Geçmiş dönemde yaşanan onlarca boğulma olayları dikkate alınarak Botan Çayı'nda göre yapacak bir sahil güvenlik birimi ya da ekibinin kurulması bekleniyor.
Gazetemize konuşan vatandaşlar, her yıl onlarca boğulma olaylarının yaşandığı Botan Vadisinde son dönemde Siirt Belediyesi itfaiye müdürlüğü bünyesinde kurulan dalgıç ekibinin çok isabetli bir karar olduğunu söylerdi.
Ancak daha fazla tedbirin alınmasının zamanının geldiğini dile getiren vatandaşlar, "sadece dalgıç ekibiyle bir sıkıntının önüne geçemezsiniz. Serinlemek için suya giren insanların cansız bedeniyle artık karşılaşmak istemiyoruz, bu amaçla daha ciddi tedbirlerin alınmasının zamanı geldi. Özellikle Ilısu barajıyla Siirt'in dört bir yanı suyla çevrili noktaya geldi. Havalar da ısınınca çocuk ve gençler serinlemek için sulara giriyor bu da tehlikeye davetiye çıkarıyor. Tedbir amaçlı bölgede halkı uyarıcı ve suya girmesini önleyecek bir sahil güvenlik biriminin kurulması gerekir. Bu gerek jandarma gerekse emniyete ve diğer kurumlar bünyesinde olabilir. "diye konuştu.
