USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Çalışkan’dan Seçim Atmosferi Değerlendirmesi

 CHP Hatay Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan TV5’te ve Serbest TV’de seçime günler kala seçim atmosferini değerlendirdi. Çalışkan, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade ederek, rahat bir seçim çalışması yürütü

Çalışkan’dan Seçim Atmosferi Değerlendirmesi
10-05-2023 18:46
Google News

Çalışkan’dan Seçim Atmosferi Değerlendirmesi

Hatay

 CHP Hatay Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan TV5’te ve Serbest TV’de seçime günler kala seçim atmosferini değerlendirdi. Çalışkan, uzun yıllardır siyasetin içinde olduğunu ifade ederek, rahat bir seçim çalışması yürütüyoruz ifadelerini kullandı.

TV5 ve Serbest Tv’de programına katılan Çalışkan, Saadet Partisi’nin etkin olduğu bir hükümetin Türkiye yararına olacağını dile getirdi. Çalışkan, ülke gündemindeki gerginliğin ise suni olduğunu dile getirdi.

SAADET PARTİSİ DENGE UNSURUDUR

Çalışkan konuşmasında, “Saadet Partisi'nin etkin olduğu hükümetin varlığı Türkiye'nin yararınadır. Bürokrat kesimlerden de partimize yaklaşımlar var. Seçim bölgelerinde insanların Saadet Partisi'ne teveccühünün bugüne kadarkinden çok daha yüksek olduğunu görüyoruz.

Halk bugüne kadar her türlü partiyi gördü. Kendilerine yönelik dayatmalara karşı tavırları değişti. Bürokrat kesiminde bile Saadet Partisi’ne yakınlaşmalar ve görüşmelerin artması gibi gelişmeler görüyoruz. Birçok bürokrat Saadet Partisi’nin etkisinden kaynaklı olarak gerçekleşiyor. Seçim ülkelerinde bürokrat kesiminin Saadet Partisi’ne bakışı denge unsuru olacağından ötürü kaynaklanmaktadır” dedi.

HATAY’DA PLANSIZLIK VAR

Serbest TV’de de konuşan Çalışkan, Hatay’daki son gelişmeleri anlattı. Hatay’da öngörüsüzlük ve plansızlık üzerine kurulu bir çalışma sürdüğünü dile getiren Çalışkan, “İnsani bir felaketin olduğu bir ortamda siyasi çekişmelerin ikinci plana atılması gerekiyordu. Hatay’da seçim atmosferi için gerekli çalışmaların sürdüğünü dile getirebilirim ama seçim atmosferi olduğunu söyleyemem. İnsanlar acı içindeyken oy ister gibi yaklaşım doğru değildir.

Aldığımız bilgilere göre oy kullanımı bir önceki dönemdeki yerlerde yapılacağı bilgisi verildi. Bu bilgiler doğrultusunda Hatay seçmenini oy kullanmaya davet ediyorum. İl dışında bulunan seçmen kaydının Hatay’a gelip gelemeyeceği ise belirsiz ve rakamlar konuşuluyor” şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN: MİLLET İTTİFAKI İLE TÜRKİYE KALKINACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili adayı olan Necmettin Çalışkan seçim çalışmaları kapsamında muhtarlar ve yerel basın mensupları ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Çalışkan buluşma sonrası yaptığı konuşmada Hatay’daki vekillerin Hatay sorunlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

 Dörtyol’da konuşan Çalışkan, “Bende Saadet Partisi adına CHP listeleriyle halkımızın karşısına çıktım. Net olarak ifade etmem gerekir ki; buradaki duruşumuz halkımızın arasında katman gözetmeksizin bütün halkı kucaklamaktır” ifadelerini kullandı.

MUHTARLAR VATANDAŞ İLE KAMUNUN BULUŞTUĞU İLK KİŞİDİR

Muhtarlar buluşması kapsamında konuşan Çalışkan, “Seçim kampanyası kapsamında tüm ilçelerimize ve köylerimize ulaşma gayretinde olduk. Muhtarlarımızla konuştuk. Muhtarlık halka en hızlı açılan kamu kapısıdır. Vatandaşın ilk çaldığı devlet kapısı muhtardır. Muhtarlarımız devlet ve millet arasında en önemli araçtır.

Muhtarlarımız halkın gözü kulağıdır. Basında bu görevi aynı şekilde yerine getirir. Basın olarak vicdan ve fikir özgürlüğüne rağmen birçok meslektaşımızın cezaevinde olduğu üzücü ve herkesin malumudur. Fikri açıklayana ceza veremiyorlar ama yayınlayana ceza veriyorlar bu akıl tutulmasıdır. İşte bu ortamda 14 Mayıs seçimleri birçok açıdan bir milat ve dönüm noktası olacaktır.”

MİLLET İTTİFAKI İLE TÜRKİYE İYİ OLACAKTIR

2017’den sonra partilerin bloklar halinde hareket etme durumu doğdu. Saadet Partisi’nin içinde olduğu Millet İttifakı ise 6 yıllık süren bir çalışmanın sonucu olarak seçimlerde ortak hareket etme kararı aldı. 6 partinin bir araya geldiği yapı inşallah seçimleri kazanarak ülkemize yeni baharlar yaşatacaktır. Birleşe birleşe kazanacağız ve Hatay hakkını alacağız.

Biz siyasette uzun süredir yorulmuş durumdayız. 20 yıldır işbaşında olan iktidar günahı ve sevabı ile görevini tamamladı. Yeni dönemde yarım kalan hizmetleri de millet ittifakı tamamlayacak. İktidar 20 yıllık yorgunluğu ile bir kenara çekilmeli ve iktidar değişikliği gerçekleşmelidir. İktidar değişimi inşallah Türkiye ile iyi olacaktır. Millet İttifakı ile iyi olacaktır.” dedi.

HATAY’IN VEKİLİ İLİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKMALIDIR

Seçimin ayrıca bir referandum olduğunu dile getiren Çalışkan, “Tek kişi ile ortak akıl arasında yönetimin referandumunu yapacağız. Kamuoyuna yansıdığı gibi seçimlerin savaş yapılıyormuş gibi gösterilmesini üzüntü ile izliyoruz. Ülkemiz binlerce yıldır olduğu gibi 14 Mayıs sonrasında da birlikte yaşayacaktır. Bu hafta sonu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimini adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu kazanacağını umuyoruz. Ortak akılla Türkiye'ye hizmet edecektir.

Hatay yıllardır sahipsiz bir şehir. Maalesef milletvekillerimiz görevlerini yaptığını düşünüyor ama bir vekil ilinin sorunlarına sahip çıkmalıdır. Hatay’ın diğer illerden daha fazla sorunları olduğunu da hepimiz biliyoruz. Suriye savaşı, depremin en çok hasarı gören il olan Hatay her zaman üvey evlat muamelesi görmüştür. İnanıyorum ki; CHP listesinin Hatay’ın makus talihini yenecektir.” şeklinde konuştu.

ÇALIŞKAN: BARIŞIN TEMİNATI MİLLET İTTİFAKIDIR

CHP Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan, mahalle ve ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Gittiği her yerde büyük bir coşku ve heyecanla karşılaştığını dile getiren Çalışkan, “cadde cadde, mahalle mahalle, ilçe ilçe, dalga dalga geliyoruz” dedi.

14 Mayıs seçimleri kapsamında ziyaretlerini sürdüren Çalışkan, hem vatandaşlarla bir araya geliyor hem de STK ziyaretleri kapsamında yatırımcıların sorunlarını dinliyor.

MAHALLE HALKINDAN SEVGİ SELİ

Ziyaretler kapsamında mahalle ziyaretlerini de sürdürün Çalışkan, “Aşağıoba ve Çekmece mahallelerimizde de hakkını almaya hazırız. Bu güzel, samimi ve verimli programda bize destekleriyle güç veren kıymetli hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Halkımız bize gösterdiği sevgi ve samimiyetle Tek adam tarafından mı yönetilmek istiyoruz yoksa ortak akıl ve demokratik usulle herkesin temsil edildiği bir yapıyla mı? Sorusunun da cevabını vermiş oldu. İklimimiz değişiyor” dedi.

BARIŞIN TEMİNATI MİLLET İTTİFAKIDIR

Çalışkan, “Görüyoruz ki vatandaşımız hemen her konuda değişim istiyor. Bu değişimlerin en büyük sebebi 22 yıllık AK Parti iktidarının yorgun olması, tükenmiş olması. Bir bakıyorsunuz vatandaşı hain ilan etmişler, bir bakıyorsunuz vatandaşı taşlamışlar, bir bakıyorsunuz iftira atmışlar.

Geçtiğimiz gün Erzurum’da yaşananlar AK Parti iktidarının yorgunluğunu ve hazımsızlığını gösteriyor. Bu hazımsızlıkların en büyük sebebi de halkın değişim istemesidir. Halkımız değişim için ses yükletiyor, hakkını arıyor, adaleti arıyor ama bir grup halkımızı taşlıyor.

Demokrasi de bu görülmüş bir şey değildir. Bir yandan bakıyorsunuz İçişleri Bakanı olayın sorumluluğunu alacağına fiziki şiddetin karşısında olacağına İmamoğlu’nu provokasyonla suçluyor. Halkımız kavgadan, gürültüden yoruldu. Barışı arıyor. Barışın teminatı ise 1974’te olduğu gibi Saadet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi ile diğer partilerimizle birlikte Millet İttifakı’dır” Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Kaynak: vizyonhavadis.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ