USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Aybar giriş yaptı: İstanbul'da yoğun kar yağışı öncesi olağanüstü hazırlık!

İstanbul'da günlerdir uyarısı yapılan kar yağışı kentin kuzey ilçelerinde başladı. Aybar sistemi etkisini gösteriyor. Karla mücadele için çalışmalar başladı, sefer iptal haberleri geldi. Kentte eğitime de 2 gün ara verildi.

Aybar giriş yaptı: İstanbul'da yoğun kar yağışı öncesi olağanüstü hazırlık!
09-03-2022 15:13
Google News

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, çarşamba günü ilk saatlerden itibaren Doğu Anadolu'da görülecek karla karışık yağmur ve kar yağışının, Elazığ ve Tunceli'nin yüksekleri ile Erzincan, Muş, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Şırnak'ın doğusu ve Hakkari’de kuvvetli, yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışı etkisini artırıyor! Birçok ilden kar tatili haberi geldiKar yağışı etkisini artırıyor! Birçok ilden kar tatili haberi geldi

Son Dakika: İstanbul'da okullar tatil edildiSon Dakika: İstanbul'da okullar tatil edildi

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle 205 sefer iptal edildiİstanbul'da kar yağışı nedeniyle 205 sefer iptal edildi

Güneydoğu Anadolu'da ise kuvvetli yağış bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanağın Adıyaman, Siirt, Şırnak ile Diyarbakır, Şanlıurfa ve Batman illerinin kuzeyinde yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yağışların, cuma günü zamanla etkisini kaybetmesi bekleniyor.

ARNAVUTKÖY'DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da kar yağışı başladı. Kar, Arnavutköy Kuzey Marmara Otoyolu ve Yassıören Mahallesi'nde kendini gösterdi.

EĞİTİME 2 GÜN KAR MOLASI

İstanbul Valiliği, kentte etkili olacak kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildiğini açıkladı.

METEOROLOJİ'NİN 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

İSTANBUL'A SİBİRYA KÖKENLİ SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

İstanbul Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor. Karadeniz üzerinden giriş yapması beklenen sistemle sıcaklıkların çarşamba akşam saatlerinden itibaren sıfır ve altına gerileyeceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli kar yağışı geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kuzeyli rüzgârların Karadeniz üzerinden geçerken, nemle beslenecek olması sebebiyle, 4-5 gün süresince etkili olacak kar yağışının ocak ayında yaşanan yağışa yakın kar kalınlıkları oluşturabileceği öngörülüyor.

YOLA ÇIKACAKLARA UYARIDA BULUNULDU

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri de Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde (Tokat, Gümüşhane, Bayburt ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinin iç ve yüksek kesimlerinde) aralıklarla kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışının olacağı tahmin ediliyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde ise Konya'da, çarşamba gününden cuma sabah saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli kar yağışın etkisini göstereceği öngörülüyor. Sürücülerin, başta Konya-Antalya kara yolu olmak üzere ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.