USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
POLİTİKA

Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Çetin"2002 Ruhu ile çalışacağız"

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na sürpriz bir şekilde atanan Murat Çetin, atama sürecini ve tüm gelişmeleri anlattı. Çetin, İl Başkanlığı gibi bir düşünceye sahip olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirleri sonuc

Gaziantep Ak Parti İl Başkanı Çetin
07-07-2023 15:42
Google News

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı’na sürpriz bir şekilde atanan Murat Çetin, atama sürecini ve tüm gelişmeleri  anlattı. Çetin, İl Başkanlığı gibi bir düşünceye sahip olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takdirleri sonucu bu göreve layık görüldüğünü ifade eden Çetin, “ Bana inanan bana güvenen başta Cumhurbaşkanımız olan hiç kimseyi mahcup etmeyeceğim. 2002 Ruhunu tüm teşkilat ve tüm halkımızla beraber yeniden yakalamak için gece ve gündüz çalışacağız” dedi.

Gaziantep Ak Parti İl Başkanlığı’na sürpriz bir şekilde Murat Çetin atandı. Atama bir zat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mülakatından sonra gerçekleşti.

6 Şubat Depremini en ağır acıyla yaşayan Gaziantepli iş insanı Murat Çetin, depremde eşini ve oğlunu kaybetti. Kendisi ve kızı enkazdan yaralı olarak kurtarıldı. Ak Parti kurucu il başkan yardımcılığı yapan 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan Çetin, aynı zamanda Gaziantep Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği bulunuyor.

Murat Çetin, atama sonrası Yaşanan süreci ve tüm gelimleri anlatan Çetin, gelecekle ilgili nelere yapacağının da ipuçlarını verdi.

BENİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

İl Başkanı Murat Çetin, atama sürecinin nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

“Partimizin Bölge Koordinatörü Hakan Kahtalı, Gaziantep’te il başkanlığı için çeşitli görüşmelerde bulunmuş. Sayın Kahtalı, beni aradı ve benimle görüşmek istediğini söyledi. Ben de eczacı olan kızım için İstanbul’da bulunuyordum. Gaziantep’te olmadığımı istesem de şuan Gaziantep’e gelmemin imkansız olduğunu söyledim. Bilahare Ankara’ya birbirinden değerli üç arkadaşımızı çağırdılar. Bana da perşembe günü saat 14’de Genel Merkez’de adaylar ile mülakat yapacak mutlaka gelmem gerektiğini söylediler. Ben de Ankara’ya gittim ve diğer üç arkadaşımla mülakata girdik.”

CUMHURBAŞKANI BİZZAT TAZİYE GELMİŞTİ

Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili deprem anekdotunu da hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah hiç kimsenin başına vermesin, 6 Şubat depreminde eşimi ve oğlumu kaybettim. Onların cenazelerinin çıktığı enkazda ben ve kızım yaralı olarak kurtarıldık. Sayın Cumhurbaşkanımız Gaziantep’e bizzat gelerek taziyelerini bildirdi. Mülakat esnasında da o acı günleri bir daha andık. Eşim ve çocuğum beraber depremde hayatını kaybedenler için bir kez daha mülakat esnasında Fatiha okuduk. Diğer adaylardan uzun bir görüşmemiz oldu. Bunun da sebebi 6 Şubat Depreminde bizlerle beraber acılarımıza ortak olmasıydı”

2002 RUHU ÇAĞRISI

Ak Parti İl Başkanı Murat Çetin, en son çağrılan aday olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile samimi bir diyalog yaşadıklarını kaydetti.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın 2002 Ruhu’na vurgu yaparak, elbirliğiyle onu tekrar yakalamamız gerektiğini ifade etttiğini belirten Çetin, şunları söyledi;

“ Ben de zatıalilerine il başkanı her kim olursa olsun bu ruhu yeniden yakalanması için gece gündüz çalışacağımıza söz verdim.”

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZZAT KENDİLERİ ATAMAYI BİLDİRDİ

İl Başkanı Murat Çetin, Ankara’ya kendisiyle beraber İl Başkanı Ertuğrul Teymur, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Halil Uğur, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz mülakata alındığını belirtti.

Çetin, mülakatlar bittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 adayı da birlikte çağırdığını belirterek, şunları söyledi: 

"Cumhurbaşkanı birbirinden değerli üç arkadaşımla birlikte tekrar Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıktık. Cumhurbaşkanımız, il başkanlığına Murat Çetin kardeşimizi atadık. Sizler ve bizlerde Murat Çetin kardeşimize görevinde yardımcı olacağız.”

Murat Çetin, herkes gibi kendisinin atanmasının sürpriz olduğunu ama kendisini bu göreve layık gören başta Cumhurbaşkanımızı ve diğer büyüklerimi mahcup etmeyeceğini kaydetti.

MURAT ÇETİN KİMDİR

Gaziantepli iş insanı Murat Çetin, evli ve 2 çocuk babasıydı. 6 Şubat Depreminde eşi ve oğlunu kaybetti. Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren Ak Parti saflarında yer alan bir isim. Kurucu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ak Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Murat Çetin, aynı zamanda Eski İl Genel Meclis Başkanlarından Mehmet Çetin ile amca çocukları.

Kaynak: KentHaber27.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ