USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
EKONOMİ

Gençlere 250 Bin Lira Destek

Siirt’te Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, gençlerin evlilik sürecinde desteklenmesi amacıyla uygulanan “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ni vatandaşlara anlatmak için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Gençlere 250 Bin Lira Destek
03-09-2026 11:45
SİİRT
Google News

Siirt’te Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, gençlerin evlilik sürecinde desteklenmesi amacıyla uygulanan “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi”ni vatandaşlara anlatmak için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yürütülen proje kapsamında ekipler, köy ve mezraları ziyaret ederek gençleri sağlanan destekler hakkında bilgilendiriyor. Köy meydanlarında stant kuran ekipler, broşür dağıtarak da projenin daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlıyor.

Proje kapsamında 18-25 yaş arasındaki gençlere 250 bin lira, 26-29 yaş arasındaki gençlere ise 200 bin lira faizsiz kredi imkanı sağlanıyor. Kredinin geri ödemesi 2 yıl sonra başlarken, toplam 48 ay vadeyle ödeme yapılabiliyor. Çocuk sahibi olan çiftlere yönelik ilave destekler de bulunuyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar, ekiplerin köy köy, mezra mezra gezerek gençleri proje hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Sidar, Siirt’te şu ana kadar 422 çiftin faizsiz kredi desteğinden yararlandığını ve bu çiftlerin 96 çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi. Proje kapsamında gençlere ekonomik desteğin yanı sıra evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile çeşitli indirim imkanlarının da sunulduğunu belirten Sidar, il genelinde daha fazla gence ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ