USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
GÜNDEM

Fener Alayıyla Cumhuriyet Coşkusu Siirt’i Aydınlattı

Siirt’te Cumhuriyet’in ilanının 102. yılı, büyük bir coşku ve gururla kutlandı. Kent merkezindeki Güres Caddesi, binlerce vatandaşın katılımıyla adeta kırmızı-beyaz renklere büründü.

Fener Alayıyla Cumhuriyet Coşkusu Siirt’i Aydınlattı
29-10-2025 10:39
29-10-2025 10:42
SİİRT
Google News

 Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andı.

Fener alayı yürüyüşü, Siirt Valisi Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya’nın öncülüğünde gerçekleştirildi. Yürüyüşe AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Cumhuriyet, birlik ve beraberliğimizin en güçlü sembolüdür”

Yürüyüş boyunca ellerde meşaleler, dillerde marşlar vardı. 7’den 70’e herkes, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 102. yaşını coşkuyla kutladı. Vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Güres Caddesi’ni adeta kırmızıya boyarken, “Ne mutlu Türküm diyene” ve “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları uzun süre yankılandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ