USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
SAĞLIK

Bekerecioğlu GAÜN Hastanesi’nde göreve başladı

Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu Gaziantep Üniversitesi Hastanesi bünyesinde göreve başladı.

Bekerecioğlu GAÜN Hastanesi’nde göreve başladı
09-08-2023 10:46
Google News

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında yaptığı başarılı operasyonlarla adından söz ettiren Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu görevlendirme ile haftanın iki günü GAÜN Hastanesi bünyesinde hizmet vereceğine dikkat çekti.

Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu GAÜN Hastanesi bünyesinde göreve başlamasıyla ile ilgili, “ Gaziantep Üniversitesi bizim yuvamız. Yaklaşık 12 sene önce buradan ayrıldım. Tekrar yuvaya dönmek, dostların arasında bulunmak mutluluk verici. Gaziantep Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurucu hekimlerinden biri benim. 1999 yılında bilim dalımızı faaliyete geçirmiştik. Hastanemizin eski Kolejtepe binasından 2000 yılında mevcut yerimize taşıdıktan sonra Mustafa Tercan hocamızla birlikte bölümün oluşmasına katkıda bulunduk. Bir süre sonra ülkemizin farklı şehirlerinde hizmet verebilmek amacıyla dağılmak durumunda kaldık. Ben de Konya’da görev yapmaya gittim. Sonrasında Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde görevime devam ettim. Gaziantep Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda bir iş yükü söz konusu. Sayın Recep Anlatıcı hocamızın bu yükün altından tek başına kalkması mümkün değildi. Sayın hocamız elinden gelen gayreti fazlasıyla gösteriyor ancak tek başına bu durum çok zorlayıcı oluyor. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın hocamız ile bu durumu çözebilmek adına bir araya geldik. Geçici bir görevlendirme ile buraya nasıl destek verebiliriz bu durumu istişare ettik. Bu istişare sonrası haftanın 2 günü olacak şekilde Pazartesi ve Salı günleri yuvamız olan GAÜN Tıp Fakültesi bünyesinde göreve başladım” ifadelerine yer verdi.

Bekerecioğlu sözlerine, “Biz buraya iş yapmak, üretmek, hizmet sunumunun bir ucundan tutmaya geldik. Sayın Rektörümüz ve Sayın Başhekimimiz bize her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Bizler de onları mahcup etmemek adına neler yapabiliriz bunların planlaması içerisindeyiz. Türkiye’deki kamu hastaneleri plastik cerrahi uzmanları ile ilgili sıkıntı yaşanmakta. Kamuda plastik cerrahi hekimi bulmak zorlu. Bir talep patlaması söz konusu. Kamu bu talebi karşılamakta zorlanıyor bu nedenle hekimlerimiz özel kurumlarda hizmet veriyor. Kamuda plastik cerrahi hekimi bulmakta zorluk yaşandığı için hizmette aksaklıklar, gecikmeler olabiliyor. Biz bu durumu ortadan kaldırmak için çabalamaktayız” şeklinde devam etti.

BEKERECİOĞLU: İŞİ EHLİNE YAPTIRIN

Estetik ile ilgili birçok güncel yaklaşımın olduğuna dikkat çeken Bekerecioğlu, “Plastik cerrahinin yelpazesi oldukça geniş. Bizler Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanıyız. Rekonstrüksiyon; yara, yanık, trafik kazaları, doğumsal anomaliler, deri kanserleri vb. işlemleri kapsayan geniş bir yelpaze. Benim özel ilgi alanlarımdan biri de yara iyileşmesidir. Kadrolu olarak görev yaptığım Sütçü İmam Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de iki yerde olan Yara İyileşmesi Bilim Dalı da kurduk. Burada da yara hastalarına bakacağız. Rekonstrüksiyon travmalara da bakacağız. Bunun yanında insanların estetik taleplerini de karşılayacağız. Bu taleplerle ilgili ayrı bir birim oluşturuyoruz. Farklı bir oda tahsis edilecek, iç dizaynı tamamlandıktan sonra hizmete başlayacağız. Estetik diyince insanların aklına ilk olarak dolgu ve botoks geliyor. Bu işlemleri birçok kişi yapıyor. Merdiven altı yerler de oldukça fazla. Biz bu gibi işlemleri işin ehline yaptırın diyoruz. Branşımız estetik cerrahi. Bu işin uzmanları bizleriz. Bu talepleri karşılayacak durumdayız.

Estetik ile ilgili güncel yaklaşımlar söz konusu. Günümüzde dolgu malzemesi olarak insanın kendi dokusundan özellikle yağ dokusundan alınarak dolgu yapılabiliyor. Ben bu yöntemi çok sık kullanıyorum. Burada da o sistemi oluşturuyoruz, yakın zamanda yapmaya başlayacağız. Yağdan elde ettiğimiz dolguları ve ondan elde ettiğimiz kök hücreyi insan vücuduna uygulayarak hem eksiği gideriyoruz, hem dolgu işlemi yapabiliyoruz hem de cildi gençleştirip yenileyebiliyoruz. Genital bölge, göğüs dokusu dâhil her yerde bu işlemi uygulayabiliyoruz. Bu yöntemi de uygulayarak GAÜN Hastanesi bünyesinde insanlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. 

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ