USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
DÜNYA

Che Guevara'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran, hayatını kaybetti

Küba devriminin önderlerinden, Arjantinli devrimci Ernesto Che Guevara'yı öldüren silahın tetiğini çeken asker olarak adı tarihe kazınan Mario Teran'ın uzun bir hastalık döneminin ardından öldüğü açıklandı.

Che Guevara'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran, hayatını kaybetti
11-03-2022 04:38
Google News

Küba Devrimi'nin önderlerinden Che Guevara'yı öldüren silahın tetiğini çeken asker olarak adı tarihe kazanan Mario Teran'ın uzun bir hastalık döneminin ardından öldüğü açıklandı.

1967 yılında Che'yi yakalayan grubun başındaki emekli General Gary Prado'nun infaz emri vermesinin ardından bölüğün çavuşu olan Mario Teran'a infaz görevi verilmişti.

 1967 yılında Bolivya askerleri, Che Guevera'yı yaralı halde yakaladı. İnfaz görevi verilen Teran o günü "Hayatımın en kötü anıydı. Che'yi çok çok büyük gördüm, gözleri parlıyordu. Üzerime geliyor gibi hissediyordum. Gözlerini bana sabitlediğinde başım döndü. Bana 'Sakin ol ve iyi nişan al, yalnızca bir adam öldüreceksin" dedi. Kapıya doğru bir adım geri attım, gözlerim kapadım ve ateş ettim' diye anlatmıştı.

Che Guevara'nın biyografisinde Teran'ın ilk atışında ıskaladığını ancak daha sonraki atışlarında Che'yi göğsünden vurduğu belirtilir.