bitlis'le buluştuk. Elhamdülillah yurdun her köşesinde artık barut kokuları değil, güller açıyor. Cudi'de, Kato'da, Besler Dereler'de güller açıyor. Çünkü Besler Dereler'den Pervari üzerinden Van'a giden yolu da yapıyoruz, onu da yakında bitireceğiz. Annelerin gözlerinin yaşları dinecek, gençlerimizin bahtları açılacak. Bu kan emicilere, bu emperyal ülkelerin maşalarına Siirt geçit vermeyecek ben buna inanıyorum. Gelecek Türkiye'nin, gelecek Siirt'in, gelecek gençlerindir. Artık terörün işi bitmiştir, bir daha bu topraklarda ayağımıza bağ olmayacaklar kardeşleri kardeşlere kırdıramayacak."

AK Parti Kadın Kolları Seçim Bürosu'nu da ziyaret eden Yıldırım, burada vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ