USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
YAŞAM

Fehim Adak Vefat Yıldönümünde Mardin’de Anıldı

Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın yakın yol arkadaşı, eski bakan Fehim Adak, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin Cihannüma tarafından vefat yıl dönümünde düzenlenen programla anıldı.

Fehim Adak Vefat Yıldönümünde Mardin’de Anıldı
10-02-2024 09:54
Google News

Yoğun bir katılımla düzenlenen Mardin’in Değeri Anma Programı Mardin Artuklu Üniversitesi AKM’de gerçekleştirildi.

Anma Programına Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak, İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Kurt, İlçe Belediye Başkanları, Siirt ve Diyarbakır Cihannüma Yöneticileri, kamu, sivil toplum, siyaset kurumlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Program açış konuşmaları Mardin Cihannüma İl Başkanı İmran Tekin, Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Kurt ve Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar tarafından yapıldı.

 MAÜ Rektörü Özcoşar: “Fehim Adak Kimliğinin İki Önemli Bileşeni Mardin ve Ahlaktan Beslenen Üretimdir”

Fehim Adak kimliğinin çok önemli iki bileşeninin olduğunu bu bileşenlerden birincisinin Mardin olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Fehim Adak’ın Mardin’i ikame eden ayakta tutan sürekliliğini sağlayan beşeri kıymetlerden birisi olduğunu söyledi.

Mardin tarihine adını yazdırmış en önemli beşeri kıymetlerden olan Fehim Adak’ın Mardin kimliğini en görünür şekilde temsil ettiğini belirten Rektör Özcoşar, herkesin saygıyla muhabbetle andığı Fehim Adak’ı Fehim Adak yapan şeyin dönemin yakın tanıklarının anlatımlarıyla kuş uçmaz kervan geçmez denilen yerlere gitmesi ve herkesin hayatına dokunması olduğunu ifade etti.

Fehim Adak kimliğinin ikinci bileşeninin, ahlak ve maneviyattan beslenen bilgi ve üretim anlayışı olduğunun altını çizen Rektör Özcoşar konuşmasının sonunda Mardin’in beşeri kıyametlerinin artması temennisinde bulunarak anma programının hazırlanmasında emek veren arkadaşlarına ve bütün katılımcılara teşekkür etti.

 Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Kurt: “Fehim Adak İslam Dünyasının Bir Değeridir”

Medeniyetlerin beşiği olan Kadim Şehir Mardin’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Kurt, Fehim Adak’ın Mardin’in olduğu kadar Türkiye’nin ve İslam dünyasının bir değeri olduğunu belirtti. Vefa varsa yoktur veda diyen Kurt, Mardin’, Türkiye’ye ve İslam dünyasına adanmış bir ömür olan Fehim Adak’ı anma programına katılmış olmaktan büyük şeref duyduğunu aktararak Fehim Adak’ın ülkemizin ve İslam dünyasının önünü açan öncülerden olduğunu, görevi gereği ziyaret ettiği islam ülkelerinde insanların Fehim Adak’ı tanıdığını ve hayırla andığını gördüğünü anlattı.

Fehim Adak’ın sadece Mardin’in değil gönül coğrafyamızın bir değeri olduğunu hatırlatan Kurt, şehirlerin değerlerini/değerlilerine vefanın Cihannüma önceliklerinden olduğunu söyleyip çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

 MAÜ İslami İlimler Fakültesi Kuranı Kerim Okuma ve Kıraat Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Mehmet Emin Beliktay’ın gerçekleştirdiği Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda Fehim Adak için hazırlanan sinevizyon, izleyicileri hem gülümsetti hem de duygulu anlar yaşattı.

 Anma Programında Fehim Adak Her Yönüyle Konuşuldu

Anma programı Farklı Yönleriyle Fehim Adak paneliyle devam etti. AK Parti Mardin Milletvekili TBMM Katip Üyesi ve Fehim Adak’ın oğlu Dr. Muhammed Adak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, 70’li yıllardan itibaren Fehim Adak’ın yol arkadaşları Abdurezzak Sağlam ve İsmail Düzgün panelde konuşmacı olarak yer aldı.     

Mardin Milletvekili Dr. Muhammed Adak Fehim Adak’ın aile yönünü, İstanbul Milletvekili Doğan Bekin Fehim Adak’ın siyasi yönünü, Fehim Adak’ın yol arkadaşı Abdurezzak Sağlam dava arkadaşlığı yönünü, gençlik yıllarından itibaren Fehim Adak’la birlikte olan İsmail Düzgün de onun hizmet yönünü anlattı.

Her Yönüyle Fehim Adak Panelinin moderatörlüğünü Eğitimci Yazar ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Mehmet Baki Öztürk yaptı.

Panelin ardından günün anısına Farklı Yönleriyle Fehim Adak moderatörü ve panelistlerine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Cihannüma Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Kurt ev Cihannüma Mardin Başkanı İmran Tekin tarafından tablo takdiminde bulunuldu.

 Salonda bulunan izleyicilerin söz alıp Fehim Adak ile ilgili hatıralarını anlattığı Serbest Kürsü, Hatıralar, Anlar, Anılar bölümünün ardından İmam-Hatip Mahmut Yiğit’in Duasıyla program sona erdi.

 

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ