USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TESİSİNDE TAM MESAİ

Proje kapsamında 6 yıl önce kurulan ve 10 milyon avroya mal olan Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi'nde yaklaşan hasatla hummalı bir çalışma başlıyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK TESİSİNDE TAM MESAİ
04-08-2023 10:56
04-08-2023 10:57
SİİRT
Google News
Yıllık ortalama 30 bin ton üretilen Siirt fıstığının işlenip yurt içi ve yurt dışına pazarlanması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Birliği iş birliğinde proje yürütülen tesiste, üretilen fıstıkların markalaşması da sağlanıyor.
Valilik bünyesinde faaliyet gösteren, günlük 20 ton fındık işleme ve paketleme kapasitesine sahip tesisteki laboratuvarda "aflatoksin" analizi yapılıyor. Analizin ardından işlenerek "Fistalora", "Anadolce" ve "Siirt'ten" markalarıyla paketlenen Siirt fıstığı, yurt içindeki marketlerin raflarında yerini almasının yanı sıra bugüne kadar Almanya, Hollanda, Romanya, Belçika ve Çin'e ve birçok ülkeye ihraç yapılıyor. Üreticiden aldığı fıstığı işleyen tesis ayrıca fason işleme hizmeti de veriyor. 
Vatandaşlar, tesisin Siirt için hatta bölge ve ülke için çok önemli olduğunu belirterek, "Bu Tesis üreticilerin de işlerini kolaylaştırıyor. Fıstıkların burada çeşitli aşamalardan geçerek talebe göre çifte kavrulmuş olarak işlendikten sonra üreticilere veriyor. Bunu fıstığın kalitesini artırıyor aynı zamanda markalaşmasını ve isteyenlerin büyük firmalara mal vermesine olanak sağlıyor." dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ